Wednesday, May 30, 2012

Jom Spa with Fillanie...

*sticky post*
*please scroll down for new entry*




GET 10% DISCOUNT IF U'RE MY BLOG READERS!!



Hai semua.. Hai hai hai... oihhhh tau lah suka pegi spa.. tak yah la nak bagitau semuorang yang ko happy kena urut satu badan.. auwwwwwww..... 

Baru-baru nie aku gi spa.. al-maklumlah.. lama dah badan ai tak kena servis a.k.a uli-uli aidilfitri.. hihi... so aku decided to go.... sebab aku ni ada masalah angin satu badan.. korang pon tau kan? orang kata kalau kita selalu pening kepala dan selalu kembung-kembung perut.. elok massage.. pegi urut untuk 'buang' angin-angin tu.... so aku cari jugak masa lapang untuk pegi urut.. 

Sebelum aku cerita lanjut lagi pasal The Bunga Spa yang terletak di Setiawangsa nie.. baik korang tengok gambar dulu k ;)


Ok nampak tu? tak pe tak pe.. sabar.. jap gi aku cerita details pasal package.. 

bahagian luar spa..

anda akan disambut oleh tukang uli-uli aidilfitri.. hahahah.. sukati aku je kan nak bagi nama samaran kat orang.. saya suka dua-dua adik nie tau... dah lah kelakar... ganas.. auwwww.. gila lunyai haku kena urut..kahkahkah... sorang nama dia Nad (kiri) dan yang kanan manis tu Is.. 

dah lah kelaka.. aku pegi dengan Anny... amik katil sebelah-sebelah.. hamik kau.. berborak macam hapa.. yang tukang urut pon leh tahan jugak kelaka nya.. dah macam "Ini spa, haku yang punya".. muahahaha... 

Akak nak package apa kak? Akak nak package paling best, tapi paling sekejap.. sebab akak rushing lah dik.. Oh cenggitu yeh? kalau nak best akak kena amik 6 steps.. tapi sebab akak rushing so akak amik 5 steps jelah.. kurang 1 step... apa yang kurang? takde full body mask.. Ok lah belasah tibai je lah janji cepat ;)


aku suka deco spa nie.. simple, harum dan cozy... tenang kepala hotak kalau tengah serabut ;)
hehe haku datang pakai selipar jepun je.. padahal dah siap bawak high heels.. hahaha.. glabah nak mam.. kalau dasar ke hulu hilir berselipar tak payah nak poyo sarung heels ye ;)

haaaaa.. aku amik BOREH untuk body scrub tu.. Anny amik chocolate.. gila saiko pompuan tu.. tetiba masa tengah scrub dia cakap "rasa nak makan diri sendiri".. oh kalau korang gi sini.. ada banyak choice utk scrub tu.. aku pilih BOREH sebab bukan nak perabih boreh (beras) ye.. tapi BOREH tu ingredients dia ialah bunga cengkih, kayu manis.. ah gitew.. sesuai untuk orang yang banyak angin dalam badan ;) 

yang feeling-feeling macam Anny tu.. boleh la amik chocolate.. nyampah ai.. 

paling suka deco yang nie.. cozy kan? 

nampak saiko dua ekor kat cermin? saiko. 

main snap tapi lupa nak tanya ini tempat untuk apa.. 

suka bath tub untuk mandi susu nie.. comel.. tapi sontot je.. hahaha.. terus kepoh tanya "dik, akak muat ke nak baring dalam ni?".. muat kak.. bukan baring.. akak duduk je dalam tu.. then sandar.. (dasar kgdotcom) hahaha.. ok, baiklah, paham. 

masa mandi susu tu perghhhhh.. tu last sekali.. dah lah air tu suam-suam.. sedap gilaaaa bekubang dalam tu.. 


ni sauna.. oh ada package untuk bertangas bagi ibu-ibu baru lepas bersalin jugak ye.. 

Ok mari kita mulakan treatment untuk puteri-puteri ni kejap.. eh perasan puteri plak.. 

kaki model: Anny. 
muhahahha.. padan muka dia kena pedajal sekali sekala..hahahha.. 
Ini namanya Foot Bath ye adik-adik.. rendam kaki dalam air suam ngan rose petals... dah rendam pastu dia brush-brush tumit ngan jari-jari semua.. gila tak rasa macam tuan puteri? hahahha.. 

Ok lah gambar ni approve kan? heheheh

ni pon ok lah kan?
pas buat Foot Bath.. kena masuk dalam ni plak.. buat sauna.. aku sini, anny sana.. gila memekak-mekak.. Oihhhh panas siot.. menitik-nitik dah ni oiiiii.. hahah... 


muka kemain tenang.. padahal.. 

Lepas sauna rehat jap.. pastu start buat body massage.. hahaha.. serious ni bukan massage biasa-biasa ok... ko tengok sikit badan Is dengan Nad tu.. sekali dia duduk belakang ai.. pitam.. hahaha.. tapi diorang ni ada experience lama dalam bidang urut mengurut nie.. hah kauuu.. masa si Nad tu urut aku.. dia cakap "kak, akak ni banyak nye angin dalam badan".. siap urat simpul ke hapa kat bahu kanan.. patut lah bahu aku selalu 'meletop' bila aku stretch kan.. sendawa-sendawa si Nad tu.. sian dia.. 

Aku cakap korang.. kalau korang jenis tak pernah buat massage-massage nie, better korang pegi lah... sedap gila badan lepas kena urut ko tau.. masa urut tu sakit-sakit sikit lah.. tapi rasa macam wahhh barulah bejalan segala darah, urat simpul boleh terlerai.. hahaha.. hover gila.. 

dan paling best masa dia urut tengkuk tu.. pastu urut kepala.. bukan urut-urut manja ok.. ni memang kalau sakit kepala boleh hilang lah sakit kepala tu.. pastu siap urut muka.. best gila.. balik tu terus call Wan (mak aku) cakap next time kita pegi sama-sama.. aku nak diorang urut mak aku... tukang urut ko tak leh amik yang kurus-kurus tak sedap! hahahha.. 

lepas selesai massage.. buat scrub pulak.. pastu baru berendam dalam susu nie.. 

lega gila ok... patut lah kalau mak datin ke artis-artis ke.. sanggup turun spa 4 kali sebulan.. sedap rupanya kena urut dan manja-manjakan badan nie.. aku ni, dapat Pak Radie picit tumit 3 minit pon dan rasa sebak dada ni sebab terharu.. dah, pasni tak kosa mak.. pegi je spa.. nah.. 1 jam dia urut.. ko bayo je.. hahahah.. 

puteri-puteri dah selesai treatment.. terus leper rambut haku.. sebab kena minyak skit tangan Nad yang urut kepala tu kot.. sayang Nad ngan Is banyak-banyak ;)

Jom Anny sayang.. kita balik ye.. 


tak leh sepet lagi ke mata ko fillanie? 


fresh je rasa lepas massage ;)

korang kalau nak pegi The Bunga Spa nie.. ok building dia cenggini dari tepi jalan tu yer.. 

Ok sila refer kat bawah ni package yang ada.. kalau tak nak package pon boleh amik yang seperate2 tu.. pasni aku nak buat facial treatment tu.. sebab aku dah rasa si Nad tu uli muka aku.. sedap gila.. hahah.. plan nak bawak Wan nanti untuk massage.. 





tu 5 steps yang kitorang amik tu.. memang puas hati to the max lah.. serious aku tak pegi spa lain pasni.. aku nak Nad jugak! Anny pon tanak pegi spa lain dah.. sebab dia biasa gak buat body massage.. tapi dia cakap si Is tu buat sedap.. last-last Is tu yang sakit badan urut Anny.. al-maklumlah Anny tu kan gagah perkasa..muahahah... bermuscle ok.. hahahaha... 



bakal-bakal pengantin boleh jugak datang sini.. nak amik bridal package or nak scrub je ke.. korang pilih lah sendiri.. 

Ni map untuk korang pegi sini... tempat ni kat Setiawangsa.. so orang Keramat, orang Ampang, orang KL, orang Melawati... orang Zoo.. hahah.. semua boleh datang sini.. dekat je..


Sebelum datang better call and buat appointment. takut full house pulak..


No.3, 8 Setiawangsa Business Centre
Jalan Setiawangsa 13 
Taman Setiawangsa
54200 Kuala Lumpur
03-42510577
012-2696471
www.thebungaspa.com



comel plak gambo Anny yang kebuluran lepas massage.. eh haku pon kebuluran jugak.. haha.. 

thank you Anny!!!! i love u so strong la!!!!


23 comments:

Norasiah Nasir said...

wah...jeles.nasib baik jauh..kalau tak tumpang seBody..hehe

Anonymous said...

oooooo i lov spa so much...
i tgk post u nie teringat last month pegi spa kat bangi, filla i just nak bg idea, why not try kat al Zahraa women wellness and spa, bangunan die bersebelahan je dgn hospital al zahraa, last month i g buat treatment untuk ibu dan anak sempena mothers day RM340 tuk 2 orang, harga biasa RM340 seorang, mandi susu make me feel like princess u, rasa i promotion still valid till Jun

Siti Fatimah said...

Bestnyer!!! me too need a SPA treat for my self huhuhu... nnt pi lagi roger lah i sekali tau! ;)

Mimy Hamid said...

la aku kenal si IS ni..dulu aku kawen dia keje ngan pakej mak andam aku kawen...lol dah keje spa pulak skrang...aku nak terjah the bunga spa..pakej tak mahal sgt...

happy2gether said...

ala...aku nak pi takde geng...nak ke setiawangsa aku masih blur, takpelah aku ajak moon ke lenny pi nanti, last scrub coffee sblm masuk keje aritu, ni baru keje dah nak bermassage,stress stress...hihi...

mamasuri said...

duta spa ke fila?ada voucher2/diskaun2 ke?dekat doh ngan ofis aku ni..huhuhu

Mooniqueen said...

Bestnya...lame gile tak spa spu spi ni....jauh la pulok...tempat mmg very the cozy la...

mummy alisha said...

wah... makin beseri-seri lor akak...

FeezaAkashah said...

nak p spa ni.... love spa...thanks kak filla gojes..

kakchik@ella said...

Pegi spa memang best!! buat sauna berdua lagi best. Kalau sorang-sorang dik, kau rasa nak menjerit .. mak aihhh .. lamanya kena kukus .. cepat keluarkan aku .. i dah well done ok. hehehe.

pandai Filla pilih gambar. I like. hehe.

Filla ~ Kasihs said...

hehe.. cer try cakap u all blog reader filla.. mana tau dpt diskaun ;)

Anonymous said...

k.filla bukan ade PB ker?? berkesan mcm g spa gak kan.

Anonymous said...

wahhhh! terbaek la fila 20% tu.. okies nti nak call buat appointment....

yana lyana said...

amboi seronoknyee..
dah lama tak terjah spa~

Lizzie Yasmin said...

Tengok promo dia pun badan dah rasa macam best di uli.. Dah terpintal habis dah urat nie. memang kene bg regang skit.

NenetPenne (NP) said...

tengok rempah ratus tu kan..klau kat rmah kehabisan bolehlah tuan punya lari ke spa amik bahan...cengkih, buah keras, cinnamon stick...

ros maisara said...

oh sangat dekat dengan rumah. xpenah tahu pon ..wawawa

Noniey said...

Sis,
dekat ngn umah neh leh g..tak silap dulu situ ada satu serenity spa tapi dah tutup..tak tau lah tapak yang sama or lain ker..
akan ku pegi bila cukup ongkosnya..

The Bunga Spa said...

hello kak filla...tq so much for the review...sori lambat reply...buta i.t sikit...heheheee..anyway, dtg lagi to ous spa ye...now dah ada tukang urut indon...lagi best...check out our latest promo at fb the bunga spa :)

Anonymous said...

dekat ngn umh sy..tp tak tau plak ade spa yg best..hehe..tq kak fila for the info

Anonymous said...

td pegi cari spa ni...tp xjmpe pon kt jln setiawangsa 13 tu..da tukar tmpat ke? or da tutup?

leyla haileyka said...

Wahh. Cam nk pegi jer.. Bersedialah...

Elia Dina Muhd Hanapi said...

Rasanya kedai ni belakang sekinchan ikan bakar tu kot?