Thursday, May 31, 2012

Queen Control?

Gitewww.. jom kita cari apa definisi queen control... rasanya queen control nie ialah wanita yang suka mengongkong pasangan masing-masing.. cara kongkongan? ada berbagai-bagai kot.. baik yang belum kahwin atau pon yang sudah.. adat orang perempuan lah kan.. memang SUKA sangat lah dapat control-control ni... 

Actually aku dengar tajuk ni kat HotFm hari tu.. tapi pasal pergi bercuti.. kenapa suami tak bagi isteri pergi bercuti bersama kawan-kawan.. dan kenapa isteri tak bagi suami pergi bercuti dengan kawan-kawan.. sebenarnya benda ni bukan satu masalah besar pon.. bagi aku lah.. tapi manusia ni kan lain-lain.. aku ok.. kau tak ok.. mana nak sama ;)

Ok tak yah cakap pasal orang.. tapi cakap apa pendapat aku.. huahaha.. blog sendiri cakap pasal diri sendiri lah.. hihi.. Eh aku dengar kat radio haritu kan.. ada caller tu lelaki dia cakap lah bini dia tak bagi dia bercuti ngan kengkawan.. so dia macam tak berapa puas hati lah kan.. tapi yang kelaka.. bila orang tanya dia balik.. boleh tak bagi bini dia plak bercuti dengan kengkawan.. dia cakap tak boleh.. hahahahaaa... serious kelaka jugak lah.. hihihi... kuasa veto nampak? 

Bagi aku terpulanglah kan.. macam aku ngan Pak Radie pernah jugaklah dia bercuti dengan kengkawan dia.. pastu aku plak bercuti ngan kengkawan aku.. main ugut-ugut plak.. ok pegi pegi pegi.. happy holiday..hari ni hari kau.. esok lusa hari aku... *gelak syaiton dalam hati* terlampau sporting pon susah.. kang kata tak amik kisah.. tak sayang lah apa lah.. mengongkong sangat kang menyampah rasa nak memberontak.. 

Pak Radie ada jugak lah cuti 3 hari 2 malam (huiii siap bagitau berapa malam) hahaha... dengan ex-officemate dia.. aku tak kisah pon.. ko pegi lah bergumbira.. hantar ai balik umah mak bapak ai.. hahahaha... aku balik umah Wan terus layan korea berepisod-episod.. hihih.. dia pon pandai.. tak cakap awal-awal.. dah last minute kantoi.. masa borak-borak ngan kakak dia.. aku ada.. pastu tetiba dia cakap pasal apartment kat PD tu bla bla bla nak amik kunci bla bla bla.. aku macam blur disitu.. PD? amik kunci? next week? apakah ini semua *geleng-geleng kepala* 

Aku tak kisah, sebab kadang-kadang dalam hidup kita mesti ada hiburan.. bukan bermaksud nak berhibur sampai lupa anak bini..anak laki.... tapi bercuti dengan keluarga lain.. bercuti ngan kengkawan lain.. lagipon tengok lah siapa kengkawan kita.. pandai jaga diri.. semuanya ok kot.. tapi aku paham jugak.. nanti perception orang ni macam-macam.. "eh, gila lah pompuan tu.. dah kawin, ada laki, tinggal anak ngan laki nak berseronok-seronok, apa dia ingat dia kewl? dia bajet bujang lah tu... dasar! wahhh ada ke yang jenis suka anggap orang macam tu? tak baik ok.. tak baik.... yang penting.. cakap elok-elok.. suami izinkan cukup.. kan kita nak keluar kena mintak izin suami dulu.. kalau laki izin.. apa kau kisah sangat orang nak mengata.. hahahah.. yang penting we trust each other.. ewahhh.. macam lah laki aku sporting sangat.. ko gila.. hahaha.. dia bengkek gak.. tapi aku suka bila dia buat muka bengkek sebab konon-konon caring lah tu.. sebenarnya jeles lah tu tak dapat ikut.. muahahhahaaaaaa... 

Orang pompuan pulak.. tak yah lah terlampau kuat jealousnya.. tak jealous langsung susah pulak.. kang kata tak sayang laki/boyfriend... tapi lelaki ni ada satu perangai puaka sikit.. diorang ni cepat rimas.. bila orang kongkong-kongkong dia rimas.. eh pandai ko rimas yeh.. kalau record ko bersih ok lah ko nak rimas.. tapi kalau hidung belang.. kaki pompuan.. gatal... lagi kau nak rimas kalau bini/girlfriend tak bagi ko gi holiday ngan kengkawan? hahah.. sebenarnya depends lah.. kalau diorang ni tak pernah buat hal lepaskan jelah.. sian tengok diorang nie.. bila keluar ngan kengkawan tu perangai diorang ni lain.. dia rasa free sikit.. so kita bagi lah sikit ruang utk diorang ni rasa free.. tapi kalau ko dapat laki jenis tak suka bercuti dengan kengkawan.. bangsa suka duduk bawah ketiak bini je.. itu bonus lah.. muahahhahaha... eh rimas lah duduk bawah ketiak ai.. shuhhh dok jauh sikit.. dah tua bangka lagi nak bekepit ngan bini.. hahahhaha.. weh aku plak rimas.. 

nak jealous boleh.. nak curiga boleh.. tapi jangan sampai tahap melampau.. respect kena ada jugak.. contoh lah.. takyah lah ko keja nak check handphone laki je.. omg.. hahaha.. asal laki balik keja je.. "bak sini phone".. *laju-laju check*... ko ingat dia bodoh? dah tentu tukar nama girlfriend dia dalam phonebook tu.. kalau nama girlfriend Latifah.. dia letak Latip... kalau Suzana dia letak Suhaimi... nama Suhaimi tetiba text berbunyi : Abang, thank you dinner tadi... bila nak dinner ngan i lagi... i misssssshhhhhuuuuuushhooomuchhh.. haktuih. 

pastu kalau laki ko flirt.. ko plak bangsa check phone tak abis-abis macam dah tak de keja kat dapur dah.. ko ingat dia bodoh? dah tentu dia ada 2 phone.. tu kalau awek baru sorang.. kalau awek 3 dah tentu dia ada 4 phone.. satu utk bini call.. lagi 3 untuk aweks dia call.. lagi 3 campak dalam laci opis.. sampai opis misai dia pon melentik... habis office hour misai dia kuncup balik... kita bijak, diorang lagi bijak. so buang masa je ko nak check semua tu.. kalau dalam drama.. ece cehhhhh.. time nak basuh baju jumpa macam-macam dalam pocket (bukti).. tak pon lipstick kat collar kemeja... gila drama melayu betol.. nak tinggal stain pon kat collar.. gelimaknyah.. tinggal lah kat belakang ke.. kat bahu ke.. kat butang depan ke.. kat lengan ke.. aku pakai lipstick elok je tak melekat kat mana-mana.. hihi... 

eh tapi ada caller yang cakap jumpa handphone laki kat bawah alas kaki dalam kereta.. dia check kul 2 pagi macam tu.. *clap clap* hebat sungguh instinct bini dia.. *laju-laju check alas kaki jugak* ahahahhaa... apa lagi tanda-tanda curang? oh aku rasa kalau partner korang asik melekat dengan phone dia je.. itu tanda-tanda  lah tu.. hahaha.. pegi jamban pon bawak phone.. sana sini pon usung phone.. kau dah kenapa? eh aku gi jamban pon bawak phone jugak.. hahahhaha... nak tengok TL twitter.. hahahahhahahahaha.... 

Ok dah terpesong dah cerita nie.. aku nak citer pasal pegi holiday ngan kawan-kawan je.. jadi citer lain plak.. hehehe orang pompuan memang macam nie.. ko tak bagi dia becakap, dia menaip je.. korang ada pengalaman tak nak kantoikan orang ke.. atau pernah kantoi ke... jom share? ai boring nie T____T













EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

22 comments:

Aya Ariel said...

muahahahah...betul2..
tp..bukannnnn senang nak lepaskan laki pegi bercuti..apatah ngan kawan2..laki aku outstation sehari pon..gile panas punggung..pegi rumah kastemer pon aku..aku pk..betul ke kau pegi rumah kastemer..ahhaha..tu lah kan..penah ada sejarah..so..harus beringat2..

aku nak kuar ngan kengkawan pon tak sempat..asik pk..anak nak lempar mana..jumpa kengkawan tak best bwk budak2..tak pasal2 jadik tarzan..buat malu jerk

Anonymous said...

saya pernah mengantoikan suami saya (feduliklah orang nak cakap haku derhaka plak)

Masa ni kami bercinta lagi, kebetulan family saya balik kampung. saya tidur lah rumah dia, bilik kakak dia. Tapi hati tak sedap takmau jugak tido.. Nak dijadikan cerita saya keluar bilik, nak jenguk dia lah konon nya.. Sekali carik2 tarak ! Haik? Sudah pigi mana? Intai luar rumah tengok macam ada sesuatu yang bercahaya kat tangan dia. Saya masuk balik sambil hati dah mula sentap ! Sah
bf aku ni curang !! Berani dia buat macam tu masa saya ada kat rumah tu.. Mungkin gtau skandal tu la, jangan call / sms i malam ni, bateri takde, kena off henset nak cas.. kuikuikui..

Okay sambung, pastu dia masuk rumah dengan muka tak bersalah tanya tak tidur lagi ke? saya cakap tak boleh tidur, awak buat apa kat luar tadi.. bak sini henset tu !
Eh mana ada , dah2 gi tido.. CIS !
memang nak kena mamat ni, esok nya dia pergi kerja saya selongkar rumah dia (pedulik hape lagi orang nak kata aku tak malu selongkar rumah orang)

Dan terjumpa lah buktinya, sebuah HENFON CAP AYAM penuh nama dan no perempuan ok!! Mau tak menyirap !!
Dia balik kerja petang tu perang besar lah, saya patahkan simkad tu depan dia, bukan main lagi dia marah2 ! Lepas kejadian tu dia macam dah takde skandal, sampai lah kitorang kahwin..Dan sampai sekarang jugak saya tak pernah letakkan 100% kepercayaan pada dia..

Kesimpulan cerita saya yang berkaitan dengan entri akak :
SAMPAI SEKARANG DIA NAK LEPAK DENGAN KAWAN2 DEKAT KEDAI MAMAK PUN TAK DAPAT !!! apa tah lagi nak bercuti bagai?? SORRY !!

*Mrsfarahzaki * said...

hahaha..farah lepas je kalau mr hubby nak g..TAPI syaratnya kene tgk sape yang join skali tu.. kalau agk2 yg join tu tak leh harap so JGN HARAP la jawabnyaaa...kira kejam tahap 50% jerr..

Anonymous said...

hi kak..wah..t'kena la kak entry akak kali nih..emm cmni..de 1 ari tu,sy pnjm kete bf sy..tup2 sy t'jmpe 1 phone len..so mmg nak kene la kan..huhu..bila sy on hset tu,de la msg bese2 ngan kwn die n luar bese..yg luar bese ni adalah msg die wif bestfren kwn sy..mmg gler mengamuk la sbb die sorok dr sy yg die de no len pastu ngan msg2 tu lg..last2 sy tnye die,die ngaku..tp die ckp die xde pe2 ngan pompuan tu,dorg cme msg2 cmtu jer..mmg sy mrh gler2 la smpai ptus jap..em..ok..pastu skrg dh ok smle..mslhnye adlh..sy sntiase rs dorg still b'msg..kdg2 leh jd gduh la ngan bf sbb sy jd moody setiap kali pompuan tu dtg umah jmpe kwn sy..fikiran sy sntiase negative..sy nk mntk nasihat or pndapat akak..pe ptut sy wat utk lebih tenang,spye xgduh2 lg..tensi sbb gduh 1 hal,nk kawen da nih...sy xnk la trus jd cmnih..smtimes sy xkisah pn ok jer ngn smue ni,tp smtimes tbe2 mood swing trus sy jd kuat cmburu,kronik trus..help me kak..;)

Anonymous said...

Susah kan nak ckp psl mende ni? Kontrol kata rimas, tak kontrol pulak laki sedap2 je ada skandal

Mcm kes saya, mmg jenis tak pernah check hp laki. Tp bila tgk dia asik berkepit ng hp, baru rasa syak something. Tgk2 mmg betol ada pompuan lain. And dah 6 bulan lebih berskandal rupanya. Hancurnya hati tayah ckp la. Time tu sy pregnant anak 2nd and anak 1st baru umur setaun

now anak 2nd dah umur 5 bulan. Laki masih lg ada hubungan dgn pompuan tu dan nk kawen ng pompuan tu.

Kesimpulannya, percaya suami anda tp jgn letakkan 100% kepercayaan tu. Tinggalkan 1% rasa curiga dan berwaspada. Once dia dah serius ng skandal dia, mmg ssh nk suruh dia patah blk

Anonymous said...

hi filla..sy on of ur silent reader..awak PA kan..sy pun PA n awak duduk kt fasa 11..saya pun..same je kan..

psl QQ ni..sy pernah alami ngn hbby, tp masa bru tunang dulu la.masa tu we all bru je tunang dlm seminggu kot. Sy bukak emel dia..opps dia yg bg password kt saya bukan sy QQ...satu hari sy bukak emel dia ade emel dr pompuan sorang ni siap pos gambar tu..bengkek je hati sy..sy diamkan je..mlm tu we all jumpa sy tanya hubby dia de awek lain ke? dia ckp tak..jd nape ada pompuan emelkan gambar kt dia..dia kata dia tak layan tp nape siap ada gambar lak..apa lg i perangg besar u see..sy kata klu bru tunang dia dh x jujur..better putus tunang skang..sy nekad..dia punya menggelabah..dok drama swasta dlm kete nyaris nk terbabas huhu..banjir usah cakap la..sy nangis diapun nangis takut sy tinggalkan dia..hehe..amik ko jgn main2 ngn sy..tp sy lembutkan hati maafkan dia.since that dia ok..now after 7 years kahwin..alhamdulillah dia jd suami/abah yg baik, jujur..apa dia buat, mana dia pergi sumer dia bgtahu..serik kot..bini dia klu sekali ngamuk..hazabbb..ngeh2bukannya sy nk QQ dia..tp kadang2 'beritahu' itu penting dlm hubungan suami isteri..biar tahu dr mulut suami sendiri drpd tahu dr org lain kan3x..tp kadang2 was2 gak..check2 la jugak..tp xde obvious sgtkan..hiks..so far ALHAMDULLAH...

Anonymous said...

suami saye penah scandel ngan btine lain time saye preggy 1st baby. but i found out time baby da 3 bulan bila saye bukak email die (which is die yg bg password dr dlu). saye mmg xnk bukak email die n xheran pn nk bace2 email die ni. tp tbe2 tergerak hati nk bace. siap msg syg2.. rndu2. rupenyer time saye pegnnt die sebok nk pegi holiday n knduri kawen mmber.. rupenyer sambil pegi kenduri kt utare.. smbil pegi dating.

saye tanye die xngaku.. ckp ade org lain yg gune email die utk sabotaj die. saye email betine tu mntak explanation.. n btine tu mengaku. saye maki sumpah sranah die. saye xtau ape nk buat. saye bgtau mak mertue n my MIL call btine tu utk jauhkn diri from my husband. btine tu kate ok.. n saye perang besar dgn husband sbb die xngaku.. gile bodoh..

n saye maafkn die even xikhlas. n saye cek FB die few months later.. die leh say sori kt btine tu sbb saye maki btine tu dlu. perang besar balik woi ngan husband. die ckp die say sori sbb takot btine tu ape2kn saye klu x say sori. eh ape alasan nyer tu.. xlogik.. n kitorg perang lg.

saye xtau cane leh maafkn die (even xikhlas pn). til now saye xpercayekn die. n skang saye beli rmh,, krete n superbike.. sume atas name saye.. so that if die curang lg.. saye sndri akn tglkn die sehelai sepinggang. saye akn ambik 2 bijik rmh.. krete n superbike die tu.

saye syg die. tp ni ker balasan kasih syg saye? berkawan lame since study dlu.. tp knape btine tu gak die cari?

skang kitorg da ok.. bende da jd setahun lepas. hope xkn terjadi lg. saye da bg 2 pluang.. if die break promise.. tinggal lah kau sehelai sepinggang.. ank pn haku ambik!!!

saye tgk die mcm da xkontek btine tu.. tp xtau r if die ade email baru or hp yg smpn kt opis kn??

alahai..

NenetPenne (NP) said...

nak cakap pasal pengalaman? ha ha... dah byk dah i alami... yelah bekas laki i kan kaki pentipu...
antara yang kantoi:

nama zakiah, bininya sekarang..dulu tulis dlam hp as ZAK... kalau tambah AR jadi menda lain..ha haha..
call dalam bilik air tu normal..sekrang ni pun dia buat lagi...
balik rumah, silencekan hp takut i angkat...

la ni after bercerai dgn i...si bini tu hari2 dok cek hp dia... kalau pi mana2, bini yang pegang hp dia.. siap masukkan dalam handbag lagi...

ingat laki dia bodoh?? ha ha ha...

Mooniqueen said...

Biar kita lepaskan je..kalau nak buat jahat mana2 pun boleh....kalau dia sygkan family dia, mesti dia tak Sanggup buat benda2 tak elok tu..

Anonymous said...

hi sis, ni saya nk citer pasal saya yg terkantoi. hahaha... bila ingat balik memang lawak sangat. kiranya ada hikmah la disebalik ke'kantoi'an tu.

time kejadian, saya dengan en.hubby (M) masih lagi di zaman couple2. dah 8 tahun kami bercinta tp time tu parent dia x mau terima saya sebab mereka ada menantu pilihan lain. sampai satu tahap saya dh naik fed-up. slalu merajuk, then kena pujuk dh cair. sambung balik couple... begitu la sepanjang tahun tu...

kebetulan saya ada berkenalan dengan sorang jejaka (uish jejaka tu..) polis(Z), masih bujang n single. kami slalu chat online n calling2. saya pernah bawak Z ni jumpa parent saya, diorg pun suka jugak kt mamat ni nak buat menantu. sopan je. M x tau pun pasal ni. pandai simpan rahsia tau. hehehe.. lama jugak saya berscandal, dalam setahun... Z ni pun tak tau saya dah ada boyfren lain. pada dia, dialah satu-satunya boifren yg saya ada. hehehe

nak dijadikan citer, satu hari ni saya demam teruk sangat. sampai x bleh bangun. M bawak saya ke klinik. time balik tu hanphone saya tertinggal kt dalam pocket seluar dia, lupa nk amik balik. pastu, Z ni plak sms "sayang mcm mana? ok ke x? bee risau ni. nk bee turun sana ke?"... aduhhhh.... memang kantoi la...

Petang tu M datang jumpa saya nak pulangkan handphone tu. dia sengaja x tutup sms dari Z. OMG... mcm nak pengsan je time baca sms tu. tak tau nk cakap apa dah. dia tanya, napa buat dia mcm ni, saya kata la dh fed-up dgn parent dia. pastu terus dia call parent dia depan2 saya, "hujung minggu ni abang nak mak dgn ayah pergi umah miss F, pergi meminang dia. kalo x abang mengamuk bawak parang!" gerun tak? main ugut2 tu.

so, nak tak nak, parent dia datang la jugak weekend tu. lepas tu kami pun bertunang... 6 bulan lepas tu, kami pun kahwin. dah 3 tahun dh. hehehe

citer si Z plak. sejak kantoi tu, M pegang handphone saya n dia bagi saya handphone lain n number lain. pastu dia suruh saya putuskan hubungan dengan Z. memula tu memang la agak sedih. tapi bila saya ada jumpa kawan Z 5 bulan kemudian, dia kata Z dh nk kawin. rupanya Z pun ada awek spare bila break-up dengan saya. hahaha...

sekarang masing2 bahagia dengan pasangan masing2...

Sori terpanjang plak comment :)

R.R.Z said...

akak.
sy adelah sejenis yg x amik kesah. ko nk g mane,watpe ngn sape..hak ko, ape2..inform.tu je.

ex bf (now da jadi laki org len yg mempunyai bini superqueenqontrol..sepanjang 4 thn, sy x pnah heboh nk check fon de. cume de kdg2 gelabah check fon sy.hakikatnye dia adelah makhluk keji yg ade ramai ppuan.. sy kalau naik keta dia, kaki ni suke duk kuis2 karpet keta dia lah. kalau dia g isi minyak..sy usha2 seat belakang..memang ade jmpe sepit rambut lah..
kasut ppuan la..alasan de MAKCIK dia punye, sedangkan MAKCIK dia umur 52 tahun kot. pandai plak pakai sepit2 fancy kan...

satu hari tu, naik keta..x sedap hati..tertinjau bwh seat..ade sekeping pic ppuan (bini sekarang) tgh riang ria amik gambar bersama hantaran..rupanye bf sy bertunang dlm diam.

sy pon dgn muka cool tunjuk pic tu..gelabah. sy siap bukak pintu kereta nk terjun.. (bajet-berani)..haha..cam bengong je.

mcm2 lah sebenarnye dia buat..now padan muka dpt bini asik kol-sms-3g setiap masa. lambat reply.bini kol..ngeh2..sbb lepas kami putus..ade gak jmpe..rimas..nset de bbunyi..sian de..kahkahkah.pastu thegeh2 mgadu peel bini.


so skang, bila da btunang..sy masih mcm dulu. xnak amik tau.xnak kontrol sbb tunang sy pon x control.ape2 INFORM dan saling percaya antara satu sama lain..de pon selalu g bcuti ngn kawan2..sy pon de x larang nk kemane2..

:) *panjang plak*

Filla ~ Kasihs said...

hooooooo... bestnya haku baca kisah korang nie.. cepat2.. submit lagi.. sronok plak membaca..hehehehee...

Anonymous said...

best oo tajuk ini..hahha..sy punya instinct agak dasat..dh terbecerai skali..sbb bnda curang ni..kantoi bila dia pakai i phone...pagi2 ada wassup,,,pagi2 ada gtalk yg akan appear kat skrin..aummmm....yunk!!!sangat haremmm okeh....takat password email or fb snang jer nak terjah..lelaki slalu pelupa so dia akan guna password yg sama tuk byk bnda..tak payak korek akan kantoi ngn sndiri sbb tuhan tu maha adil..dia bg ko password laptop dia skali ko try n error lepas lak masuk akaun fb dia..lebih bngkek bila jantan ni dok sbuk crita shower creme ngn betina lain yg lebih mnyakitkan ati adalah awek kwn dia...best kan! dia kata tobat..tapi tgk la..tak payah godek,,tuhan akan jatuhkan...smua kbenaran..cuma samada kita bersedia ker tak..it takes 2 to tango..kalau pon laki ko gatai tak jumpa betina gatai..tak jadi nyer la...macam i pernah bagi 100% keprcayaan tuk dia bersoaial ...berkawan2,,tapi di balas tuba...so payah nak ckp soal camnikan..apapon tetapkan iman..sok2 allah balas on our behalf..

Anonymous said...

mcm2 jenis laki bini kan! laki mak ni jenis tak mau berenggang wey..kalau boleh 24 jam mau ada depan mata dia..bukan dia jeles ker apa tapi dia mmg mcm tu..dah lah kami ni berbisness sama so nak tak nak mmg mak kepit jerlah.. dulu masa mula2 kawin mak tak biasa berkepit so mak terpaksa curik2 pergi lepak sana sini dgn kawan2 sampai dia kecoh ingat mak nak tinggalkan dia..drama ar laki mak..hikhik..
tapi looking at the good side kira bertuah lah kan..dapat laki baik n jujur yang teramat..syukur..

Anonymous said...

hi Filla...

sy bru je kawen. tp sejak kapel dulu dh biasa p lepak rmh SIL..kiranya bakal-SIL la time tu. selalu tgk SIL tu kena tgl ngan husband dia sbb husband dia selalu outstation.bab outstation tu ok lg la kan sbb tu bab keje.tp kadang2 SIL n 3 org anak dia kena tgl sbb husband tu p fishing. kadang2 bermalam la kat laut tu. Sy geram bukannye sbb apa, sbb weekend klu lepak rmh dorg, kesian tgk baju selonggok bertimbun2, pastu anak2 dorg jd xkeruan sbb memerap kat rumah. klu dh bapaknye selang 2 mgu o/station, bila masa nk spend time ngan anak bini time weekend? pastu klu weekend x o/station, dia p fishing. Kesian kat SIL sbb mcm jd ala ala bibik pun ada.xtau la klu dia mmg suka sgt situasi mcm tu. tp sy rasa husband tu perlu jgk memainkan peranan sama dlm buat keja2 rumah ni.tambah plak SIL tgh pregnant lg skrg. cepat penat. maybe bru bru kawen ni, semangat xnk kena buli ngan husband ni dok tinggi. yg kroniknya sbb husband tu rajin nk ajak husband sy p fishing sama..sementara ni kasi la lg. tp kot nnt ada anak, sy rasa nk buat rule bru. if my husband kuar p fishing tgl sy n anak let say 3H2M, maka sy pun entitle utk 3H2M jgk utk p mana2.nk tgk jgk husband sy 'suka' ke x kena tgl duk rmh ngan anak2 sebagaimana dia boleh tglkan sy utk p fishing.. p/s: harap2 ada la rezeki sy ber-anak nnt utk diguna pakai rule di atas..kawen pun bru 5 bulan, preggy pun belum. tp menengokkan situasi SIL tu, menyebabkan sy dh prepare siap2 rule bru sbb husband sy pun kaki fishing jgk.

apa pendapat Filla?

eda said...

hakak .. masa dgr hotfm kuar topik neh kan , mmg org asik teringt yg akak kasik pak radie g PD ke mane ke time tu .. huhu .. tak sngka akak nak blog kan issue neh eheh e..

mamasuri said...

huhuhu..
selama hampir 5 thn kawen..tak pernah laki aku g outstation..tp aku dah byk kali outstation kena kursus...hehehe...siap laki aku jaga anak lagi...aku queen control ke?hehhe

sharifah rosidah said...

Bab ni memang lah laki mak tak bagi pergi bercuti dengan kenkawan lama, mana tak nya mak masa muda muda dulu memang terkenal havoc kan, dia kan orang kampung walaupun dah belajar sampai US masih tak percaya kat bini yang dah tua dan dah gemuk ni dan yang dia dah kawin selama 29 tahun entah tak paham ai. Dia kata kawan kawan aunty semua glamour2 dia takut aunty terikut ikut kawan aunty padahal kita tak pernah pun buat benda2 tak elok dah lama kita tinggal kan semenjak kawin dengan dia lagi.
Aunty tak kesah pun dia pergi ikut kawan kawan dia pergi berjalan sampai ke India bagai, ingat aunty percaya ke sebab kawan kawan dia lagi hebat2 syaiton nya, laki mak kan bekas setiusaha sulit menteri tau jelah geng2 dia orang tu banyak main kayu tiga.

Tapi semenjak bekerja sendiri ni dia ke hulu kehilir angkut mak sampai kita pun dah tak larat nak ikut, dah macam tak ada life sebab kemana mana bersama je. Tapi tak pernah komplen kat dia takut dia merajuk so reda je lah.

Somel-somel Adliza Azilda said...

best entry akak ni... tgk komen-komen pun meriah. terasa nak join komen juga,

kisah kantoi mengantoi ni, terjadi masa dengan ex-bf dulu...kapel dgn dia dekat 2 tahun jg. punye la kite ni setia dgn dia. pegi mner je bgtau. rupenye kebaikan dia selama ni sebab nak tutup kekejian dia tu. hari-hari balik keje dia akan ambik, bile nak pinjam keta, ko pakai la seminggu pun, dia xkisah. tapi tak pernah la jumpe ape2 dlm keta sbb kebanyakannye barang sy dlm tu.

tapi bile da msuk tahun kedua, ms nak celebrate our 2nd anibesari (kengkunun aku ni makwe caring gile kat dunia ni), sy p MV beli hdiah. siap call dia tnye suke warne ape... masa call tu background dia bunyi bising2 org pasang khemah. sy yg bodoh ni pecaya la dia kate mak dia nak buat kenduri kesyukuran... setia n syg punye psl kan.

4 bulan lps annivesary, hati rasa x sedap sgt. rasa mcm x best gile. then, kwn pun bgtau actually dia da kawen. rs berasap je telinga. then lps dpt semua info, sy call dia tnye, dia tkejut sbb akhirnya dia da terkantoi. esoknye sy p SR Alamanda (ms tu wife dia keje situ), p bersemuka dgn wife dia, dah pregnant pun... sedey hati. sedey bkn sbb dia da kawen tp sedey tgk wife dia. wife dia ckp dia tau somi dia ade gf, tp xkenal je. dah tu siap kate lps bsalin nk cerai n suh kawen ngan sy... gile ape pompuan tu..huhuhu.. tp sy xnak. sebulan kami break. sbb laki tu xnak putus, kunun syg gile vavi la ni.

dalam tempoh sebulan tu, sy kluar je dgn sape yg sy nak... jpe lelaki yg msg dulu kunun kate nak kenal... pastu kitorg kapel balik. tp ms tu dah xde feeling kat dia dah. masa wife dia bsalin, xtau dia ade wat projek lain(cr pompuan lain). ntah cane tgerak nak cek hp dia(xpenah check hp dia, tp lps kantoi, dia lock)tgk ade folder EMON. bila buka ade pix dia ngan pompuan lain. ms tu mang aku gelakkan je pompuan tu. sesame bodoh mcm aku jg tmakan ayat manis jantan tu... tgk contact byk name pelik2 tp hati mang syak tu pompuan la...

pastu kitorg break and dia tanya reason. xkose ah nak layan dia dah. bile da putus baru pikir patut la selama ni, nak jpe lps kul 10 mlm je. tu pun teman p dinner. sabtu ahad xde istilah dating... terperuk la sy kat umah. nak dating xley p Alamanda. paling jauh p MInes. selame kapel xpenah amik pix same mcm kapel lain, rupenye dia dok sibuk himpit pompuan lain, posing2 ngan dorg.... tgk la smpi bile kan. dulu memacam dia burukkan isteri dia... tp anak berderet 3 dah skrg... makan duit pompuan, mang x selamat la hidup dia.

Anonymous said...

hi k.filla..

sy just nk kongsi cite..tp mayb akn ade yg ckp sy ni jht kot.
br2 ni ex-tunang sy cari sy blk..konon nk mntk maaf sbb dh kawen dgn org lain.pnjg sbnrnye sejarah cite kitorg ni.so pendekkan,lpas 3thun xcntact,dia dpt cari sy.mula2 sy xnk lyan,tp tba2 ada niat jht skit dlm ati ni..lbei kurg nk bls dndam kt bini dia yg rmpas tunang sy dlu ni.
so,skrg sy layankn je..dh 2,3 kali kitorg jupe.dan stiap kali jupe,dia akn tpu bini dia ckp g keja la,ape la.time keja dia akn kol sy,tp sy mmg xkol dia sbb nnt kantoi lak.skrg bini dia tgh peknen 1st baby..sy xtau la smpai bla kitorg akn trus cntact.bila pk mmg sian bini tu,tp klau ingt ape yg dia dh buat kt sy,smpai putus tunang...ermm pdan muka ko!!

nana said...

To Anonymous 10:30 AM

berdosa la anon runtuhkan masjid org putuskan silaturrahim org..masuk neraka 70 tahun..1 tahun kat akhirat sgt lama ye..bila putus tunang anggap je takde jodoh..tuhan nak bagi org yg lebih baik pada kita..

kawen dgn laki tu pun dia bukan la baik sgt kan..sbb dia dah kawen pun blh contact u lagi..so dia bukan la setia mana..kalo u jadi isteri dia then dia contact pompuan lain agak2 u dgn dia perang tak?

barang yg lepas jgn dikenang..blh rosakkan diri..cari laki yg lebih ganteng..............

Anonymous said...

:(