Thursday, May 31, 2012

Aktiviti Acih bila balik 'kampung'

Acih baik-baik aja... hehehe.. weh tetiba rindu kat Acih plak... hari tu dia tanya..

"Mama, cuti sekolah berapa hari?"

"2 minggu"

"Yelah, berapa hari"

"14 hari"

"Kasih nak duduk umah Wan berapa hari ni?"

"14 hari"

T_____________T


So ini aktiviti Acih kat Enstek ;)

Pagi-pagi pukul 8.00 dah kena ikut Wan gi kelas agama... sampai pukul 10.00 ke 11.00 kot... suruh tinggal umah ngan Atok dia tak nak.. sebab best ikut Wan.. kawan-kawan Wan ramai.. pastu dia boleh bawak buku.. duduk ngan Wan boleh colour-colour... Best jugak Wan cakap kat kelas tu ramai orang.. kadang diorang mengaji.. kadang kelas Fardu-Ain dan macam-macam lagi lah ;)

Pakai tudung Wan.. ada yang pendek dia tak nak sebab kaler tak match ngan baju.. haih lah budak nie.. 

tempat nie dibangunkan oleh Ustazah kot.. so dia jadikan tempat ni untuk orang nak belajar agama.. wah tudung acih kemain labuh ;)

dah lah asyik nak tekencing je.. malas betul wan nak kena pimpin ko turun naik tangga tau.. len kali pakai pampers lah! 

olooo loo loooo windu kat Acih... good girl anak mama ;)


Dah habis kelas kadang Wan lapar.. nanti Atok jemput pastu pegi lah carik makan... Acih ngan Wan ko boleh lah nak manja lebih yeh? nak buku, nak roti macam ni roti macam tu... kalau ngan mak kau... ko makan je apa mak kau masak, jangan banyak songeh T_____________T

pastu ikut Atok ngan Wan gi mamak.. mengeteh katanya.. roti tisu lah itu lah ini lah... 

petang-petang ajak Wan gi playground sebab dia ada date ngan kengkawan dia.. gila siot.. pitam Wan kau tau... kul 5.30 dah merengek nak gi sini... tepaksa lah Atok bawak dulu.. pastu shift atok tamat, Wan plak kena ganti.. kah kah kahhhhh.. fadan muka Atok ngan Wan... hahahahhaha... haku senang lenang silang kaki kat sini... *good job atok and wan*



*oh ada blog readers yang duduk area sini yeh? Wan/Atok kat Timur Enstek.. oh sorang lagi reader berjiran dengan Wan yeh? abang u duduk depan umah Wan? haiiiiiii ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Nazirah Azeman said...

acih ni kecik2 dah cantik :)

Anonymous said...

alahai cucu atok n nenek
ngan nenek n atok semua boleh kan

knp time kite dulu, cube sebut nak itu nak ini, kene keti peha la jwbnye, itulah kuasa cucu kan...
agaknye kite esok2 pun cam tu jgk

Mooniqueen said...

Selalu atok dgn cucu memang gitu...suke melayan kerenah cucu katanya...cube duduk hari2 mau fengsan melayan...hehehe...bilalah ank nak besor?leh pos2 kt tok die je...

strawberi said...

saya la tuh..abg sy dok satu lorong ngn umah wan...hihi..sy yg dok tweet2 tuh...umah wan yg cantek tuh.. :)

JembalCastle said...

hai filla... selalu baca blog filla tapi hari ni baru berkesempatan nak bagi komen...ampunn yaa...best nyer acih dapat balik kampung..tersusun aktiviti dengan wan & atok yaa...

cium kan ani yang kiut tuuu ya..geram la tengok ani nih..comey & gebu sangat

hatim a.r said...

saya pun duk timur enstek jugak.rumah ngadap akademi audit.skrg tgh lepak cuti seminggu sabtu ni nak balik penang balik.walaupun enstek bosan tahap gaban tetapi tetap sedih utk ditinggalkan wuwuwuwuwu

JMR said...

Acih dah pegang kawasan rumah wan tu ek. sumer jd kwn2 dia, termasuklah kwn2 wan..:-p

kakchik@ella said...

Bagus la filla kita train anak dari kecik duduk dgn saudara mara masa cuti sekolah.

Aiman masa kecik pun kakchik buat macamtu.

Aya Ariel said...

mama filla xleh duk goyang kaki...kan...better jaga acih dari ani..aniiiiii...kemain lagi lasak kan..ahahhaah..nanti up entry pasal ani pulak..tak rindu kakak ke..

sharifah rosidah said...

Filla, aunty masa memuda dulu sama lah macam awak, cuti sekolah anak aunty balik bandar ok sebab kita orang kan duduk kampung buat rumah kat kampong suami dan duduk berdekatan dengan mertua, so bila cuti anak anak nak balik Jb rumah mak aunty, kalau cuti sekolah sebulan, sebulan lah dia orang tidur rumah mak. Tapi sekarang mak dah tua dah 82 tahun dan anak anak aunty pun yang paling kecik dah 18 tahun rumah pun dah sunyi sebab kami tinggal berdua je.

33dda said...

alahai comei aje acih... teringat lak dulu akak pun selalu ikut tok (nenek) g kelas agama dia kat kampung masa baya2 acih