Sunday, July 14, 2013

BUKA PUASA DAY 3 ~ 2013

Assalamualaikum... Hehehe.. Jangan lah tegezut ai update belog hari Ahad.. hahah.. Actually dah siap masak.. tinggal nak goreng ayam jer.. so masih awal lagi kan.. sempat lah duduk mengadap belog kejap :)

Sekejap je dah Puasa hari ke 5 hari nie.. tapi ni lauk yang aku masak haritu.. Teringin gila makan Asam Pedas.. so itulah lauk yang aku masak.. orang kat umah ni, suka or not... i dont care.. hahaha.. Ala pak radie ok je asam pedas ;)

The Blogger memang gila asam pedas.. so kali ni aku letak terung.. dengan bendi ada lebih sikit.. kasi campur je sekali.. hahaha.. Ikan tenggiri.. nyamss... 

Kalau masak asam pedas, aku mesti kena ada sayur.. baru ngamcamss.. 

Drumet untuk budak-budak dan bapak budak.. 

Pak Radie bawak balik Bubur Lambuk Kg Baru.. sedap ;) bila ada bubur lambuk baru terasa suasana Ramadhan kan.. 


Itu jelah pon yang aku masak.. tak kuasa nak masak meriah sangat.. kang makannya bukan ye ye sangat.. makan yang basic sudey.. 

Malam tu Acih tuition.. so bawak Ani je keluar jap nak beli susu Leecha ngan Ani dah tinggal sikit.. singgah McD sekali nak belikan Acih Oreo McFlury.. pastu kat Equine McD hari tu renovation.. now dah ada McCafe.. ermmm.. boleh lah try Mocha Frappe.. ok lah.. walaupon budak tu terkial-kial nak buat.. asyik refer recipe.. muahahhaha.. pahit sikit.. takut nak habiskan.. ada yang aku tak tido malam karang.. 

Ish tengok balik diwaktu camni.. tertelan-telan ailio.. hahaha.. 

Sahur, Acih request nak Indomie goreng.. ngan telo.. Baiklah anakku.. janji makan.. 

2 set indomie goreng utk bapak dan anak.. Aku? lauk semalam pon boleh je.. 

Terror.. Makan sambil tutup mata.. ko mampu??? 



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

Anonymous said...

Kak fila leeca minum susu ape? Semangat betul bdnnya..

Nurhayati Mohd said...

hehehe...cian acih yer..mujur anak2 aku kuat lagi setakat ni filla :)

Jojet said...

akak, sy ngn keluarga sy mmg hantu kicap..tp laki sy x mkn kicap! best la akak pak radie pon suka kicap!!

sawaNiLa said...

Mc D equine dah ada MC cafe? best nya..boleh lah pi sahur. Last pergi rasanya bulan puasa tahun lepas...bab makan sambil tutup mata tu perkara biasa yang jugak terjadi kat rumah ni :)

Anonymous said...

akak..dulu kasih ada kutu rambut kan?? pastu akak beli ubat kutu nama apa erk..anak sy dh menjadi penternak kutu yg bjaya..tq