Tuesday, July 23, 2013

Story Mory..

Mentang-mentang bulan puasa.. asyiklah gambar makanan.. macam pulak kalau bukan bulan puasa tak makan.. hahaha.. ni lah kita semua.. sangat la taksub kepada makanan.. eh? aku je kot.. muahahhaha.. 

Lama gila tak citer pasal budak botak Leecha dan kakak-kakaknya kan? hahahah... Leecha sekarang dok main ailio.. menyembur-nyembur macam trompet.. hahaha.. euwwwwwwww.. nasib ailio baby.. hari tu aku check gusi dia.. yeayyy gigi bawah dah keluar!!! So dalam usia 4 bulan 3 minggu camtu kot gigi dia keluar dah.. lagi sebelah dia tu pon soon nak keluar dah.. patut lah kemain lagi kalau hisap jari sampai leper jari.. anak-anak aku yang lain pon semua jenis gigi cepat tumbuh.. Acih dulu 4 bulan dah keluar gigi.. tapi tak berapa bagus sebab cepat rosak.. 4 tahun habis luruh semua hahahah... 

Bezanya Leecha is rambut dia.. rambut dia lebat dan keras.. hahahah.. dulu curly berombak-ombak.. now dah tak de rambut.. bila tumbuh dah macam carpet.. hahahah... dulu dia jenis nampak redho je lemah lembut.. aku ingatkan ohhh bongsu memang lemah lembut macam mak dia.. rupanya sangkaan meleset.. sama naik dah perangai macam Ani gak nie.. suka terjerit-jerit.. now suku dukung.. eh kalau tak dukung pon takpe.. tapi mesti ada orang depan dia tengok dia.. ko melangkah je setapak.. ko dengar lah dia menjerit.. ewah byk cantik muka? tengok balik video Amaani kat phone lama.. muka sebijik!!! hahaha memang satu acuan lah 3 beradik nie.. cuma Ani dulu mata je bulat sikit.. 

kalau ada The Kardashians, ini nak panggil The Kasihans pon ok.. muahahahahahahah... 

Kasih Aleeya, Kasih Amaani and Kasih Aleesya

Amaani dagu mana??? 

Eh jerawattttt.. hahahah.. tengok rambut Leecha.. kemain tajam lagi... sedap gosok-gosok macam carpet hahahaha... 

Acih pon dah boleh harap.. kemain suka kalau mintak tolong dia bagi susu kat adik.. 

dia nie? hahaha.. Ani perangai lain sikit lah.. very independent.. mintak tolong pon laju je tolong.. makan memang kuat.. ko bagi apa semua dia telan.. diaper free sekarang.. tapi ya ampun.. kalau gi jalan kemain susah.. sebab asyik nak kencingggggg je.. gi bukak kat luar..baru baca doa bukak puasa tetiba 'mama nak kencing'.. pastu makan 20 minit.. nak kencing lagi.. ini boleh mendatangkan pergaduhan mak ngn bapak ni.. bergilir bawak gi toilet.. hahaha.. sekarang dah pandai merajuk.. kalau merajuk terus peluk tubuh paling ke lain.. mata tonggang tebalik berputar naik ke atas.. muahahahhahaha.. 

Ni nama dia Jenggo.. wah glamour ko Jenggo.. hahaha.. ramai yang tanya ni binatang apa kak filla? ni spesis monkey jugak.. aku lupa la nama saintifik dia apa.. tapi kena ada lesen la nak bela.. tapi dalam spesis monkey, ni monkey terkecil di dunia.. monkey ni abang aku bela.. sekarang ni lek je duduk dalam rumah ke hulu ke hilir ikut bontot abang aku.. hahah.. dia rapat dengan Wan.. sebab tiap-tiap minggu Wan yang rajin mandikan dia.. Wan cakap nanti dia lompat-lompat kat tangan Wan pastu dia duduk atas bahu Wan.. pastu aku tanya.. "ngan Atok?" .. dia tak pegi pon.. hahahahha.. binatang pon pandai kan? sapa yang rajin layan dia.. dengan orang tu lah dia close.. meh Jenggo duduk dengan mama filla seminggu nak? mampoih Ani kejakan ko cukup-cukup hahahah.. 

Jenggo sindir papa dia sebab tak dapat no.1 hahahaha.. tulah papa ko asik gi racing je Jenggo.. kesian ko terbiar jer.. nasib ada Wan.. 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

4 comments:

ddJaafar said...

The Kasihans..

hahaha.lawak la filla ni..

Anonymous said...

Hai Kak,saya Bb dari Labuan. Sorry komen guna anon sebab saya takde account google.hehe.
Boleh tak tolong tanya kat abang akak kat mana dia beli Jenggo? Dah lama saya cari,saya nak beli & bela tapi kat Labuan dan Sabah tak pernah jumpa lagi.
Thanks Kak.

Mimy Hamid said...

terignat akujumpa amani kat toilet lelaki IKEA ngan pak radie..hehehe

NUNU EERA said...

Kasihans, kasihans, kasihans.. mcm cepat je leecha da besar ye kak..