Monday, July 09, 2012

Celebrate Birthday Wan..

Hari ni 9th July birthday Wan... Birthday Atok Hamid (Bapa mertua) pon hari ni jugak.. tapi untuk Atok Hamid nanti baru call.. sebab nak tunggu Acih ngan Amaani ada.. so nampak kewl skit nak wish ngan anak-anak.. kalau aku je call, malewwwwwwww laaaa.. hahaha...

Kali ni nak kumpul-kumpul lagi.. tak penah try concorde kl.. so kita ke sini lah ye.. memang thumbs up lah.. sedap sangat food dia... dan banyak jugak, segala ketam, udang (3-4 jenis masakan) salmon, oyster, lamb.. semuanya ada.. dan tak de lah mahal sangat kalau nak compare buffet dinner kat tempat lain.. so semua puas hati dan perot pon senyum je ;)


Aku tekak melayu sejati.. mana boleh tak makan nasi... amik nasi letak kuah kari ikan.. (sedap kari ikan dia) pastu sambal tumis udang (pon sedap sangat) pastu ada beef, ada vege, ada udang cheese ke apa tah.. yummeh ;)

Atok pon suka sebab sedap ;)

Hehehee khusyuk.. Pak Radie gila-gila tibai seafood.. ketam udang ketam udang ketam udang T_____T

Acih

Birthday girl.. Oh ajak sekali Paklang and Maklang ;)

Favourite food Acih ialah ketam dan masak lemak kuning.. nak tengok dia makan banyak, boleh lah hidang dengan dua benda tu jer ;)

ni apa eh? aku main amik je tapi tatau apa benda.. sedap.. macam tauhu pastu dalam-dalam tu ada salmon.. 

Oh lagi satu Acih suka makan roti sapu butter macam tu.. dia kan tekak sebijik apak dia.. masa duduk umah Wan.. kena sentiasa ada sausage roll yang kecik-kecik tu.. 

Aku ngan abang aku buat surprise.. ceh, siap signal-signal bisik-bisik "abang dah suruh diorang datang jap lagi nyanyi bday song utk mama, cake tak yah lah, tak nak makan pon kang" 

"Ok ok".. pastu bday girl sibuk je tanya "Kenapa?? abang cakap apa? kenapa???" haih lah wan nie.. duduk je diam-diam... 

Pastu masa diorang ni nyanyi untuk Wan.. terus Wan tekejut.. pastu malu ke apa tah.. nak amik gambar tekan video nak amik video tekan gambar.. glabah je wan.. hahahah.. lek lah wann kewl kewl kewllll... 

hamboi bday girl dapat galaxy note dari paklong.... sentaps ahkak tau... 


ko tengok pinggan Pak Radie.. memang betul lah orang kurus ni kalau makan macam bela jin.. muahaha..

budak-budak ni semua panggil Mak Lang aku Oma Oma Oma.. eh dah macam Korea plak ;)


Kenit Ani ialah seorang coffee lover.. relekkk jer besudu-sudu masuk mulut.. dah lah pahit gila T______T

Ani snap.. amboi apak kau.. jambul di depan... 

aku yang menggodek phone wan nie.. kejap-kejap ajar wan.. kejap-kejap ajar wan.. eh wan nie.. kalau susah sangat bak sini jelah ;)

huwaa dah lah gambar guna notes ni lawa sangat.. besar pulak tu.. orang mata rabun macam ahkak ni memang sesuai... 

kejap kang Acih plak godek.. 

Kalau Pak Radie punya kerja.. ini lah jadik nya.. hahahaha... 


yang belanja makan ni adik aku.. tapi di top up oleh abang aku.. aku tukang makan je.. pastu abang dah bagi hadiah kat Wan.. aku je belom... huwaaaaaaaaaaaaaaaaa.. Ma, mama nak apa??? 

yang hijau tu sedap.. honey dew.. bila dah habis.. suruh kasih pegi amik lagi "Kasih, cakap kat abang tu nak ice cream hijau, honey dew"... pastu kasih datang balik bawak ice cream hijau lain.. "honey dew dah habis, ni pon hijau jugak".. T_______________________T 
tak shukeeee :(

ngan phone ai.. sedih ke gambar guna phone ai nie? 

guna galaxy note.. tapi ter re-size kecik kot.. tapi sukeeeeeeee sukeee sukeeeee...

Eh ni bday sapa nie.. sapa yang dapat hadiah... ai pulak yang hover..

Ok jumpa lagi bai.. bukan bai yang jual roti tu ye.. ini bai bye. 

ok bye.






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

kakchik@ella said...

uiiiii .. bestnya gather2 celebrate bday. concorde lak tu. meriah!!

♥fie yasmin♥ said...

syok makan..eh pak radie dah berambut pendek

Wawa Tasliman said...

akak bila nak tukar handphone baru? pak radie nampak muda lah.. hihihi..

me suya said...

aik pak radie potong rambut ke? Hehehehe itu yg perasan dulu.. happy birthday mama kak filla~

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Bestnya makan-makan!

Norasiah Nasir said...

To Mama Filla,

Happy Birthday.


To Filla:

jaga-jaga pak radie tu saham naik dah..semenjak jambul di depan tu..

hahahhaaaa

Suriza Selamat said...

clas wan dapat hadiah handphone galaxy note..i pakai pon nokia cokia je...#tekup muka dengan bantal

et said...

happy birthday wan..moga sihat dan jelita sentiasa

sedapnyer makan2.huhuhu

Gieyana said...

bestnyer family gatheing..:-)

Sharinginfoz said...

sedapnya makan

JMR said...

meriah giler!! omg, mek ani telan black coffea???

Alynn Nyzaa said...

sronoknya gather ramai2 :)
alynn follow blog akk..#2821~

jemput singgah http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/06/giveaway.html

Anonymous said...

Oma tu panggilan nenek utk org indonesia la kak

Nad @ MamaZN said...

tu la, saya pun jadik confuse, bday sape ni sbnrnya..org lain dpt hadiah, org lain yg tolong godek2 hadiah, hihihih

salam kenal! dtg dr blog bro eyriqazz :)

Kak Aya said...

salam kenal..kali pertama datang sini selepas diperkenalkan oleh Eyriqazz.

Tahniah sebab menjadi salah satu blog yg berjaya!

Rasidah Ahmad said...

happy birthday wan..hehehe
besh kan buat famili gathering nie.
kali nie pic ani kurang pulak...nak ani..nak ani...




bajukurung budak utk raya!!!!
www.bajukurungmurahsangat.blogspot.com

ProfHariz said...

Happy Birthday Wan :) Eh, dah lama tak merasa macam ni.

shuweet said...

errrkk, mak lang ko tu aku kenal sangat weih...mak kepada kakak aku..bhuhuhuhu...(same father but different mother) aku panggey die auntie fauziah..memang sangat kenal..weih..ko ngan aku sedara ke? heheheeh

Filla ~ Kasihs said...

shuweet: paklang (husband maklang) tu atok brahim punye adik..

shuweet said...

oooooooo....ko sepupu ngan nadia la kalau gitu..hehehe..what a small world...