Wednesday, May 30, 2012

Weekend yang lepak..

Hahah tajuk ntah hapa-hapa ntah.. balik Enstek.. pastu pepandai mensuggest nak makan western.. jom? terus laju-laju pegi Zemart untuk beli bahan.. 

Pagi Ahad bangun tito (manje je rasa type tito) terus keluarkan bahan nak buat coleslaw... Wan ngan Atok takde.. gi pasar... so anak dara mithali ni yang hiris-hiris bahan semua dah siap semua sumbat dalam fridge.. baru lah sedap bila nak makan sejukkkkk berganda lalu kat tekak.. nyam.. 


Atok ngan Wan balik bawak nasi lemak ngan mihun goreng.. dah lah tak sedap.. nasi lemak tu ko tengok pon tau tak sedap, mihun pon tak sedap.. ke tekak ai yang mengada.. satay jugak sedap.. hahah.. gila hari ahad pagi breakfast satay ;)

dah kenyang sambung melepak.. pastu bersiap sedia nak masak ;)

bambing eh kambing.. tapi pak radie komen sedap lagi yang sumbat dalam microwave.. yang masak atas pan ni rasa kureng sikit.. sikit jelah... haku tengok licin gak pinggan.. 

coleslaw sejuk.. sedapnye... 


takde apa pon hari ahad tu.. tapi saja-saja nak gedik... asyik makan nasi je.. so kita tukar lah selera kita ;)

potato Wan rebus sampai empuk.... ngan kulit-kulit sekali pak radie ngap.. dasar pemalas. 

pastu abang aku (Pak Long) call cakap nak datang lepas merempit kat Karak.. pastu tanya plak "Ada nasik?".. gila tekak melayu zaman batu.. "Western la hari nie... mana ada nasik".. tapi makkkk aku kan... dengar anak nak makan nasi, laju-laju jerang nasi.. terus masak berlada... ewah banyak lemak pak long sekarang nie... heheh.. tapi tetaplah Ikan Berlada Wan jugak yang terbaekkk.. hahah.. lps mkn western food, aku amik pinggan bedal nasi pulak..hahha.. nama ikan ni ikan sebelah.. tau?? sedap wokkkk... isi dia lembut jer.. *pejam-pejam mata makan* 


sapa tu? orang dah bagi pisau gerapu bagai.. guna tangannnnn gak dia makan kambing.. memang kambing la. 

dah kenyang.. tersandar.. pastu tengok kenit ngan kakak dia main motor jap.. 


oh rindu kat Kasih... Hai Kasih... rindu kat mama tak? mama rindu Kasih... Ok ke duduk ngan Wan ngan Atok?? best ke tido ngan Atok ngan Wan? Kasih makan apa? best ke ikut Wan gi kelas pagi-pagi? eh hover gila borak ngan anak guna blog, poyodotcom.. 

Haaa ni tempat favourite Acih and Amaani.. petang-petang dia gasak mandi dua beradik kat luar nie.. Ani lagi lah belagak hero dia kat situ.. kemain menjerit-jerit seronok.. ok lah... balik kampung kan ;)








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

Mooniqueen said...

Sedapnya coleslaw tu...lagi2 buat sendiri...cumel je si ani ni dok atas motor tu sambil peluk akk die...

Suliana said...

sy dah try akak punya coleslow.. jadi dan sangat sedap kalah kfc :-)

amaniammar said...

patut r acih suke dk kt enstek..
umah besau..

sure ani busan xda spa dia nk gaduh kan..
xpe cuti da lg seminggu

yana lyana said...

amboi sedapnye...terliur-liur kitee..

Anne mahli said...

aishhh..sedapnya coleslaw tuu.. ;)
dah pandai merempit acih ngan ani skrg ekk..comel je moto tu,pink gitew..hehehe

zana-norzana said...

terliur nengok sambal ikan tu..... ptg ni nak buatlah sambal ikan......

sharifah rosidah said...

Jangan risau lah filla pasal bebudak tu mak kita jaga lebih baik dari kita, dan lepastu budak budak tu akan jadi lebih manja dan ngada2 pun lebih dari biasa, ahaks saje je menyakat awak.

Shinnaz Ahmad Rasid said...

gambar last..tangan Amaani!!! ketul ketul! heheheheh

mun said...

kak filla...kite nampak akak masa akak kat zemart haritu tegah pegang kubis..hehehhee..nak tegur tapi segan tau..kite tengok je akak..cun lah akak mcm anak dara

salmi said...

my kampung pun kat Enstek! ours is Jentayu. yg rmh parents filla ni housing mana? *selalu gi zemart jugak hihi . dulu g family store*

salmi said...

my kg pun lat Enstek! ours is jentayu. ni housing mana filla...bkn jentayu kan. if ye, ntah2 my org tua kenal yours

salmi said...

my kampung pun kat Enstek! ours is Jentayu. yg rmh parents filla ni housing mana? *selalu gi zemart jugak hihi . dulu g family store*

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

kak filla...Enstek yg on the way nak pi Sepang tu kan...?
saya ada lalu kat situ masa nak gi teambuilding kat Sepang Gold Coast..
terus teringat kat akak yg selalu sebut Enstek...Enstek heheheh :D

QASEEH HATIKU QASEEH said...

selalu g akademi audit dpn tu.....boring nya duduk asrama akademi tu....klu mlm2 perut lapar bole tumpang mkn rmh wan tak????...hihi...gilak tak malu....ngeeeeee;)

tp housing rmh wan tu cantik2 la.......suka sangat!!!!
klu sy dtg sna wan nak pesan udang kering bilis ikn masin from sabah or sifut just infom me....no hal pnya....jnji wan bg mkn free....hihi......

Aya Ariel said...

sonoknye lah dapat kumpul sefamili makan sesama kan..

ani comel jer dlm gambar bonceng motor ngan acih...fotogenik laa budak ni..cubit sikit mehhh