Friday, July 20, 2012

Anny sahabatku...

Pagi tadi bangun tidur awal dari biasa.. Sebab hati tetap berat untuk hantar Anny ke KLIA.. dah plan dgn Uwis (member office) utk drive keta aku.. sebab haku malas gila nak drive.. kang sesat lagi.. eii tak kuasa.. pastu call dia kul 6.10 pagi.. dia bising cakap patutnya kul 5.30 pagi dah bangun.. ni tak sempat nie.. eh ko ni.. siap mengalahkan orang pompuan.. tensi mak.. takpelah.. i can go on my own.. cewah. belagak.

Hari rabu hari tu dah jumpa.. tapi macam tak best.. nak jugak hantar... so aku siap cepat-cepat.. gerak Pak Radie mintak tolong hantarkan Ani gi umah babysitter..(selalu aku hantar Ani).. so kul 6.30am macam tu aku dah gerak gi park kereta kat ERL. tunggu train.. kejap je.. x sampai 20min pon dari putrajaya ke KLIA... 

Sampai je KLIA whatsapp Anny cakap dah sampai.. serious macam citer love story Korea tu.. tengah tengok phone.. masing-masing.. angkat je kepala tengok Anny dalam jarak 10 langkah.. pegang phone jugak.. wah jejak kasih gila.. hahah.. terus macam "Anny!!!".. "Fillanieeeee!!!".. rasa nak peluk-peluk.. 

pegi toilet jap, repair tudung Anny.. "Eh ko jangan nak style2 sangat anny.. ni nampak leher depan ni.. bukak balik, pakai brooch kat dagu je sudah".. "Ok ok ok.. bukak balik.. tolong pasang balik".. dah siap repair.. "Anny rambut belakang ni sanggul elok-elok.. kang tetiba ko keluar ekor kuda plak, lekkkkk jer kan?".. ngeh ngeh ngeh.. sayang anny.. 

Pastu ktorang bekejar ke McD kejap.. Anny nak belikan breakfast utk family.. dan utk fillanie jugak ;) ai lapar u olls.. gigil-gigil tangan aku.. "Anny, aku selalu pagi-pagi mesti makan Nasi Kerabu, dah lah hari ni last, esok dah puasa".. "Damnnnnnnnnnnnnnnnnnn.. sedapnya La.. aku nak nasi kerabu!!".. "eh, banyak bunyik pulak.. ko kat sana nanti makan kurma je ok.. x de kerabu-kerabu".. 

Well, aku sedih sebenarnya.. eh not to say sedih sangatlah.. maybe sebab aku very close ngan Anny.. so dia takde seminggu dua ni, aku rasa sunyi lah kot.. kalau tak kejap kang call.. kejap kang whatsapp... rasa terharu sebab Anny dapat buat umrah dulu sebelum aku.. plan nak gi sama.. tapi Anny pegi ni pon tak plan dari awal.. mungkin rezeki Anny dulu.. tak pe.. aku cakap kat dia.. once dia dah pegi sana, InsyAllah mesti dia akan pegi lagi.. so nanti leh aku ngan pak radie plak join kalau ada rezeki.. mungkin panggilan untuk Anny ni ada hikmah nya dia pegi dulu sendiri.. kalau pegi ngan kawan mungkin kurang fokus.. lagi-lagi ngan aku ni kan.. hehehheeeeee... so ni first time for her.. dia sendiri semangat nak pegi and join kakak2 or makcik2 yang dia bakal kenal kat sana nanti.. semoga di permudahkan segalanya untuk sahabat saya Anny.. omg. nak nangis... *lap air mata* 

Anny sahabat saya.. yang tahu susah senang saya.. yang tahu baik buruk saya.. walaupon saya dan dia tak sempurna, tapi mana yang mampu kita sempurnakan lah sikit-sikit.. kitorang tau kitorang tak baik.. tapi semoga hari-hari mendatang akan dapat menjadi lebih baik.. harap sesama kita dapat doakan kesihatan Anny kat sana, semoga dipermudahkan segala urusan Anny kat sana.. semoga niat suci Anny diberkati olehNya di sana.. Amin. 

aku sayang ko anny.. 

*tadi sempat cakap kat Anny "oiii kat sana ada starbucks ok" "serious? omgggg nak starbucks".. *panggggggg lempang laju2*.. 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

Riri Yoorin said...

best ye dpt g umrah.. :)

C!kpuanmuda® said...

eh. apesal aku plak yang sedih ni..? uhukk uhukk uhukkk

Miss Moon said...

wahhhh ....Anny selamat pergi n kembali ya ...moga peroleh ketenangan di sana and moga menjadi insan yg lebih baik ...insyaallah ,

tahniah Anny

asal plak aku terharu baca entry nko neh ........

Anny tew nampak cam rock cam selamba tapi dia punyai hati yg sangat baik ........

love u too Anny

ila de cute said...

anny pergi sorang ke filla? alhamdulillah... takpe ada rezeki nanto ko n pak radie lak dapat jemputan :)

Irfa said...

oh dtg klia ker?tak de rezki nak jumpa.hehe

selamat menunaikan umrah utk anny

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

insya allah fila.. makin kita berusia kita akan ke arah kebaikan.. tapi smeua tue perlu dicari bukan ditunggu.. sama2lah kita ke arah lebih baik.. peringatan utk diri sendiri jugak.. eh tak promote ke entry levis tue.. ila pun jadi telupa sbb fila tak buat stiky post.. ke dah confident menang tak fishing vote punnnnnnn kikiki

NorMala Bahar said...

comel le korg ni.. kwn yg perangai mmg comel.. ngam je kepala.. selamat menunaikan umrah anny..

peej said...

emosi pulak baca.
aku faham perasaan mu.
sebab sekarang ni aku rasa lost.
sebab adik aku sebulan lebih takda.
atleast kau ramai kawan.
aku kawan pun semekinnn. so takda arah tujuan aku.
duk umah je. sobs.

semoga anny selamat pergi n selamat pulang ke pangkuan mu.

ila de cute said...

comelnya anny ...insyaAllah nanti ada la jemputan untuk ko n radie lak...muahh

JMR said...

kawan baik, dunia&akhirat..

Aya Ariel said...

semoga selamat pegi dan selamat kembali..

comel dedua~~

Anonymous said...

wahh,shuweet nye kak anny n k.filla btudung,best la dpt g umrah..teringin...semoga slmt pergi n kembali kak anny :)

reen

sharifah rosidah said...

Amin, muda muda dah buat umrah, semuga dia selamat menjalani ibadah.

Anonymous said...

cyes ska bc blog nh cos the writer so cuteee!!

strawberi said...

la..kt klia jugak eh..apsal tk jupe..ekekeke..kita pun kt klia pagi jumaat tuh..dr kul 7 ++ sampai 10 pg..sbb antar mak ayah gi umrah jugak..hehe

semoga slamat anny kt sana