Monday, July 30, 2012

Sandwich Ala Subway..

Haih.. letih mak.. bila bulan puasa je.. berlumba-lumba update gambar makanan.. hahaha.. otak jadi tepu takde benda nak cerita.. tapi aku pon memang suka tengok blog yang ada makanan.. hahaha.. syok jadi busy body, orang masak apa, orang makan apa.. hahahah..

Jumaat lepas berbuka aku masak.. ewahhhh kau kan.. baru buat sandwich dah ala-ala tabik dada..hahaha.. serious tekak dah tak leh blah sangat mengadap nasik.. muak... so asyik terbayang sandwich.. sapa kata tak kenyang.. Pak Radie yang hantu makanan cenggini pon makan dua je.. aku? satu je... hahaha.. 

yang atas ni saya punye.. 

yang ini Anaknda Acih punye ;)

Senang gila je adik-adik.. chicken tu ahkak grill kan sajer.. pastu slice-slice je letak dalam roti ;) sausage tu rebus jek.. slice jugak campak dalam roti.. 

amik dada ayam tu.. lumur ngan mende ni.. marinate dalam3-4 jam.. grill kan.. dah siap.. slice jek.. 

koyak kan cheesedale tu.. masuk microwave grill lagi bagi dia melt sikit.. tapi penat aku set grill tak berapa nak melt.. hantam jeklah.. 

Ok ni yang bermain-main dalam kepala hotak saya.. hahahaha... Apple lumurkan dengan Fruit Salad Dressing Lady's Choice tu jek.. 

potong buah-buahan kecik-kecik.. lumur and gaul ngan fruit salad dressing tu.. sumbat bagi sejuk dalam fridge.. time buka, bawak keluar.. haku sorang je sental.. ai kan tekak very the omputih ;)



dah itu je lauk berbuka kitorang.. 






tak elok membazir..











tapi Cik Ani nak tunjuk sikit













lauk keseluruhan
















dan sampingan..






















tadaaaaaaaaaaa... hahah.. mana tak kenyang? popiah basah ngan goreng ada 6 ketul.. pop corn chicken lagi.. bubuh pulut hitam, agar-agar santan Wan buat.. 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

Huda said...

simple dan sedap tu..

✿dazZdaEng✿ said...

kecuq ayaq liuq !
hehehhehee

daz buke pose nak nasik gak
makan la mende lain pon
nasik mesti wajib

ratna said...

Wow!!! Byknya foods!

Sue Sakarnor said...

kak Filla,
nak tny camne menten alas meja tuh bersih je. dak ani tak comot2 ke?

Mooniqueen said...

Susahnya nak cari popia basah kat subang ni...

Filla ~ Kasihs said...

hehe bersih ke? guna je alas meja yang plastik tu.. time Amaani nak makan, alaskan ngan alas tu..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

oh mmg kenyang buk fila kalau penuh gini gyanya

mamasuri said...

sedap gak gini..lain dari yang lain..

a'da syuhaida said...

ani comel gile buat muke cmtu !

Ikhwan Suhaimi said...

Fruit salad tu nyum2 !

NorMala Bahar said...

eh eh.. budak tecik gmbr last tu enterprem gak yer.. riak muka dia x menahan nak gelak..

Aya Ariel said...

sedapnyeee...

aniiii..nape awk senyum cenggitu? meh nak geget skettt

cikji said...

nape ani wat muka comel sangatttt

aynadys said...

ani cium cikit geram :)

mannira said...

geramnya tgk muka ani tu...cubit nak...