Wednesday, May 23, 2012

Norma telah pergi..

Buat yang mengikuti kisah Norma dari blog ini yang pernah saya siarkan kisahnya di ENTRY ini dahulu, atau mungkin anda pengikut blog Moon ... mungkin ada segelintir yang dah tahu dan ada yang masih belum tahu.

Norma telah kembali ke rahmatullah pada kira-kira pukul 12 tengah malam tadi.. dan pada pukul 7.00 pagi tadi Moon dan keluarga dah on the way ke Pontian.. saya tak pasti di mana jenazah akan dikebumikan, tapi mungkin di Pontian kerana Norma berasal dari sana.. Norma menghembuskan nafas terakhirnya selepas lebih 1 tahun menghidap brain cancer stage 4 ketika itu... Arwah mempunyai seorang cahaya mata lelaki yang dinamakan Rafiq.. semoga Talib (suami Norma) tabah dan dapat membesarkan Rafiq dengan penuh kasih sayang tanpa ibunya.. Takziah akak ucapkan buat Talib dan keluarga. 

Bagi pihak Moon yang saya pasti ingin menyampaikan buat kalian rasa terima kasih atas sokongan yang tak pernah putus untuk arwah dan keluarga.. serta sumbangan yang diterima bagi membantu meringankan beban yang ditanggung.. semoga dapat dihalalkan.. 

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat Norma, semoga rohnya dicucuri rahmat dan tenang di sana.. Sesungguhnya dari Dia kita datang... dan kepada Dia kita kembali... 

39 comments:

aMiYs said...

Al-Fatihah utk arwah...
Salam takziah utk keluarga Norma...

Aya Ariel said...

Innalillahhiwainahilaihirojiun...

Tu lah..berat mata memandang..berat lagi bahu yang memikul..moga2..keluarga arwah norma..talib khasnya..sabar dan tabah..redha apa yg telah dijanjikan Allah selama ini..mati itu pasti..Moga2 arwah tenang di sana..

insyallah

wifenavy said...

Innalillahiwainnahiroji'un

Nigina said...

al-fatihah... moga rohnya dicucuri rahmat

Pinkish Mumma said...

Al fatihah....seyes terkejut...semoga talib n rafiq tabah..kesiannye si kecil tak merasa manja seorang ibu....

Nazirah Azeman said...

takziah

Sidratul Muntaha said...

al fatihah...

mummy_ayu said...

innalillah..moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan digolongan yang dikasihiNya....Al Fatihah... and untuk Talib, Rafiq dan family...takziah & moga tabah hadapai dugaan nie..sedihnya..Ayu ikut gak cita Norma nie.

edaleeja said...

Al-fatihah...semoga rohnya tenang di sana..semalam baru je baca blog moon pasal kata2 semangat... aduhai genang2 ayaq mata ni..harap sgt moon, sutan, talib sekeluarga tabah menghadapinya..salam takziah

"DariNya kita datang, kepdaNya kita kembali"

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

salam takziah..

Orchid said...

saya silent reader yg mengikuti kisah beliau dr blog moon...semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 beriman para ahli syurga...al-fatihah.. :'(

Huds said...

Innalillahi-wa-inna-Ilaihi-raji'un... Bukak2 blogger sangat terkejut tengok entry Kak Filla pagi ni... Saya pun follow jugak blog Kak Moon so memang follow citer arwah Norma selama ni.. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya.. Semoga Talib tabah menghadapi pemergian Norma, memang harus kuat untuk membesarkan Rafiq.. Al-
Fatihah.

notti netti said...

AL-FATIHAH.....

Siti Fatimah said...

Al Fatihah buat Arwah Semoga dia tenang disana...

Kemn Azmaili said...

al-fatihah..Ya Allah sedihnya..Tapi kan sis, Allah lebih sayangkan dia..Allah tidak mahu lagi teruskan keperitan yang dilalui di dunia, tetapi Allah akan beri segala nikmat di syurga.. Insyallah..Sayang Rafiq..

Anonymous said...

al fatihah buat arwah norma...moga Allah tempatkan nya disisi orang2 beriman...sedih hati sekarang ini..sebak dan sayu...

Anonymous said...

takziah buat keluarga norma..

nifalnin... said...

takziah buat seluruh keluarga norma dan harap mereka redha dengan dugaan ALLAH..

dari ALLAH kita dtg, kepadaNYA kita kembali...
semoga arwah ditempatkan bersama2 muslimin muslimat yg bertaqwa... buat suami norma, relakanlah pemergian arwah dan ikhlaslah dalam melepaskan arwah pergi... sesungguhnya, penderitaan arwah telah pun berakhir...

Al-Fatihah... semoga arwah tenang disana... aminnn...

mummy iman said...

takziah untuk keluarga moon, talib.. al fatihah untuk arwah norma

Mak Lagenda said...

Alfatihah utk arwah. Moga rohnya dicucuhi rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 beriman

Takziah utk talib, rafiq, moon dan kaum keluarganya juga

rATu kEBaYA said...

al-fatihah... moga rohnya dicucuri rahmat.. amin...

MRS. K said...

alfatihah

Riena Haiqal said...

Innalillahiwainnahiroji'un
Al-fatihah.. semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman...
Takziah buat keluarga arwah...

mummy bie said...

AL-Fatihah...
kenal arwah from blog moon,
sedih n terharu bace kisah Norma-Talib...

Redhakanlah pemergian dia.

Riena Haiqal said...

Innalillahiwainnahiroji'un ..

al-fatihah buat arwah.. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..
Takziah buat keluarga arwah..
Rafiq, anak yang kuat.. ;)

Ina Khairina said...

al-fatihah utk norma,semoga rohnya ditempatkan bersama para solehin....berakhir sudah penderitaannya selama ini

salam takziah utk kak moon n talib sekeluarga

NenetPenne (NP) said...

alfatihah untuk keluarga norma...dan juga talib...

nydia-mama akif said...

Ya Allah, terkejut dengar khabar ni, Al Fatihah utk arwah....takziah buat keluarga Moon...

ina said...

Slm...Alfatihah..meremang bulu roma sy bila bc update k.filla td,sedeh sgt..buat keluarga arwah,takziah ats pemergian arwah...smg arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang b'iman..amin..

Atiey-Demok said...

al-fatihah untk arwah..

Anonymous said...

Al Fatihah buat famili norma

shuweet said...

Al-Fatihah

Mama Tuah Melaty said...

Al-Fatihah dan salam Takziah untuk Keluarga Norma, Talib dan si kecik Rafiq. Kesian Rafiq, tak sempat nak merasa kasih sayang ibu dia. Redhalah dengan pemergian Norma, kerana itu yang terbaik untuk arwah. Andai ada jodoh ketentuan berjumpa lagi mereka suami isteri di sana satu hari nanti. InsyaAllah...Hugsss for Rafiq!

Anonymous said...

Al-Fatihah... Sian sangat10000x kat rafiq, xsempat nak merasa belaian kasih sayang seorang ibu... sobsobsob...

JMR said...

alfAtihah utk arwah & takziah utk keluarga arwah...

SaRiE nUaRiE said...

al-fatihah............& takziah untuk keluarga

Rinah said...

Al Fatihah. Semoga arwah Norma ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin.

Salam takziah buat keluarga Norma dan Talib.

mamakembarhafiyharits said...

Innalillah..selama ini sy silent reader blog ni..
Berita sedih ni buatkan sy menulis di sini..
Takziah..alfatihah buat keluarga arwah..

sharifah rosidah said...

Innalillah, semuga roh nya aman bersemadi disana dan takziah buat keluarga Alahyarham, amin.