Tuesday, July 09, 2013

9 JULY 1956.. Happy Birthday Wan!!!

Hari ni birthday Wan.. tak kenal siapa Wan? Wan tu ibu kepada saya.. eh formal sangat nie.. heheh.. anak-anak saya panggil mak saya sebagai Wan.. Dan hari ni juga hari lahir bapa mertua saya Atok Hamid.. Seronok bila dalam keluarga ada yang lahir tarikh yang sama.. Atok Hamid kita belum celebrate lagi birthday.. nanti kita buka puasa sama-sama plak ngan Atok yer.. 

Disebabkan 9hb Julai ni jatuh hari Selasa.. Esoknya pulak dah start Ramadhan.. jadi kitorang plan nak celebrate awal sikit.. aku selalu mesti nak pilih hari Sabtu supaya aku ada masa nak rehat hari Ahad.. over kan.. hahahha.. pentingkan rehat je.. Call abang aku (Pak Long).. "Bang, 9hb birthday mama" "Haaa? ye ke?".. "Tengok tuuuuu.. birthday mama pon tak ingat!".. well orang lelaki memang cenggitu.. eh tak yah lelaki, yang pompuan pon sama.. Auwwww jangan marah ye kepada sesiapa yang ai terlupa tu, ai sayang u, cuma i ni pelupa, lepas ni ai catit tulis besar-besar, i tampal kat hati ai.. hehehe.. 

Aku: Jomlah kita ajak mama makan nak?
Pak Long: Boleh lah jom abang belanja
Aku: Tak yah, ayang pon nak belanja jugak, kita share
Pak Long: Ok, nak makan kat mana?
Aku: Ayang nak victoria station boleh? lama tak makan sana
Pak Long: Arghh tak nak.. bosan..
Aku: Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Pak Long: Pilihlah yang ada buffet, banyak sikit makanan leh ikut selera masing-masing
Aku: Ok, abang pilih lah, kang ayang book
Pak Long: Cer check Inter Continental atau Westin
Aku: Ok.

(Pak Long = Abang aku)
(Ayang = Aku)
tak yah nak ayang ayang sayang ye.. tolong sikit.. muahahahah

So kerja membook ni memang dah sign contract lah.. aku nye keja lah tu.. aku pilih Intercontinental.. Westin mahal sikit.. muahahahhaha... lepas kelam kabut shopping baju anak kat OU kitorang bekejar ke sini pulak.. dulu Niko hotel.. now dah tukar nama jadi Intercontinental.. dah berkurun kot. aku je tak penah sampai ;) dengan Pak Long tak leh main-main.. sebab dia jenis punctual punya olang.. ko lambat memang dia hangin satu badan.. kuikui.. eleh dia bujang boleh laa.. aku nak bederet-deret anak.. ko ingat senang cari baju raya anak bederet macam ni? *lappeloh* Aku telambat setengah jam.. hahahha.. Ani sekarang dah diaper-free.. eh kalau nak tido malam pakailah.. tak kosa aku kalau tekencing kat tilam bau hancing.. hahah. tapi dah train kalau gi jenjalan dah tak pakai.. tapi hambik kau.. sekali keluar gi mall tu ada lah 2-3 kali "mama nak kencing" "mama nak berak".. hoih tensi ok... aku siap "tahannn jap tahannnnn okkkk".. hahahah.. 

Tempat cozy and cantik lah jugak.. 

Food kat sini ok.. sedap.. walaupon tak delah banyak gila sampai tahap ko tak tau nak makan apa.. tapi just nice.. oyster ada, raw salmon ada, udang ada, ketam ada.. kira tak kedekut lah.. hahaha.. tapi disebabkan aku tak bawak camera.. so guna iphone je.. tapi not bad kan? so lepas ni malas nak usung camera.. usung kalau ada ads event je.. muahahahah... 

ini mende ek? hahahha.. oh ni beef nye sauce...



Table atas ni ada nasi dan lauk pauk.. 

Aku ngan Wan memang tekak melayu.. takde nasik tak hidup.. muahahahah.. 


Sedapnya kailan.. napa kalau kat rumah kita beria siang sayur sampai kecik-kecik.. kat hotel sebatang-sebatang je sayur.. ok aritu ada beli kailan.. memang aku basuh, masak gitu je.. jangan ada orang kat rumah nak tebeliak-tebeliakkan bijik mata kat aku pasni dah lah kannnnnn... 

Slurppp dap nye oyster.. tapi tak berani makan banyak.. makan seketul je perah lemon.. slurpp.. nyammmss..  

chocolate fountain memang kegemaran budak-budak lah kan.. 

Semangat budak dua orang ni ;)

Sedap sangat ke sampai pipi pon nak makan?

ice cream pon ada.. 

Wan yang cantik manis bergaya.. amboih.. hahaha.. aku paksa Wan letak sayur banyak-banyak.. kalau ngan Wan best.. sebab nanti Wan tanya "Nak amik gambar? pegi bediri kat situ".. lepas Wan snap, aku pulak suruh Wan "Ma, bediri kat sini, senyum sikit".. hahahahaha... Wan layannnn je.. 

Wan snap.. blur sikit.. lepas ni kena ajar Wan lebih sikit ni.. Wan lah harapan aku kalau nak suruh snap.. hahahah.. muahahah... sedap gila pakai seluar ni.. walaupon pak radie buat-buat muka bila aku pakai seluar nie.. lagi aku pusing-pusing depan dia.. fedulikkkkkkk.. hahahhahaha.. tak pon sekarang ni tukang backup aku ramai.. aku panggil je Ani.. "Ani.. papa cakap seluar mama buruk" pastu buat muka nak nangis sikit.. mesti Ani jerit "Papaaaaaaaaaa!!! seluar kenapa cakap mama buruk??????" walaupon gigih nak cakap laju-laju ayat dia tebalik.. tapi boleh lah.. janji ada tukang backup.. muahahhaha.. 

Aku bediri sebelah Pak Radie, terserlah kerendangan aku kan?

Tapi kalau bediri sebelah Wan? muahahahhahah... 



Abang kesayangan.... eiii getik ayat tak bleh blah. 
Ada satu gambar tu.. Pak Long senyum meleret.. tapi sebab aku nampak macam raksasa.. so cancel gambar tu.. kene sembunyik sikit kat belakang dia.. baru jadi anak raksasa -____-"

Balik dari sini dalam kereta, aku sebak.. sebab rindu.. tapi diam. 

Ok sambung lagi cerita ok? Wan tau lah yang kitorang ajak Wan sebab nak celebrate birthday Wan.. tapi Wan tak tau yang aku ngan Pak Long dah plan suruh buat surprise.. nyanyi lagu birthday untuk Wan.. hahahah.. merah hijau biru terus muka Wan menahan malu dan tekejut.. hahahahahha.. Wan baru mintak handphone aku sebab nak snapkan gambar aku ngan Pak Long.. tapi aku tanak bagi phone sebab nak keek waiters tu semua dah standby ngan cake.. hahahah.. 

Jom tengok video nie.. kelakar gila muka Wan tak tentu arah.. Wan memang ada darah gemuruh.. sama macam aku.. hahahah.. kalau aku duduk sebelah Wan mesti dah kena sepuk.. muahahahha.. 


 
Wan dan cake nya ;)

Sama kan muka.. bahahahahahah.. 

"Ma, semoga mama dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan, diberikan kecekalan hati dan dipermudahkan segala urusan... kitorang sayang mama"

Leecha ngan Papa... Eii si botak nie.. minggu ni dah pandai dah.. menjerit-jerit suara dia je kat rumah sekarang nie.. 

Tapi Amaani paling hebat lah setakat nie.. ke hulu ke hilir kaki ayam.. stylo kan? ko ingat ni rumah ke??? Gopro tak guna kalau tak nak share gambar.. puiiiiii...  

Nak tengok gambar paling sempoi?




boleh







scroll down sikit








lama tak main scroll scroll kan










































































Tebaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk hahaha..



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

Nad MamaZN said...

Hahahahaha!!!
Admire giler kat ani ni hahahaha!
Lawak gmbo bwh skali tu :)

Hepi bday wan n atok hamid!

Irfa said...

comeynya ani

hppy bday wan
kim salam wan ye

promises_promises said...

kahkahkahkah ani ani..

Jojet said...

wakakaka..mmg terbaik kak yg last tu, siap mcm die becakap dlm hati je si ani 'aku kena abiskan spageti ni cpt2 sebelum org lain mtk' hahaha

Chekgu Azrine said...

Ya Allah ani..geram!!!

Hani said...

Hapoy birthday wan ♥

cikTari said...

Happy Birthday wan..

Kak Fila, birthday wan sama dengan arwah mak saya.. ni tahun pertama tak dapat wish birthday padanya.. dan selama-lamanya takkan dapat wish lagi dah.. hanya doa sebagai ganti..

Nak jadik anak angkat wan boleh? hehe

hOtMaMa said...

hahaha.. kelakar tul si Ani nih ek.. mmg penglipurlara hahaha.. hepi besday to Wan.. hehe

NUNU EERA said...

leecha botak? bile nk tumbuh rmbut? xpe.. botak cute.. :)

~ziey~ said...

comelnya u pakai tudung.....suker i tgk... :)

~ziey~ said...

comelnya u pakai tudung....sweet sgt....suker tgk... ;-)

JMR said...

comel je ani tu..macam curi2 mkn time puasa lak...hahaha

deasa said...

gambar last memang terbaikkk

ani tomeyyy