Wednesday, July 10, 2013

FADHILAT SOLAT TARAWIH

Sempena bulan Ramadhan yang mulia nie, aku nak ucapkan selamat berpuasa buat semua readers.. tak kira lah silent ke tak berapa nak silent ke... puasa jangan mengelat ye.. 

Dan saja nak share Fadhilat Solat Tarawih

*ok ada juga yang kata fadhilat solat tarawih yang tadi tu dikhuatiri dari hadith palsu.. so kita kaji dulu sama-sama or refer dengan orang yang lebih tahu.. aku googled ada jugak yang cakap palsu.. tapi tak pasti.. takpelah, janji kita tau kan, buat Tarawih tu sunat.. so dapat pahala ;) 

Kat area umah aku ada rumah teres yang dijadikan surau.. semalam dah nak gi surau besar yang kene keluar dari perumahan.. pastu tak sedap hati pulak.. cakap kat Pak Radie.. kita tarawih kat surau kecik kat area umah tu jelah.. kang macam tak elok pulak.. yang dekat ada, kita pegi langkau yang jauh.. at least boleh lah kenal sikit orang-orang area umah.. so kitorang patah balik.. buat 8 rakaat.. makcik sebelah aku tu sian dia.. dia cakap terasa gak lutut sakit.. dalam hati aku, eh bukan makcik je.. saya pon.. sok kalau umur saya macam makcik.. solat duduk je la saya ni kot.. amboi kalau dalam hati kemain pung pang lagi kannnn... 

Tadi google.. carik info pasal solat tarawih.. pastu meh aku share sikit doa lepas solat tarawih.. so kalau imam baca, inilah terjemahan dia yang kita amin kan tu ok? saja share sebab kita kadang tak tau maksud kan.. asyik amin je pandai.. muahahah.. tu aku lah tuu... bila baca terjemahan terus rasa menusuk di hati.. 






Ok lah, semoga kita dapat manfaat ok? Berbuka dah pikir nak masak apa? Aku blom lagi.. kang kul 12 baru aku pikir apa nak masak.. 

Ok tu jelah buat masa ni.. nanti kita sambung ye.. tata titi tutu.. 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

Cikja said...

Salam filla,
sorry ye rasanya fadhilat solat tarawih tue dari hadis palsu..

Cikja said...

sorry nak tambah yang pasti setiap amalan sunat pasti ada ganjarannya..

tauke kristal said...

Hi Kak Filla..

Mengenai fadhilat tarawih setiap malam di bulan Ramadhan ni sebenarnye based on hadith palsu. So tak boleh dipercayai. Boleh baca kat sini..

http://www.islam2u.net/index.php?option=com_content&view=article&id=403:kelebihan-solat-tarawih&catid=27:fadhilat-amal&Itemid=62

Selamat berpuasa Kak Filla!

khairina nor akmal said...

salam kak!!
smlm sy ade bace satu blog ni. die ckp yg fadhilat solat terawih tu hadis palsu. xtau sejauh mane bnd ni. blom smpt nk tnye org yg sepautnye. wallahualam.
check blog ni

selamat berpuasa.
sharing is caring.

Haris Zuhaina said...

As Salam. semalam ada fadhilat solat terawoh, pi mana dah air ni :(