Saturday, July 14, 2012

PENGGILA PRODUK TEFAL..

Korang tau kan aku ni penggila barangan TEFAL? especially yang macam dia punya pan... tu.. kadang aku menggulai pon guna TEFAL jer.. Wan pon sama hahahaha... So apa yang ada kat umah aku, Wan pon mesti ada.. sebab kitorang kan ibu dan anak... auwwwwwwwwwww...

Hari ni aku nak ajak korang sama-sama tengok barangan TEFAL nie... 

kalau kat luar, set nie dijual dengan harga RM500...tapi korang boleh dapat cuma dengan harga RM235. tak pecayok? tak pecayok sudah.. 

Kalau dah ada set nie.. dah tak perlu lah nak set-set lain.. dah complete dah.. menggoreng boleh.. nak masak gulai ke masak lomak ke.. semua dah ok.. paling aku suka sebab ada tutup ;)

TEFAL bukan setakat pinggan mangkuk kuali jer ok.. siap ada jual steam iron nie.. tak yah bongkok-bongkok nak iron baju.. duduk atas kerusi, silang kaki.. sebelah pakai phone begayut.. sebelah ko steam iron je baju kemeja laki.. hehehe..

To be frank, aku pon memang suka barangan TEFAL.. memang lah ko boleh dapat design yang ala-ala tefal tapi bukan tefal.. dan harga jauh lebih murah.. tapi aku penah pakai ok..tak best langsung.. stok masak je cepat je nak hangus.. tensi ai tau.. ko tengok iklan TEFAL kat tv tak? yang dia goreng telur utk anak dia tu asik lah melekat je hangus.. sampai tahap bukak laci tu stok banyak gila pan dia.. hahahaha.. last-last guna tefal jugak baru cun telur dia.. auwwwwwwwwwwwwwww...macam ahkak lah.. goreng telo cun jek telo ;)

Satu lagi yang best nya ialah.. korang boleh jugak order cookware yang bukan jenama TEFAL.. contoh gambar di bawah ye..

Cun? tipu lah kalau ko cakap tak cun.... gila gedik haku nengok set nie tau..hahah.. confirm time masak pon rasa nak tegedik-gedik.. auwwwwwww pink.. ko ada? Ok terus terang aku tak reti sangat barang-barang dapur nie.. tapi baru nak belajar.. kalau korang memang ala-ala masterchef kat umah.. mesti tau ni brand apa.. ini VINERS ye adik-adik.. kalau nak order yang macam ni pon boleh.. sebab katanya kat Bangsar Village price dia RM2,999... tapi korang boleh dapatkan dengan harga RM550 sahaja...satu set ok.. satu set!  Sila pitam sama-sama. 


So marilah kita tengok dulu cara nak order barangan TEFAL dan bukan TEFAL ni ye adik-adik.. 

1. approximately 2 months to arrive

2. boleh 3 x installments (full payment pon boleh) tapi selalunya 3 kali bayar lah.. korang kan suka bayar banyak kali ;) eh ahkak pon soka..hehe

3. Orang KL dan Selangor COD sahaja.. 

4. Boleh request catalogue from Email.

5. Close order every 2 weeks..

So sesiapa nak order untuk bulan Julai ni masih sempat sebab close order pada 18 July.  


Barangan TEFAL ni dari UK ye adik-adik.. dia jadi murah sebab kita bawak ke sini naik kapal.. bila naik kapal.. perjalanan tu akan mengambil masa lah sikit... tu yang bih kurang 2 bulan baru nak sampai.. tapi kira ok lah janji murah.. 

Blog ni agak baru sebab baru nak berjinak-jinak promote melalui blog.. sebelum ni just guna sistem email je untuk promote catalogue semua tu.. so sesiapa yang nak tahu lebih lanjut.. atau berminat nak order.. boleh tengok-tengok dulu ya ibuk-ibuk.. sila ke :-


kat situ semua terms and condition ada..

atau nak call terus tanya pon boleh:

LIFA  
019-2233306

or 

ED  
019-3013306

17 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

aaaa, cantiknya yg fink kaler tuh !

✿dazZdaEng✿ said...

ermm ungu tu cantek

strawberi said...

bestttt..dh nmpk ape yg berkenan..lalalalal....nak bekas rempah..yeay..

Suriza Selamat said...

tiba2 feeling masterchef bila masak guna Tefal...kau hado..#ikut gaya double A..:)

shuweet said...

fuiyooo..best best...nanti leh order

Mooniqueen said...

MQ pun suka brand tefal tapi belum mampu pakai lagi sbb tau pricey... Kalau boleh buat installment ni bolehlah check it out kot2 Ada bajet ke kan...

JMR said...

wowww..leh tahan gk rege ek..agk2 makin sedap kan masak dlm tu..nk suh bini beli satu le..hahaha

Filla ~ Kasihs said...

ok lah 3x installment.. hahah dah la murah.. makin murah..
jmr: eh????? awak lah belikan utk wife... wife tukang masak je.. perkakas laki yang kena belikan ;)

Nolly Dolly said...

order tefal actifry. syiokk. goreng ayam, nugget, fries..x yah pakai minyak. tp result mcm goreng dlm minyak penuh kuali.

ratna said...

Tefal mmg bagus. Yg bestnya sbb non stick.

sharifah rosidah said...

Aunty pun peminat TEFAL juga, nanti aunty prrgi ke blog dia ya.

Anonymous said...

Sorry...tefal enjoy yg set 10 pcs brapa price?

kasut kecil said...

Tk dpt tgk pun blog dia?

kasut kecil said...

Tk dpt tgk la blog dia..
Cmner nak orde?

Nor Hafiza Rusni said...

X dpt tgk katalog pun....dh remove ke?

Nor Hafiza Rusni said...

X dpt tgk katalog pun... dh remove ke...

Nor Hafiza Rusni said...

X dpt tgk katalog pun....dh remove ke?