Tuesday, July 31, 2012

Hello Bro! Tolong Masak...

Setiap hari, pukul 6.00 petang di Astro Ria sepanjang Ramadhan.. tengok?

Aku kan tak masak sebab lemau.. ahahhaha.. so rajin gak tengok lah.. lelaki pandai masak ni memang wa respect lu la bro! 

Respect lelebih tu tak lah.. sebab bukan lu je boleh masak bro! 





Laki wa pon boleh bro.. kahakahakhahahaaaaa... Semalam pak radie balik umah petang bawak plastik.. ingat dia beli apa.. rupanya beli kulit popiah ngan crabmeat tu.. 

Jom tengok Bro ni masak ;)


memula amik sehelai-sehelai kulit popiah ni ye.. 

bahan-bahan tak banyak.. crab tu dengan chesdale jer.. tepung gandum tu letak air sikit bagi pekat-pekat nak buat gam kulit popiah je.. 

ok letak je gitu.. hahaha gulung gam kan kulit tu.. panaskan minyak dah goreng.. siap!!! 

Hasil nya sangat membanggakan.. siap tekeluar-keluar isi ketam hahaha.. yang tak tahan tu.. ada satu popiah tu dalam dia kosong.. Pak Radie cakap lepas dia goreng tadi ada satu popiah tu meletop.. mesti isi ketam tu dah tercampak kat mana pon tatau.. hahahaha...

Pastu sendiri masak.. sendiri makan.. sendiri datang mengadu "Ma, napa rasa muak eh? rasa nak muntah".. aku sedapkan hati dia "Tu pembawakan budak tuuuuuuu".. muahahahahha... aku ni tatau lah pulak kan.. sebab tekak aku sekarang ni memang doplohpatjam loya satu macam.. tapi ok lah popiah pak radie tu.. cicah cili sos.. sedap je.. rangup.. cuma aku rasa tak yah lah nak poyo letak chesdale tu.. ko letak je lah ketam tu cukup.. hahahah... 

Nasib ada makanan tambahan lain.

Ayam pizza hut.. adoiiii wa tak leh tengok la.. nak munt----

Aku makan pepperoni ni je 1 slice utk berbuka.. makan popiah pak radie tu sikit, itu je.. cannot go.. rasa mual T_____________________T

island supreme fav pak radie.. aku tak suka.. 

*thanks untuk komen-komen semua.. ai is terharu u olls*

*lepas ni boleh kita pikir nama anak.... hahahahahah* 



Eh pak radie BBM.. dia suruh aku balik kang masak nasi, dia nak buat nasi goreng kanak-kanak riang.. OMG, aku seram... dah lah sepanjang berkahwin 8 tahun dia tak penah masak nasi goreng.. ni bukak puasa okkkkk.. tak sedap kang.. apa kita anak beranak nak makan? *mariberdoa*



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

34 comments:

Pn Usmi Hikma said...

Filla,

Tahniah Preggy... samalah dgn kita... kita dah 5 bln.. alhamdulillah azab morning sickness dah lepas... tp still byk benda takleh mkn ..,cth tak suka mkn seafood.. tgk ketam pak radie masak tak teringin langsung huhuhu klau x preggy rasanya dah lama mkn dah... apapun... semoga sehat bersama baby dalam perut ok...

Zurina Hj.Zainal said...

TAHNIAHHHHHHH!.......eeeeeiii....:)

nona hidayah said...

nasi goreng kanak2 riang?? kelakarnya nama die..mesti lepas makan rasa riang ria..hahaha..

nona hidayah said...

nasi goreng kanak2 riang?? kelakarnya nama die..lepas makan mesti rasa riang gembira..ulalala..hahaha

Felis Domestica said...

haloo kak filla. kira bila pak radie tu bersemangat masak tu pun sebab penagan baby gak. cayalah....

nalsweet said...

hahaha..lawak la kakfilla ni..
siap nak berdoa-doa..hahahaha..

patutla ani kelakar *tetiba ada ani..almaklum, sy peminat setia ani ;)*

Huda said...

wah nasi goreng kanak-kanak riang tu, at least dia ringan tulang nak membantu, hehe

Miss Moon said...

wey nko kata nak makan kopok keping kan cicah cili sos kan ...sok aku anta kan ke nko kay .......

Ikhwan Suhaimi said...

SIla BBM balik resepi ke pak radie..
Supaya nanti berbuka makan tanpa Was2

hahahah... Hello Pak radie tlg Masak!

Filla ~ Kasihs said...

haha.. haku tak berani nak suh dia masak.. beli lauk jerlah bro!

moon: nakkkkkkkkkkkkkkk!!! sedapnye moon.. meleleh air lior mak..haha

Nana Hussin said...

hahaha .. untunglaa akak .. pak radie rajin nk masak time akak preggy .. mri la sama2 berdoa ye .. hehe

Anonymous said...

filla pregnant?? tahniah!!!!!! hehe..

eh popipah ketam tu kan, i biase buat camni,crab tu slice2 kan panjang2,cheese pun sama, slicekan, pastu letak carrot slice panjang2,pastu letak lada sulah sket, gaul2, baru gulung ngan kulit popiah,sedap,kurang muak, klu nak letak bawang goreng pun ok.. huhu..

Anonymous said...

filla pregnant?? tahniah!!!!!! hehe..

eh popipah ketam tu kan, i biase buat camni,crab tu slice2 kan panjang2,cheese pun sama, slicekan, pastu letak carrot slice panjang2,pastu letak lada sulah sket, gaul2, baru gulung ngan kulit popiah,sedap,kurang muak, klu nak letak bawang goreng pun ok.. huhu..

Hayati Arshad said...

Org lelaki ni time kita pregnant la nak bg perhatian lebih pun.Kalau time pregnant, kul 3pg terjaga mintak belikan teh ais mamak pun sanggup belikan.Huhuhu..ni yg terasa nak pregnant lg.Layanan yg x akan dpt waktu lain.Alhamdulilah Pak Radie kerap ke dapur time u mcm ni filla oi...

Anonymous said...

Alahai Kak.. Pak Radie tgh eksaited nak masak sebab sayang bini punye pasal.. bagi can la!

Aku teringat laki aku tetiba semangat nak masak nasi goreng untuk anak-anak masa aku out-station.. Malam tu anak-anak tepon aku menangis-nangis..
"Mummy... Daddy buat nasi goreng masak BUDU... huhuhu.. tak sedap.. huhuhu.. nasik dia lembik pastu guna carrot yang dah kecut... huhuhu.. tapi Daddy paksa kitorang makan dulu baru dia nak makan.. huhuhuu.. cepat la balik Mummy... mati la kitorang kena makan nasi goreng budu!"

Aku tak sure nak gelak ke nak nangis dengar dia dok ngadu camtu.. lantas aku pon gelak sambil kuar airmata..

anyway, I saw Ani boncet and Pak Radie beli nasik kerabu kat bawah apartment tu hari tu.. tapi takut nak tegur si Ani tu.. kang dia kata "TEPPPPIIII AAAAAAAAA!!!"..

hehehe.. congrats for your 3rd child..

-Haizi-

Aya Ariel said...

hahaha..nampak tak bila kita mengandung..laki kita cam patah tengkuk jer kan?? kuasa wanita Allah taala anugerahkan..dia taknak tgk bini dia penat2 masak..sbb dia tahu penat mengandung tu double triple lagi seksanya..

laki aku pon sejak aku preggy mmg rajin tolong kat dapor..lebih2 lagi bila dpt tahu kat dalam ni adanye hero yg di tunggu2..alhamdulillah..

cayalah pak radie..pak radie mesti boleh!! hehe

NenetPenne (NP) said...

nak komen kat entry sebelumnya tapi tengok pengomen nearly 100..tak jadilah...so komen kat sini jer..

congrats..

cemanalah ani lepas ni yer... bila dapat tahu dia nak ada adik nih...

sHIdA said...

mcm sdap jerkkk....nak cuba laaaa.....huhuhuu

Sue Echan said...

tahniah kak filla///

. Amiera . said...

sama la kak filla.. xleh tgk, xlah bau n xleh mkn ayam pizza tu time2 preggy ni.. rse nk terkeluar isiperut.. huuhuhu

izan said...

Rajin Pak Radie masak..bertuah k.filla..ehehe

ira_bluebee said...

Selamat berbuka posa dgn nasi goreng kanak2 riang buk filla!!hahaahhaha...ani mesti suke nasi goreng tue..acih??emmm ntah2 buat muka xlalu mcm mamanya hahaha...

Al Kisah said...

lepas boleh buat rancangan, hello pak radie, tolong masak popia ketam.

aqila said...

tahniah kak!suke sgt baca blog akak ni..mstiii baby tu ponn cute cam ani n acih!

Hani Shaklee said...

hahaha..lawak giler pak radie.. ayah saya pun suka masak..tahun lepas masa berbuka..saya tanye dia abah masak ape dalam pressure cooker tu? ayah saya cakap dia masak ayam tandoori.. dalam kepala ni dah duk pk2 dah..bukan ke ayam tandoori dipanggang ke..yg warna kemerah merahan.. lepas dah siap tu.. dengan condifent.. ayah saya cakap.. OK!! dah siap ayam tandoori.. tapi ayam tandoori dia ada kuah!! wahahahaha.. den xtau nak ckp ape..makan ajeee..hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

insya allah sedap.. go go ye ... hrap slmt dimakan

happy2gether said...

Fadila...tahniah...welcome to the club :-) take care...

sharifah rosidah said...

Filla dah nak menambah ahli keluarga ke, alhamdulillah.

Anonymous said...

Tahniah kak filla...kita pembaca tegar blog akak,kalau blh sehari pun x nak miss baca.seronoknya time2 preggy nie nak apa jer mesti hubby tunaikan kan..anyway take xtra care ok.salam buat acih yg sweet dan ani bam bam. - ibu kasih n adam -

Anonymous said...

Tahniah kak filla...kita pembaca tegar blog akak,kalau blh sehari pun x nak miss baca.seronoknya time2 preggy nie nak apa jer mesti hubby tunaikan kan..anyway take xtra care ok.salam buat acih yg sweet dan ani bam bam. - ibu kasih n adam -

koklie's said...

filla ko punye alahan tu lebey kurang aku la hurmmm try mkn asam halia yang merah tu tahan sket tau lepas makan tu mesti bley makan sbb angin keluar

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

rajin pak radie masak...
popia nampak mengancam...
hari tu saya buat popia isi ketam gak..tapi saya xde la letak cheese camtu..saya letak sengkuang dgn carrot hiris... pastu baru gulung ngan ketam....
maybe cheese tu yg buat muak kot kak...sbb kulit popia tu bila dah goreng dgn minyak kan...

apa2 pun...congrats kak akak yg tgh preggy...sama ler kite...
akak 10 weeks, saya 9 week 6 days...heheh :D
tak sangka eh...dah nak masuk 3 org dah anak2 kite hehehe :D

iezza_ummi@aminammarzarif said...

tahniah Filla..sronok kan time pregnant ni en. somi rajin2 menolong.im happy 4u..:)

cindyrina said...

whoa! nak try la crabmeat & kulit popiah tu cam sedap...uh! saya akan minus the cheesedale