Thursday, July 26, 2012

Inginkan telur dadar yang empuk dan gebus?


Ramai pulak yang tanya "Kak Filla, tolong tanya Wan, cemana nak buat telur dadar tu empuk gebu macam tu?"... Kembang lah bontot Wan, takat Wan buat telur dadar pon ada yang nak resepi..kahkahhhh...

Cara dia senang je.. minyak kena lebih.. pastu biar minyak tu panas betul baru korang tuangkan telur dalam kuali.. sementara tu lubangkan yang tengah-tengah bagi yang cari tu mengalir masuk kat tengah-tengah lubang tu..then kena tebalik cepat2 sebab dia cepat masak sebab minyak panas sangat kan..

Ok sekian terima kasih.. selamat berbuka hari ni dengan telur dadar empuk lagi gebus version Wan ;)





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

LS-EVERLYNN said...

wahhhhhhhhhhh.sedapla u

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Kekadang kita pun pelikkk..hahahah..kenapa mak mertua kita suka nau suoh masak telur. Asal telur je suoh kita..katanya sedapp..pelik tak? Telur je kottt...

ehem-ehem I ikut Wan lah nii..ngehngeh!

Anonymous said...

loh...gitu jah..ingatkan wan ada secret recipe gituh..ekekek..td baru sahur telur dadar..walopun sekadar telur,kalo mkn panas2 besh gak..dah try taruk air dlm telur(amik tips kat sini gak rasanya) tp ttp x jd cam kedai..huhu
ada kata jgn letak garam,kedai pakai sos ikan..

Irfa said...

kim salam wan ye ;)

Sue said...

letak air sket, then kacau kena lebih... pastu minyak pun kena lebih. insya Allah sedap dan gebu mcm kat kedai.. (kolestrol pun lebih hehe)

NUNU EERA said...

mlm ni jgk try buat.. hehe..

mimiEhalim said...

menarik!.. kalo tambah mayonis lagi mavelesss.. cuba lahh hehe

ratna said...

ooo.. ok nnt nak try. dulu tgk iklan yg shila rusly letak mayonis utk jd gebu..kita pun buat la.. tp tak gebu pun..sama jer..

Luv said...

letak mayo skit...

mmg akan jd gebu..

~mi + ny~ said...

sedap nya telur dadar..makan ngn nasi panas2 letak kicap! mabeles!!

lina said...

sebab telur dadar gebu wan ni la saya duk teringin. mkn ngan nasi tambah kicap time sahur.. terangkat!

lina said...

sedapnye nmpk telur dadar wan ni. mkn ngan nasi tambah kicap..terangkat!

Anonymous said...

Saya ambil petua dr tokei kedai mkn asal org patani...mmg dia letak air sikiiit then kacau telor tu...and kuali biar panas baru letak minyak...minyak mesti bynk sikit & panas mcm filla ckp...pastu baru tuang telor td...mmg gebu & tepi2 telor tu kerinting2 skit....mmg sodappp :-)

laila74 said...

NAK GORENG TELUR SEDAP BUBUH PAK AJI CKIT.MESTI TERANGKAT.DIA GEBU AND RANGGUP.(tokey kedai ajar)