Monday, July 15, 2013

Pasar Ramadhan Stadium Shah Alam

Akhirnya ke pasar ramadhan jugak aku.. Weekend baru ni balik umah PIL kat Shah Alam.. lama tak gi sana.. so marilah pergi sana.. minggu depan pegi enstek pulok.. kalau gi Shah Alam memang wajib gi Pasar Ramadhan nie.. 

Sebelum tu nak tayang bakul.. hahah.. serious macam makcik kan? senang ok guna bakul.. tak kuasa aku nak letak dlm bag-bag nie.. 

Sebelum balik, singgah isi minyak.. bersihkan cermin kereta.. jauh ok balik kampung ;)


Tak sangka Uncle Bob dah jual ayam goreng sekarang.. muahahaha.. Abang mjbam.. nanti anto ayam spicy 3 kat umah ok?

Kitorang pergi bertiga.. sekali ngan biras ai, Kak Liza.. 

Membeli tak hingat dunia.. asal beli je diskas.. cukup ke?? kita ramai ok.. tak cukup kang.. takpe lah beli, kalau lebih kita buat sahur.. itu lah balik-balik ayat dia.. muahahahah.. Ok, murtabak ni sedap.. kalau korang gi kat Stadium beli yang ni ok? dah lah isi banyak.. pastu dia macam mamak kot.. menjerit-jerit.. Pak Radie ingat dia kene marah.. muahahahah.. dia jerit camni..
"Ayam ayam.. Daging, daging.. Kambing, kambing"
Pastu jerit kambing pandang muka Pak Radie macam marah.. muhaahahaha... tekejut orang tu.. terus peluk tiang tepi tu.. 

vavavaaaaaaaaaaaaa lapau sudah.. hahaha

Ramai gila manusia... dah lah becak sikit baru lepas hujan.. berhimpit-himpit.. kene plak lalu sebelah pompuan pakai tights putih leopard, baju atas punggung.. semua berhenti nak tengok.. kan ke dah menyumbangkan salah satu sebab jalan tak begerak? tak bagus la ini macam.. hahaha

Ayam Golek tetap favourite orang nak beratur panjang gila.. tak kuasa aku kalau kene beratur panjang naww.. Eh akak ni tengok camera ai.. hai kak ;)

Kelapa Goyang? tak tau..  

Amboi Abang nie.. tak leh tinggi lagi? hehehe

Stall cendawan ni je ada 4 kot.. pergh.. kalau tau macam ni, aku pon nak join jual cendawan.. 

Beli gak lah satu plastik air jagung madu.. manisssss nyeee laaa.. ok lah baru RM2..
Tapi yang menggeramkan.. ada satu kedai tu.. jual air jugak.... Kak Liza nak beli air Bandung tu.. siap ada jelly ala-ala cincau sikit lah.. adalah satu jug bandung.. 1 sudu cincau merah.. gitew.. satu jug tu ingatkan banyak.. dapat lah 1/2 plastik je.. ais belambak.. beli 2 plastik air bandung tu RM10.. gila ke apa? hoih bengang sungguh bila rasa terkena macam tu kan? 

Nasihat untuk peniaga-peniaga.. ye kami tahu anda nak cari rezeki di bulan puasa.. tak salah pon.. sebab tanpa anda, kami semua ni susah jugak.. tapi agak-agak la der... air bandung 2 jug kecik comel je dah RM10???? Jangan lah buat kami pengguna ni sampai macam tu.. nak cekik pon cekik manja-manja dah lah.. ni cekik stok nak membunuh nie..

Tak pe.. akak sabar orangnya.. cekik lah lagi.. cekik lah lagi.. *tadahleher*

Lalu tepi jalan tu.. Wahhh dah siap masjid kat area Seksyen 13 nie.. kelas sangat design dia.. cun.. 

Bersusun hahaha.. yang MIL masak ayam masak lemak ngan pecal.. pastu semua kerusi tarik susun tepi.. buat announcement.. hari ni umah Nenek Ani kita buat buffet.. tak dibenarkan makan kat meja sebab nanti menghalang orang lain yang kebuluran jugak ni nak makan.. bahaahhaahha... last-last kerumun gak duduk kat meja.. hahaha

Ni budak dua orang tak puasa.. tapi bila tanya confident je "Ani Puasa lahhhh!!!"

Ani and Nurin.. gedebap.

Tu diaaaaaa.. tapi roti john rantau tu tak best.. 

benda-benda fav kalau gi pasar ramadhan

Popiah S.Ali tu apa kah mahal sangat sekarang? RM1 seketul ok.. memula ingat nak beli 10.. oiii banyak sangat tu.. ok la ok lah beli 8 just nice.. hahahaha.. last-last 2 ketul je kot orang makan.. hahahahahahah.. Aku beli tepung pelita tu.. pastu Pak Radie kutuk.. dia cakap beli sampai 10... aku cakap Acih suka.. biarlah.. pastu aku paksa Acih makan banyak-banyak.. muiahahahahahha... 

Sambut birthday Atok Hamid jugak.. birthday atok sama ngan Wan.. 9th July.. Dah 69 tahun dah Atok Hamid.. semoga Atok diberikan kesihatan, dikurniakan rezeki yang murah.. Happy Birthday Atok!!! 

Itu je cerita saya.. sekian.. terima kasih ;)





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

Qaseh Izara said...

kak filla apsal mahal sgt popiah ss ali tu...saya biasa beli 70 sen je...mementang bulan pose takkan naik harga melampau...sabor jerla

Noraini Abd. Shukor said...

Gigihnya Filla tangkap gambar kat bazar Ramadhan...tapi best gak baca...beri info kpd org yg tak pernah pergi.

Jojet said...

acih ngn nurin mmg mcm muka adik beradik! sama je muka noty ala2 gebus! hahahaha..

Chekgu Azrine said...

Kemain lagik makanan.punya banyak..tgok.sblm berbuka.ni terliur jek..bahaha

Hannah Sytieh said...

kelakar semua caption kak filla.. bravo2.. rajin kak filla update blog pasal life hari2.. tapi best wo.. update banyak lagi.. :)

Anonymous said...

salam kak filla :) stp hari mst tggu entry akak. happening dan best. akak dgn family akak simple tp best dan sentiasa ada improvement. Selamat berpuasa utk kak filla sekeluarga. Love u kak..hehe. <3 ~

Adiela Zainal said...

Kak filla macam mana nak pakai tudung mcn tu? Puas saya cari kat youtube cara pakai shawl pasley ni. x jumpe. Tolong ye kak. Kim salam kat Ani

rizz said...

As salam filla..

Murtabak dia mcm meriah giler..mesti sedap tu!!
Dah bertahun tak menjejak kaki ke bazar stadium