Thursday, July 26, 2012

RM17...

Membazirkan amalan syaiton.. tapi tetappppppppppppp nak membazir jugak... jangan salahkan ahkak.. ni semua salah pak radie.. sebab dia yang selalu bajet perot dia takkan kenyang.. ni bukak puasa hari ke berapa tah.. lupa sudah.. 

4 popiah basah, 4 popiah goreng = RM4... ahhh yang ni pak radie beli.. aku serious tak paham kenapa dia kene beli sampai 8 popiah??? anak-anak kita tak makan popiah pa.. kita berdua je.. 4 popiah sorang? agak-agak sikit derrrrrrrrrrrrr... 

tak cukup dengan tu.. dia tambah lagi karipap sardin 4 ketul.. dah lah size besa gedabak.. sapa nak makan? memang lah aku call dia cakap teringin nak karipap sardin.. mana aku tau dia dah beli 8 popiah? karipap sardin RM2 - 4 ketul.

aku beli kat foodcourt office.. tak sedap.. mengenangkan Acih suka masak lemak.. yang ada masak lemak ini sahaja.. tibai.. macam tu RM2. 

ikan ni aku rasa ok.. Pak Radie cakap kureng.. sekor RM3.50.. so jumlah RM7

tekak nak yang manis-manis.. so beli butir nangka yeh nama dia? sedap.. tapi macam chewing gum.. Acih makan kunyah-kunyah tak putus-putus.. hahahah... kalau tecekik, inalilah. 
RM1.. murahkan? hehehe

tekak nak yang manis lagi.. beli pulak badak berendam.
RM1 

pastu Pak Radie kutuk aku "Selera macam jin.. tengok semua nak dibeli.. sapa nak makan ni kuih rendam-rendam nie?" aku makan ok!! suku!! hahahaha, eh takpelah.. kuih aku rm1 je satu jenis.. dia beli dah lah mahal.. pastu tak habis.. 

Total Kemusnahan Wallet : RM17


hari-hari nak tembikai.. ni curik umah Wan punya.. hehehe.. stock tembikai dah habis.. hari ni Wan datang umah jaga Ani.. Wan cakap dia dah bawak tembikai siap-siap.. yeayyyyyyyyyyy.. 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

rina mazlan said...

Sedap hoi nampak badak berendam tu! Petang ni harus cari.. :P

Suliana Sulaiman said...

apak2 ni mmg suka beli stok2 makanan extra kot..sama la dgn apak kimi..katanya "takpe ma nnti sahur awak takyah masak" haah iye lah..pagi ni pon sahur sorang..apaknye sahur dlm mimpi jek

kakchik@ella said...

asben KC pun camtu. Tepung pelita 5, popia 5, kue lopis 5. bila kita tanya dia jawab sbb 5 = RM2. beli la 2 ketoi, byr je la 80sen. apa salahnya, kan.

Aya Ariel said...

sedapnyee lahhh...time2 ni tayang makanan...sumenye jadi sedap..haha

SURIA AMANDA said...

mak aiii....karipap sardin..walau x nampak sardin eh..tetap aku leh bayang isi dalam eh....

Mooniqueen said...

Sedapnya popia basah,,,, tak dapat makan lagi popia basah...

~mi + ny~ said...

petang2 tengok makanan tergugat iman ni kak oiiii..hehehe

ratna said...

Karipap tu nampak sedap. Sedap x?

JMR said...

last2 gmbr tembikai gk series nmpk sodap...!

Fina said...

kak filla...tadi petang nampak akak kat darussalam..tgh queue nak byr..ayu gitu berbaju kurung pink..hihihi..

kita nak tegur malu..akak muka bengang je...hehehe..sekian...

Shasha Mohamed said...

Kuih-muih dan lauk pauk tu nampak sedap belaka kan. Patutlah terbeli lebih ;)

.::WaNiE::. said...

kak,

dedulu kan, jiran sya dia meniaga bubur2 ni, sejak sy tlg dia masak2 utk dia berniga kan skrg ni xbeli da bubur2 kat bazaar ramadhan

sbb apa tau, first ramadhan je dia masak fresh, lepas tu dia dok recycle isi tu dari hari ke hari.. kalau kata bubur tu basi malam ni, esok dia tapis je butir nangka tu, campur ngn kuah baru hikhikhik, bubur pulut hitam, kacang ijo pun sama..hehhe