Thursday, June 11, 2009

BILER ACIH DPT ICE-KIM....

Hari nie.. agak boring sket..sbb tatau nak post entry aper... tp hari ni badan aku letih giler.. mebi sbb aku batuk dah baper hari.. bile asek batuk sampai tangkap kat pangkal rahim (tetibe jekk nak nampak mcm terok nawww lah aku batuk).. mula lah aku keletihan... Acih plak asek nak milk jer... bangun duduk aku baper kali tah.. makan dia tak moh... ikut suker laaa... bagi jer apa dia nak... jap aku gi carik wayar tepon nak masuk gambo dlm phone... heheheh...

ok sambung citer balik... petang semalam aku layan permintaan Acih nak gi main buaian..(Acih sebut BOYAN).. kang kalo tak bawak..dia cop aku ni mak 'kedekut'.. sumer nya tak boleh.. ok ikut kan ajer... *sambil tgk jam takut tak sempat nak tgk citer Matahari*..heheheh.. tp suh Acih promise dulu ptg tu aku leh tgk citer Matahari...(bijak tak aku?).. sbb sehari sebelum tu begaduh kaw2 ngn dia..dia nak tgk Hagemaru... (tp tetap mak dia yg menang walopon anak dah nangis2 histeria..namun remote tetap di tangan aku)..huahahahhahaha... sorry acih!!!

sian Acih kan? jarang blikan dia ice-kim... so dia nak yg kaler pink ni haaa.. pastu hegeh2 tak reti nak makan..cara pegang pon kekok giler... mak dia kan zalim.. so tak leh comot..x leh kene baju.. kang semut..melekit..tak sokaaaa!! nampak Acih mcm kanak2 yg comel2 makan ice kim sambil pegang bear..ko taktau naper... sebab kat tangan aku yg ada dua je nie.. ada bag aku..ada blazer aku, ada bantal bucuk dia, ada nasi goreng bungkus, ada bag sekolah dia!!!!!!!! lagi nak suh tolak2 buai kan????....

gambar adalah di tahap ala kadar jer..sbb guna phone canggih..hehehe...

Acih tengah tunggu turn nak naik boyan... tp as a mother yg takut termiss citer Matahari... terus aku gi kat budak yg tgh naik buai tu... "kakakkkk, boleh bagi adik ni naik buai kejap tak?..kejappp je....".. terus budak tu turun dari buai..huahahahahha..... tgh Acih baru nak panas engine... tetiba bedebuk jatuh cover cd yg transparent tu tul2 dpn Acih... kuang hajo tul arrr org tingkat atas nieh.. ikut suker jer campak barang.. nasib dia tak campak pasu ker aper.. aku diam jerlah...tapi sambil tu mata aku dok pandang atas jerlah.. skali lek jer dia campak lagi bih kurang 4,5 casing cd tu.. aku dah start naik hangen dah time nieh.. bapak2 org yg ada kat2 situ dah cekak pinggang tgk atas... aku pon ckp kat Acih... "acih dah la yek? orang baling tu dari atas..nanti kene kepala bedarah macamana?".. Acih terblur2.. terus turun... pastu dia tanye "Sapa yang baling tu mama?".. aku pon jawab... "ORANG JAHAT".... ok dah.. terus balik umah..sampai jek kat umah Acih tanye lagi.."mama sape yg baling tadi tu kat boyan tu?".. aku pon jawab "Ntah laaa.. mama pon tak kenal"... then Acih plak hangin.... dia pon marah2..dia ckp "kan tadi mama yg cakap... tu ORANG JAHAT????" *sambil mata jeling2 aku.. muke konpiden giler mcm dia lagi bijak dari mak dia*... oh ok... mak ko lupe!!!!!



Ok.... dah habis kisah bermain boyan.... skang citer pasal keindahan alam semesta plak... kejadian ni telah dirakamkan pagi tadi sewaktu nak anto acih gi school...

aku rasa gambar nie cantik plak..so sayang nak simpan dlm folder jer.. hehehe.. cantik giler matahari pagi tadi kan? dah ler matahari tu ngam2 kat istana.. tgk tul2.. tu istana okeh!! sambil drive sambil amik gambo.. sungguh cekap aku driving..hehehe... ok ler..sebelum aku tepek gambo yg tah haper2 lagik... baik aku berhenti di sini..... (ayat skema).. heheh..


oh yer tu ayat skema.. yg nie ayat blagak.... announcement!!!!! saya dah tak guna dah signature ala2 baru lepas bunuh orang atau pon signature Ah Long tu.... saya dah tukar footer saya kat bawah tu.... ayat promo yer adik2.... so korang takkan melupakan aku dan frame2 ku.. sbb every entry aku pasni.. akan appear lah promo aku kat bawah tu.. (kan lebih mendatangkan hasil??)..huahahha... sile lah muntah kalo muak yer... (lama tak guna perkataan muntah di dlm blog).. huahahhaha..

tq note: trima kasih byk2 saya ucapkan kat kwn peneman chatting di waktu malam saya iaitu okinokiyo atau nama manja Mai.. heheh.... kerana byk memeningkan pala utk tolong saya meng'upgrade' otak aku nih supaya jadik pandai sket... tq maiiiii.... jasamu dikenang.. InsyaAllah dipikirkan nak bagi hadiah... auwww suker ker?

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
PLEASE REFER OUR PORTFOLIO AT THE SIDEBAR
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

genny da bomb said...

alamakkk..cam sedap plak aiskrim sekupang (dulu la...skang tatau)acih tu...pekat jek nmpk..bak cikit acihhhh...dapnyeee..

chima said...

hi filla!suka arr baca cite u.ayat sempoi abis...klakar plak tu...u ni cantik n acih pun sangat comel!!!

Azie N Arif said...

ko skang dah glemer lah filla. Malu plak aku nk kwn ngan ko. Mcm artist. Ko ramai peminat ler skang. kagum aku. Ko memang ibu yg mithali itu sbb ko boleh layan kerenah kasih.

Aku kepingin nak dpt kan frame yg ko jual tu...apa kan daya. aku takde gambar yg cun. Lgpun pitih pun tak cukup lg. Harap ko jgn lah naikkan harga ye.

okinokiyo said...

haha lawak la ko ni...weh ko cuba letak gambo putrajaya ptg tadi ni...satu haperrr pun tak nampak kan?jerebu jekkk aku igt cyber jek..

aku nak askem mesia gakkk..:D

~mamazahra~ said...

kak filla: nk tumpang bertanya..kat ne beli acih nye legging? dah berzaman dok carik selai tuk zahra...

Kasih Aleeya said...

genny:buat air bandung..bli plastik wat sendiri yer...buat sekali sploh..bak sini dua..hehe
chima:euwwww..tebakar tinga mak kepanasan..jgn ler puji..maluuu..
azie n arif:ko jgn ler..malu aku..mithali ler berebut2 ngn anak,,hehhe..siler menabung mulai skang yer azie..hahahha
okinokiyo:yer betull..kelabu hasap jer...
mamazahra: try carik legging kat pumpkin patch..subang parade parkson ada.. tahan lama..heheh

Gieyana said...

Owhhh..cute ur dotter ngan eskrem dier...hehe

Anonymous said...

wehh azie....gmbr ko aku da print da tuh..gmbr kawin ko ngn arip tuh....x caya tnyr pillaa

rynas said...

kagumlah leh menang ngan anak pegang remote. kalau saya dah kalah dah dgn citer hagemaru tuh.raungan anak buatku tak tahan da..

yantz-yeem said...

eee...dah lama nyer x mkn sekerim cenggitu...nie salu kena bli kat umh2 org je kan? kat kedai ada ke?

busyuksayang said...

x bestnya...matahari dah abis :(

Sham Ummi Echa said...

waaaahhhh... baju acih sama sebijik sejibon ngan baju echa... warghkahkahkah.. aku notice baju anak kita da brp helai yg sama filla oiii...hahhahaha

~yaya~ said...

alolo..comelnye suar belang2 acih..hi..1st time drop comment =)