Friday, July 26, 2013

MENU BUKA PUASA 2013

Tak ingat ni buka hari keberapa tah..Acih request nak mihun goreng... Acih tu bukan jenis makan nasi sangat.. So kena lah aku masak jugak apa yang dia nak makan.. kang pitam pulak puasa tapi buka tak makan apa... Hoih cerewet boleh tahan... 

Sawi biasa tu takde.. so tibai pakai sawi jenis nie.. 

Sup Ayam makan dengan cili kicap pedas.... Aku suka masak sup ayam sebab senang hahah.. dan aku rasa masakan berkhasiat.. leh letak kentang, carrot.. daun sup/bawang.. tabur plak bawang goreng.. nyams. Lagipon Acih ngan Ani suka sup ayam ;)

Apak dia request Tempe Goreng ngan Tahu Goreng.. eh ada pedal seketul hahahah... dicicah ngan cili kicap pedas.. 
cili padi, bawang putih 1 biji, gula.. tumbuk.. pastu last sekali masukkan kicap gaulkan.. perah limau.. siap!

Pak Radie gi beli yong tou foo angry bird.. dah diorang gasak makan tu.. sia-sia je aku masak, sikit je diorang makan :( 

Ni tepung pelita ke apa tah.. sedapnya.. nak suh Pak Radie beli lagi lah.. makan sejuk-sejuk sedap.. 

Rumah aku jarang beli air-air kat pasar ramadhan nie.. kecuali teh bunga.. sebab tu fav Acih.. tapi masa ni pak radie ko rajin beli sampai 2 jenis ;)

Itulah juadah berbuka kami pada hari tu... semoga aku terus tabah siapkan juadah berbuka untuk keluargaku.. 

p/s: tengahari kang kalau rajin aku share satu resepi ngan korang.. ramai yang tau, tapi ramai jugak yang tak pernah makan lauk tu.. hehehe..



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

Hunny Kitty said...

kuih sampan tu mmg nampak sedap

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kak Filla ...yong Tau Fu angry bird tu bli kat ane? cam menarik je ...huhu

Nur Dalila said...

mengancam sangat rupa paras sup ayam tu. cicah dgn roti banggali sedap tu! lapor

Nur Dalila said...

mengancam sungguh rupa paras sup ayam tu kak. lapor laa.

Nur Dalila said...

mengancam sungguh rupa paras sup ayam tu kak. lapor laa..

cik amoi said...

sukanya tgk family bahagia akak. akak pny blog mmg best. kak len kali cite le pepanjg ckit. suka tgk cara akak bercite. cool gile!

cik amoi said...
This comment has been removed by the author.
Filla said...

mawar berduri: ntah pak radie beli kat pasar ramadhan mana.. tapi dah banyak jual dah angry bird crab tu kat orang jual yong tou foo..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

angry bird tu mmg ada jual dkt mn2 supermarket yg jual frozen food..d psr yg jual brg bsh like fish ball n.tauhu tupnasa jual...yg tu d kk la..dkt ctu dunno..hihi

Anonymous said...

resipi sup ayam pls...

Anonymous said...

resipi sup ayam plsss....

ftnamee said...

kak..camne nak elak kecik hati dgn husband and anak2 yg tak makan ape kite masak? and kalau dah terkecik hati camne nak cepat hilangkan? thank u kak pilaaa