Ramai pulak yang tanya "Kak Filla, tolong tanya Wan, cemana nak buat telur dadar tu empuk gebu macam tu?"... Kembang lah bontot Wan, takat Wan buat telur dadar pon ada yang nak resepi..kahkahhhh...
Cara dia senang je.. minyak kena lebih.. pastu biar minyak tu panas betul baru korang tuangkan telur dalam kuali.. sementara tu lubangkan yang tengah-tengah bagi yang cari tu mengalir masuk kat tengah-tengah lubang tu..then kena tebalik cepat2 sebab dia cepat masak sebab minyak panas sangat kan..
Ok sekian terima kasih.. selamat berbuka hari ni dengan telur dadar empuk lagi gebus version Wan ;)
EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com
14 comments:
wahhhhhhhhhhh.sedapla u
Kekadang kita pun pelikkk..hahahah..kenapa mak mertua kita suka nau suoh masak telur. Asal telur je suoh kita..katanya sedapp..pelik tak? Telur je kottt...
ehem-ehem I ikut Wan lah nii..ngehngeh!
loh...gitu jah..ingatkan wan ada secret recipe gituh..ekekek..td baru sahur telur dadar..walopun sekadar telur,kalo mkn panas2 besh gak..dah try taruk air dlm telur(amik tips kat sini gak rasanya) tp ttp x jd cam kedai..huhu
ada kata jgn letak garam,kedai pakai sos ikan..
kim salam wan ye ;)
letak air sket, then kacau kena lebih... pastu minyak pun kena lebih. insya Allah sedap dan gebu mcm kat kedai.. (kolestrol pun lebih hehe)
mlm ni jgk try buat.. hehe..
menarik!.. kalo tambah mayonis lagi mavelesss.. cuba lahh hehe
ooo.. ok nnt nak try. dulu tgk iklan yg shila rusly letak mayonis utk jd gebu..kita pun buat la.. tp tak gebu pun..sama jer..
letak mayo skit...
mmg akan jd gebu..
sedap nya telur dadar..makan ngn nasi panas2 letak kicap! mabeles!!
sebab telur dadar gebu wan ni la saya duk teringin. mkn ngan nasi tambah kicap time sahur.. terangkat!
sedapnye nmpk telur dadar wan ni. mkn ngan nasi tambah kicap..terangkat!
Saya ambil petua dr tokei kedai mkn asal org patani...mmg dia letak air sikiiit then kacau telor tu...and kuali biar panas baru letak minyak...minyak mesti bynk sikit & panas mcm filla ckp...pastu baru tuang telor td...mmg gebu & tepi2 telor tu kerinting2 skit....mmg sodappp :-)
NAK GORENG TELUR SEDAP BUBUH PAK AJI CKIT.MESTI TERANGKAT.DIA GEBU AND RANGGUP.(tokey kedai ajar)
Post a Comment