Wednesday, July 17, 2013

Hello Bro.. Tolong Masak Please...

Tahun ni takde kan citer Hello Bro untuk Ramadhan tu? Pastu korang perasan tak sekarang bulan puasa dah takde sangat cerita-cerita masakan... Boringggggggggggggggg..... Ingat dulu masa kecik-kecik.. bila bulan puasa je.. petang-petang kul 5 kul 6 camtu dah start dah... Rancangan memasak.. buat biskut raya.. masak lauk pauk.. chef wan ada.. chef lain pon ada.. suka tengok!! dari kecik kot suka tengok, sebab tertelan-telan ailio sementara nak tunggu buka puasa.. Ntahlah, rasa macam best sebab terasa lah suasana berpuasa dan dah dekat nak raya.. ni sekarang bukak tv macam biasa je cerita.. takde pon macam melambangkan bulan ramadhan.. huh.. 

Takpe.. laki i buat rancangan memasak sendiri.. lagi bagus.. muahahah... orang sibuk dia pon sibuk.. tapi dia tunggu aku settle masak baru dia turun dapur.. 


Ni lah yang dia sediakan untuk berbuka hari Ahad haritu.. aku buat nasi lemak.. dia buat wrap nie.. 

bekecah-kecah lah dapur kalau dia yang masak... aku pon taktau apa benda ntah dia letak.. rasanya segala daging burger dia hancurkan, popcorn chicken, crab sticks.. tu kot? 



poyo memang bagi kat dia lah... ala-ala 5 rencah 5 rasa gitu.. semua nak campak-campak.. pastu lambung-lambung daging burger tu time masak.. melambung sekali minyak tu keluar dari pan.. hoihhhh.. urut dada.... 

Pak Radie ni dari dulu memang terkenal suka makan yang rangup-rangup je.. kalau goreng ikan ke apa ke kena sampai ikan tu jadi rentung.. aku tak suka.. nanti ikan tu keras.. tapi dia suka kannn... nak buat cemana.. ni lagi plak dia yang masak.. so memang ikut taste dia lah.. dia goreng daging burger tu sampai crunchy katanya.. crunchy hapa.. aku makan sampai bengkak gusi.. 

boleh tahan lah gaya no.1.. muahahaha.. 

Ok? boleh lah kan? sedap lah jugak.. *amikhati*



Penat sangat memasak juadah berbuka.. bangun sahur dia belawan-lawan ngan Acih.. makan sambil tidur.. ke tidur sambil makan?  Sian Chef.

Ramai yang tanya Resepi Sambal Sotong dan Resepi Ayam Goreng Rempah.. yang aku buat nasi lemak baru ni tu.. korang boleh click SINI ye.. aku pernah share dulu.. lagi satu kalau nak tau resepi-resepi lain yang aku pernah share dalam blog nie.. ko tengok kat screen computer masing-masing.. belah kiri atas sekali ada column search this blog.. ko type je "Resepi".. atau type "Ayam".. atau type "Ikan" ko type la apa-apa binatang.. mesti keluar entry-entry masakan.. muahah.. sila lah menjamu mata ;)


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE VISIT OUR BLOG FOR DETAILS http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

strawberi said...

ade la kak filla..citer hello bro tolong masak musim kedua..first episod..dorg masak utk che ta n ayu raudhah
kul bape tk pasti..tp kita tgk ulangan ..hari minggu..heee

Azura Aziz said...

wahhhh, tak sangka pak radhi pandai masak...

salam kenal fila, from your silent reader ;)

hOtMaMa said...

hoiii terbaekkk la! ni wajib aku tayang entry yg nih kt laki aku neh..biar dia tgk Radie kt dapor masak lambong2.. haha.. tah bila la bole dapat rasa masakkan dia mcm nih.. balik2 nasik goreng.. sambal telor.. tu jek la menu kebanggaan dia.. hahahhaaa..

Mimy Hamid said...

aku nak resepi pak radie ni...aku suka la yang rangup crunchy gak...ko dah macam laki aku hehehe terbalik

monamie said...

ada kakkk... seperti komen 1st di atas.. hehe
Comel ani ..update tiap2 hari pasal the kasihs tiap2 hari dua tiga kali pon takpa kak!

Maria Rajab said...

betul la..puasa kali ni xda sgt rancangan masak..tak bpe best kan..huhu...

eira said...

akk cote helo bro tlg msk tu ada la..tp mlm kalo xsilap....dh xbuat petang

ahyue said...

helo bro kat astro maya 135 kol 930 mlm

Filla said...

hello bro malam? huh perot dah kenyang tak best tengok... nak citer masak masak petang... muahhaha.. demand ok ;)

meen said...

ntahnya..lani tadak feel bolan posa kalo tgk tv. x mcm jaman mudamudi dulu..ada citer arab la..aku suka gak layan..relaa tu dr tolong mak masak..kui

ummie_mirahaziq said...

ada k.fila..
dari isni sampai khamis kul 9.00 mlm saluran 104.
tapi mcm2 sirinyer
hari isnin - helo bro tolong stail
hari selasa - he;o bro tolong deko
hari rabu - helo bro tolong masak
hari khamis - assalammualaikum bro tolong jawab..

he..he...

Zaqyah Razak said...

Ingat laki kite je ngade bangun sahur pejam2 mata kat meja makan. Rasa nak siku kan jeeee. Tengok laki akak pun sama kurang sikit hangin ku, normal kot :p

Sufi Al-Arshadiy said...

Pak radi tinggi nye...lagi tinggi dari penyedut tu ek? Haha...sambal sotong akak tu mmg tempting pon...sotong bulat2 tebal2,kecur kot...hihi..