Friday, June 12, 2009

MACARONI BERSAMA FISH BALL SOUP...

Sile jangan tekembang2 tekak yerrrr.... saya interview cikgu school acih... dorang kata Acih mmg jenis tak moh makan kat school... (kat umah pon!!).. tp dorang kata Acih suker Macaroni.. so aku yg ala2 rasa tak best..sbb cikgu lagi tau favourite food anak aku kan.. bizi body ler tanyer.. cemana dowang masak? dorang ckp sup ayam ke.. sup apa2 pon..nanti rebus jek macaroni..bile nak makan masuk jer macaroni dlm sup tu... ohhhhhhh..mcm senang jer?....

so percubaan dilakukan semalam.. balik umah petang tu.. kuarkan macaroni.. terus tenggek atas dapur.. tgk kat plastik tu tulis 9-11 minutes.. okkk kacang jer!!.. dah tu aku dok ngadap citer Matahari last episode yg sedih tu.... *sob sob* iklan nanges jap..huhuuuu.. 'dengarlah mataharikuuuuuuu..ku bersedih kerna panah cinta bla bla bla bla'.. (siap bagi lagu selingan)... pastu habissss citer matahari baru aku teringat aku rebus macaroni... yer bagus!!! bukan 11 minit... dekat 45 minit rebus.. kuakakakka.. check2..nsb ok.... tak benyek pon..heheheh..

comel jek macaroni nie... (sambil berangan Acih makan dengan lahap)

heheh... sup paling bodoh aku penah wat.. guna kiub ayam knorr sajer.. haha.. hiris2 bwg sket.. campak fish ball.. sudah siap... nak rasa kuah masa tgh masak pon rasa tak sampai hati..hehe..kang buh sayo..acih tak makan...

ok...bagi dia temenong dulu layan prasaan....

ok... chef kicik tgh rasa food.... hehehe..

Ok... chef kicik cakap sedap.... dgn tiba2 chef beso rasa kembang.... hehehe... tp budak kicik tak nak makan macaroni.. dia makan fish ball jer... sebijik jer dia makan macaroni tu.. kalo aku tau..baik aku campak seketul jek macaroni tu dlm fish ball sup tu masa masak soup.. bengong... tukang perabih?? saper lagi.. Chef Besor lahhhh...

ok ready yer... Acih dah start dah buat memek muker... (oh ye..dia dah tau aku ada blog)..jadik senang sket dah nak snap gambo.. ckp jer nak masukkan gambo acih dlm blog..baru dia pose..heheh... nie ler kijer mak ngn anak kalo bapak dia tak balik umah.. pak radie 2 hari dah tak balik..... sian dier kijer...

macam makcik bedah dah haku nengok!!

ok muke ceria dari Acih budak pipi senget ini ditujukan utk semuaaaa... ceria2 selalu.... eksen jek lebih..makan sket jer.... tak soka tauuuuu...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
PLEASE REFER OUR PORTFOLIO AT THE SIDEBAR
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

Sham Ummi Echa said...

wah brsakan acih posing skang yer.. mcm2 gaya ada.. pndai ko ckp kt dia nk mskkan dia dlm blog eh.. pasni acih pon wat blog dia sendiwi la pasni..

weii.. echa pon suker mkn macaroni.. tp dia suka mkn ngan carbonara mushroom tu.. sonang kojo den..sbb apak dia pon sokaaa..

mazz said...

kiut ja si acih ni..

C!kpuanmuda said...

dah beso dah acih... nasib baik anak haku kecik :p

mannira said...

so comeyla acih ni...

mannira said...

jap2..org nak apikan fila...fila ye ke pak radie keje...wakaka...ahaks..

-butterfly- said...

:: wah!!
:: beshnye Acih dah pandai pose2 mcm2 ni..
:: bahagianya la hai jd Buk Filla erk??
:: :P

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Siti Fatimah said...

suka nyer acig berposing2 sakan yer... wah suka nyer dia mkn macaroni tuh... my daughter nyer fav tuh... kalau ada sure licin nyer hehehe....

genny da bomb said...

kemana tumpah kuah kalo tak dalam pinggan..hehe..mak nye suka pose anak pun same la..takpe..dua2 kiyut hehe..agaknye acih kata macaroni 45min kot..nk macaroni 9-11 min gak hihihi..

tu la kan..tak puas ati kalo neseri lagi tau anak suka makan apa banding kita nih..kompem seboleh2 nk tau gak..mmg budak2 neseri ni suka makan sup kot..

Mrs.Nury said...

alahi cutenya muker acih biler marah.Skali tgk muker acih mcm pak radiela biler dia buat muker geram

E.L.I.Z.A said...

comei la budak ni

c a b b i e n a said...

elokla tu kasih suka mkn...
anakku 2 2 asyik nak berdiet je keje... maintain badan...
mak dia yg pening pala...

pHat sUe said...

haa hader pon upe girly kettttt kacih neh skg... dah start nampak panjang he he he

ikhlas ket die pose kali neh miahah :P * kat filla *

laki pon pon tinggaikan ko gak tekapai2 kat umah? huhuhu ... aku paham.

Softtouch [Hanim] said...

samalah anak sy susah nyer nk bg dia makan. Kalu masak beria2 dia makan 2/3 suap jer.. Sabar jelah. Last2 masak telur mata ngan kicap jer..