Tuesday, March 15, 2011

Boyfriend baru yang bukan setakat hensem, bijak lagi tauuuu...

hari ni nak citer lain plak... nak kata hobi pon bukan.. lebih kepada kesukaan lah kot.. aku memang suka yang cantik.. suka benda yang perfect.. eh tu biasalah kan? giler ko..manusia mana yang tak suka kesempurnaan? mungkin Pak Radie banyak influence aku pasal benda-benda macam nie.. dia lagilah jenis orang yang tak suka cincai-cincai nie.. aku plak bermusim.. kejap nak perfect.. kejap asal boleh T_T

tapi taktau kenapa aku suka tengok gambar yang cantik... gambar yang perfect.. tak kira lah gambar food ke.. gambar orang ke.. gambar view ke... bila tengok blog orang yang ada gambar cantik-cantik, terus rasa teruja... bila tengok food yang cantik-cantik.. benda tak sedap pon nampak sedap... kan kan? gambar ni menceritakan sesuatu..setuju? presentation tu penting.. orang menilai sesuatu dari apa yang dipersembahkan.. bukan lah semua benda pon ko nak nampak cantik..

contoh hiasan rumah.. mungkin jugak sebenarnya biasa jer.. tapi effort ko untuk menampakkan rumah ko cantik dan bergaya pon boleh buat orang teruja.. tak lah aku nak nyatakan disini umah aku cantik.. no no no.. mak aku selalu bebel umah aku semak.. banyak habuk.. banyak rambut.. kan ma kan? muahahah... aku tak kisah sangatlah.. tapi Pak Radie ni macam pompuan sikit.. kalau ada nak buat makan-makan ke.. dia mesti nak kemas umah elok-elok.. bukan lah nak orang puji umah kita cantik.. takkkkk bukan mcm tu.. tapi biarlah semenggah sikit... Pak Radie tu..kalau mak aku nak datang umah pon dia bebel kalau kain tak lipat.. boley? padahal mak aku seminggu sekali mesti datang.. bukan orang lain pon.. tensi mak.. tu pon nak bising..

tapi ada bagusnya dia mcm tu.. lagi bagus kalau dia yang tolong lipat kain kan kan? muahahha.. pada dia kesempurnaan tu melambangkan keperibadian mungkin? ye yang tu aku setuju...

ok dah tersasar cerita... sekarang aku nak cerita tentang gambar... aku teruja pada keindahan gambar.. untuk dapatkan gambar yang cantik, dah tentu lah kena ada camera yang mahal... betul ke macam tu? itu fakta yang ko tak leh nak nafikan lah kan.. tapi untuk memiliki kamera yang mahal..ermmm ermmmm... tu yang letih tu.... mana ko nak.. kamera ke ipad? eh tetiba plak soalan.. untuk orang yang tak delah gila kepada teknologi canggih sangat.. maka aku memilih kamera!!!!! bukan dah ada dslr? yup ada.. tapi keadaan tak mengizinkan :( cehhh alasan lagi.. hahaha.. tak dapek dow.. mana nak kendong anak lagi... nak angkut handbag lagi, nak begaduh ngan laki suruh dia angkut kamera lagi..

so benda ni dah lama aku idam-idamkan... cuma aku tak tau kamera apa yang sehebat dslr tapi tak seberat dan tak segodang dslr? Pak Radie suggestkan kamera *tttttttttttttuuutttt* nie.. tapi idok ler dia suggest terus aku jadi meroyan kan? tapi nak buat cemana.. aku kalau dah nak tu.. nak jugak! takde besok-besok..muahahha.. ingat entry aku meroyan? ok meroyan siang.. malam tu Pak Radie bawak balik kamera tu..muahahahha... eh, duit mak sendiri okeh! hahaha.. ntah biler Pak Radie nak belikan diamond besar penumbuk.. muahahaha...
ok now, jom tengok hasil dia plak..

nampak tak? muahahaaaa... aku paling suke kehandalan kamera nie utk fokus object halus (macro).. ni cincin kahwin kami.. sweet tak? mine, ada engraved nama RADIE.. and Pak Radie's ada engraved nama FILLA... walau pon cincin mampu-milik kami ni kecik cinonet jerk diamond dia.. tapi dah itu jer yang mampu.. syukur alhamdulilah!

suke sangat kebolehan kamera ni focus tulisan tu.. halus giler okeh.. guna mata aku yang rabun ni pon susah nak nampak.. tapi camera ni boleh!! i like!!!

cincin Pak Radie

nampak tak? hahahahha...

bila ko set ke macro, bulu tangan halus-halus pon leh kelihatan dengan jelas.. dan background akan blur..



ring from D&P jer.. diamond & platinum.. best sebab boleh engrave nama ;)


ok cukup perihal cincin.. kita check gambar lain plak ;)

hahaha.. comelkan? cacing tanah Yee Mee.. muahahahhaha...

fridge magnet

tasbih

aku jenis menghargai kehalusan seni dalam gambar.. walaupon aku ni tak lah pandai nak setting-setting camera.. tapi dapat tengok gambar yang cantik pon aku dah happy..

so aku rasa tak menyesal langsung beli kamera tu... takde langsung pon rasa macam 'ish beli handbag lagi bagus'.. hahah.. tak tak takkk.. aku tekinja-kinja bila Pak Radie bawak balik kamera tu.. rasa sayang giler..tapi aku belum explore lagi cara-cara nak amik gambar yang bagus.. aku kan slow? siap arah Pak Radie plak tu.. suruh dia yang belajar, pastu ajar aku plak..muahahhaa... 

InsyaAllah lepas nie, akan upload gambar yang cantik-cantik kat sini yer...

 saper pandai leh teka ni kamera apa? yang pasti, kecik, boleh masuk handbag, kualiti taklah sehebat dslr, tapi kira macam mini dslr kot? so siapa yang tengah berkira-kira nak beli dslr or camera kecik jer.. boleh fikir-fikirkan.. harga RM1,600....

nak tau kamera apa?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


PANASONIC LUMIX LX5... ye buah hati baru dalam hidup saya.. Lens adalah Leica..nak beli Leica harga 20k.. jadi duduk diam-diam situ yeh... setakat ni aku puas hati.. tapi belum khatam lagi.. janji lepas ni nak amik banyak-banyak gambar food!!! boley? muahahahha..

aku suka design dia yang very classic.. aku kureng sket kamera yang kaler-kaler.. dah macam kamera mainan.. tak serious okeh!! aku suke yang kamera berwajah jantan.. baru ganas! muahahah.. operation dia senang jer.. nampak kat ibu jari dia tu? ada satu tu (iA).. dia Intelligent Auto Mode.. sesuai untuk orang yang lembap dan slow macam mak ni hah..hahaha.. bile ko set mode tu.. dia tetiba jadi bijak.. ko tak yah nak busy-busy setting macam-macam.. dia memang diciptakan utk orang yang pemalas nak stadi.. hahaha... utk beginner pon sila pakai mode tu.. hakhak...

amacam? hensem tak boifren baru i nie?



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

19 comments:

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said...

alaaaa..... mencik kak pilla..... tetiba hati kite goyang niii.... dslr ke lumix??? waaaaaaaa...... mencik! mencik!

nadia.yusof said...

apa?? 1.6k?? harga mcm dslr.. xsuka dslr sebab godang. xsuka amek gambar sbb suka masuk gmbr.. okey eh panasonic ni?? akan rasa risau tak kalau nak pass kat org utk tolong amek gmbr?? huhu

Filla ~ Kasihs said...

dhiyaz86: hahaha.. bijak buat pilihan..memasing ada kelebihan memasing..

nadia.yusof:risau nak pass kat org suh amik gambar? hahah.. saya sentiasa risau.... kalau tanak suruh org, leh pegang sendiri hala kat muka smileeee pastu snap..muahahahhahahaha (mak selalu buat.. ok jer)

ZanaNordin said...

fuh....hasilnya lebih kurang mcm dslr ler filla...terbaik ler
aku pun kadang2 malas nak usung mr nikon tu...pastu kalau aku yg usung....gambar aku gark yang takde..mana acikan....nak buat camwhore lagi ler.....bukan senang....bila yg compact nie....senang nak bawa ke hulu ke hilir ...nak bercamwhore pun senang...

akan di fikirkan nie coz' mmg nak cari yang compact 1..senang nak usung....

SURIA AMANDA said...

baper rega eh kak..mesti makan riban gak ni kan

Bekas ratu. said...

lumix gojes kan kak??
best best!

| Cik Hani | said...

piweett...best oooo. arituh ade usha jugak, tpi nanti dlu laa. kasi kak filla pro dlu pastu tunjuk ajar ku sifu yek. hihi.

J.M.R said...

ingatkan lomo cam tadi..cam smart gk bentuk dia. leh fight ngn dslr le ni ek..hehehhe

Iela Fazielah said...

wah..the best! mmg lumix is the best! hasil yg superb!

mUnie UncLe hUsin said...

nak jugak...nak jugak.. uhuk2..

eh? rm1600 ke?
okay ar tuh..
cepat la dapat gaji eden ni..
cepatlah..

kak filla, sile beraksi dengan lebih tekun ye lepas ni.. hehe~

mamyharraz said...

memang hensem!

dah pun tergoda ~sbb tgh terfikir2 nak beli dslr..tp mahal sgt dpt info yg ni dpt membantu utk *ubah fikiran* =P

mAmAbuDaK said...

yes2...nampak cool weh bila duk kat tengkuk...

Atiey said...

adoi kalau semua pun nak n suka kat camera tuh..hish aku pun nak jugak nie...takboleh jadik..mesti nak !!!!!papa belikan satuh....kak filla pinjam leh..??ahaks..

Mimy Hamid said...

halamak beb....aku dah terpikat gak...tak mo godang leceh...ko pengaruh besar

- Malia - said...

siyes hensem boypen kamu kak filla...

harga yg berpatutan mampu dibeli semua org..hahahhaha..

kutak jinggong said...

"nampak kat ibu jari dia tu? ada satu tu (iA).. dia Intelligent Auto Mode.. .. bile ko set mode tu.. dia tetiba jadi BIJAK"

Lucu.. Best..

Nurul Aula said...

yeszaaa… menariksss!! hehe:) I loikee

p/s:blogwalkin harinie mmg jumpa sumer orang cun2 and menawan ehehe:)

www.aulawrites.blogspot.com

JuJue said...

wehh aku memang berkira kira nak bli camera baru sebab yg ada skang ni..battery cam taik kucing. baru lepas charge pon bila masukkan dalam body...battery naik kaler merah balik.
macam menarik camera ni. tapi tengok harga...ahh takpelah..tarik selimut..terus tidoq!

Aya Ariel said...

kak fila : aku buat2 ler tak jeles ngan boipren baru ko..tp nak tanye..tapak tangan sape yg pegang cincin tuh? kecut giler..tapak tgn ko eh?
sila letak losen byk2 sket walaupon tgn aku sdiri pon kertu (tak sedo diri yeh aku?)