Friday, May 18, 2012

Genting Highlands

Last aku pegi Genting masa Acih 3 tahun kot? hehehe... padahal dekat jer.. so percutian kali nie, memang aku amik cuti lah sebab pegi weekdays tak de lah crowded sangat.. amik gambar sebelum pergi lah dulu yer..

Acih-Amaani-Dhya

Pak Long

Tak nak panggil Mama Filla lah ye Dhya? kita tukar Mak Ngah ok? calit sikit... 

Cucu-cucu Wan


Sampai genting kira awal jugak lah... senang sikit pegi awal-awal...tak ramai sangat orang...budak-budak ni lah yang paling excited.. gambar pon pasni byk gambar budak je T__________T
 

Amaani tak berapa sihat.. dia macam demam-tak demam... tapi kat sini dia ok jer.. hehe baju dia pakai tu baju Acih dulu.. gila lama aku simpan.. crocs tu pon acih punye..kesian anak 2nd, semua 2nd hand..hahaha... 

Solero shot nie kalau ko bayar aku suruh naik pon.. kem salam laaa aku nak naik.. cukuplah 2 kali seumur hidup.. 

Amaani siap lambai apak dia.. hahaha.... sapa nak bunuh diri pegi lah naik nie.. tak koser ai.. 


naik marry go round tu pon aku dah keras kejung pandang satu tempat je tak begerak..hahah.. gila penakut mak kasihs ni tau.. ai gayat u olls.. 


pastu tetiba ada indian ni nampak amaani dari jauh dia dah tunjuk-tunjuk.. aku tengok jer.. sekali dia tangkap amaani terus dia dokong.. suh laki dia snap gambar.. tengok muka Ani.. hahahahah... muncung dah sama! haha

Ani.. ko nak balik india ke? hahah.. aku tanya dia dari mana.. dia cakap from Bangalore.. memang berbas-bas aku tengok orang dari India datang Genting.. tapi omputih sekor pon takde.. ye lah tahap genting ni masih belom mencapai taraf tempat-tempat pelancongan mcm negara luar.. haku tengok dari zaman aku sekolah sampai sekarang.. cenggituuuuuu jek.. cat bekarat-karat.. air pancut kering kontang.. nak main game tu, crew dia cakap takde staff nak jaga.. ok baik aku diam.. kalau aku sambung masak kang.. 




budak-budak ni tak reti gayat ke? siang hulur-hulur kepala tengok bawah.. eiii serammm... 

ni baru naik.. muka aku memang lekkk jer.. baru naik tinggi sikit aku dah keras..hahaha.. bepeluh-peluh.. 

masuk nak.. ko jangan.. kang terjun kang... 



bumper car ni main baper kali tah.. sebelum balik pon pegi lagi sini.. kesian budak-budak yang nak.. patah balik beduyun-duyun.. pastu orang tua semua besidai tepi railing tengok korang main..heheh

hehe time ni kelaka.. aku perasan amaani ni penakut benda-benda cenggini.. kuda yg pusing-pusing pon kalau aku ada sekali ngan dia pon dia takut.. dia cengkam aku kuat-kuat.. masa ni takde orang aku bagi dia naik.. pastu ko tengok muka dia.. jalan separuh je krew tu stopkan sbb dia jerit-jerit.. hahaha.. apa lah ko ni dik?

romantik berpegangan tangan.


macam ni la gaya si kenit.. sorang-sorang je dia ke hulu ke hilir.. pastu kejap-kejap korek bag Wan yang gantung kat stroller sebab dalam tu ada kit-kat yang bulat-bulat tu.. 

Gila kau... Busu yang tangan keras kejung ni baling gelung tetiba masuk ok dalam muncung botol tu.. hahah.. dapat teddy bear besar tu seketul.. dah tu Dhya ngan Acih dah sentap-sentap sebab bear ada satu je.. bebaldi-baldi lah Pak Long ngan Pak Ngah (auwwww Pak Radie jadi Pak Ngah) beli gelung tapi nan-ado!!!! 

Eh Amaani macam boss ;)

Ok nak main kayuh-kayuh kat air plak.. baiklah, kita ikutkan je kehendak mereka.

pasangan romantis.. ngeh ngeh.. sekilas pandang aku ingat kan berpegangan tangan..hahaha.. 

Papa and Acih

Ok macam tu lah, sorang sekerat je pegang ;) tapi dah bagi bear kat Dhya.. sebab Acih dah besar-besar ni dia dah banyak mengalah.. lagi pon boleh Dhya buat kenang-kenangan kalau rindu kat Kak Kasih ;) 


ok naik binatang pusing-pusing ni suh apak kau yeh.. aku dah serik kat HK haritu Acih nangis-nangis sebab aku tak bagi dia tinggikan binatang tu.. 

Atok paling kewl... gajah ni pon aku tengok tetiba je Eh??? dah duduk dah kat dalam? bila masa dia masuk tah..hahaha.. tapi minaci depan tu lagi kewl gila.. duduk sorang-sorang.. sambil makan ice cream..haha..

betis oh betis


Gi playground plak lah.. 


konon terror lah tu.. nasib je lah tuuuuuuuu dapat bear.. 

ni pon kelaka.. buai ni ada 4 je.. Atok duduk hujung sana.. pastu ada budak india bediri tegak depan atok.. pastu atok tengok je dia.. pastu atok tanya "Nak naik ke?" muahahahhaa.... 



ni semua pentipu tau.. telan duit orang je pandai.. heiii bengang tau.. 

Pastu diorang try plak yang tangkap itik ni, kot-kot dapat lah bear seketul lagi kan.. kat badan itik tu belah bawak ada nombor dari 0-3.. kalau 0 memang ko tak dapat apa lah.. kalau 1 dapat lah yang kat bawah nie:-

ni pon dapat sebab mamat yang jaga itik tu saja bukak-bukak itik tu.. puas lah diorang mengejar itik tu takut ilang dari pandangan.. macam lah aku tatau, dah tentu semua itik tu tulis 0 kalau ada nombor 1-2-3 pon ntah2 dua ekor je.. cilakak betul menipu!!!! 

genting sejuk gila plak time nie.. angin dia tu yang sejuk...

gedik.

aku menolak teddy bear je time tu.. untung bear ;)

tak dapat gi London, dapat tenggek tepi bas London pon kira ok apa.. hehe

cayang ucuk mama

pentipu pon tapi sibuk nak gi tengok jugak.. yang ni lagi best.. ada tong besar dia letak senget sikit.. pastu ada 4 bijik bola ko kena lambung masuk dalam tong.. tapi DIJAMIN bola tu melantun keluar.. hahahha.. tapi mamat india tu 2 bola masuk tu pon sebab masa dia baling telanggar sikit tepi lobang tong.. so lantunan dia berkurang dan bola pon tegolek masuk.. masuk bola ketiga memang melantun keluar... PENTIPU.

berebut botol mineral.. macam orang tua.. nak minum sendiri.. jap gi tercurah kat baju.. sejuk baru tau.. 

beratur jap nak naik train ulat... 

tu ulat dah sampai..

mak kau dah gila serabai dah time nie.. 


lepak depan buai nie.. Pak Radie pegi naik jap.. ko tengok, kemain gedik lagi dia.. tensi mak.. 

ini tak leh jadi.. ada ke pegi Genting tak main apa-apa? so ini yang paling hebat aku boleh main..hahahha.. sebab nampak macam enjoy je pak radie naik.. maka kami beramai-ramai join beliau sekali lagi.. Wan tolong snap yeh.. 

ko tengok siapa paling penakut???? Abang aku tu baru aku tau.. dia pengecut gila.. hahah.. ada ke naik buai tutup telinga.. dari mula sampai habis.. siap tutup mata.. sebelum gerak kemain membebel aku dengar.. benda tu jalan je.. terus diam..hahahha... rupanya tutup telinga tutup mata.. maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu gilaaaaaaaaaaaaaaa.. ada atok ngan nenek depan tu kewl je naik ni.. haahhahaha... aku jangan cerita lah.. cramp tangan sebab genggam pemegang tu kuat sangat... 

Pastu rasa nya ada perempuan dua orang jerit nama Amaani.. masa tu aku dah jauh.. amaani still bediri bawah tu.. tengok Amaani lambai-lambai pompuan yang lambai dia dari buai tu.. pastu dengar dia jerit "Amaaaaaaaaaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"... eh ke aku salah dengar? 

Ok jom main bumper car ngan main benda atas ni.. pasni kita balik yeh???

Hehehe.. sekian saja percutian singkat di Genting ;) Eh, Amaani baru nak lompat heheh... Dhya nanti kita jalan-jalan lagi ok? seronok tengok budak-budak ni happy gila.. 

Ok dah jom balik.. esok tu keja.. belambak lagi keja kat umah blom diberesin... 



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

24 comments:

aLeen aVriL said...

hoiii amani tuh shomell gila kot....huiiihhhh mkn apa smpi debab mcm tuh

MRS. K said...

sama la.. anak aku pon pentakut nak naik kuda pusing2 bagai tu.. huhuhu

mannira said...

dah besar si dhya ni ya..makin cantik dhya ni..tapi dah lama tak nampak maknya interframe skali..

bila tgk gamba tren merah yg si acik dgn dhya baring tu..nak gelak pulak igt kita org ritu..kita org ni gigih naik..igtkan bergerak..tgula..bila nak bergerak..rupanya..mmg static saje..bodo betul rs..malu ai ok..

NUNU EERA said...

seronoknye genting.. u takut ke kak?? muke da ganas da.. ;)

Riena Haiqal said...

best giler tengok korang enjoy mainan2 kat sana.. rasa macam nak join sekaki pulak.. :)
tapi amani tetap cool jalan2 sesorang... :)

rina mazlan said...

Hmm bila ko citer pasal minaci dukung amaani, aku teringat anak aku masa umur 2 tahun dulu. Ada pelancung india amik gambar anak aku senyap2 masa kat sunway lagoon. Aku rasa diorang ni suka budak2 bambam kot.. Gambar omak eh taknak amik lak :P

Liyanaroxx said...

Eeee si amaani nih rasa nak picit jerk..omel sgt!hihihi...excited bebudak tuh ek kak?hoiii saya sampai sudah taknaik natang solero tuh...gerun sgt main hempas2 nih!

MamaIcha said...

ala, geramnya tgk ani tau :D

Mummy GreenyHouse said...

tergelak2 i tgk pic candid2 u ni! lawak..best lyn gamba ni, i pun terasa enjoy gitu! :)

Pinkish Mumma said...

mase sy pegi ritu...team indon ngan team jepun ramai gilos...hehe...:P

kakchik@ella said...

genting highland mmg best. KC suka walaupun KC tak berani naik yg Filla naik tu. hehehe.

Miss Anne said...

bestnya...rindu nak cuti2 msia..huhu
atok sporting lah naik tu smua..cool grandpa..heheh..

saliz said...

filla,

saya big fan amaani.

nak guna gamba dia yg pakai baju & crocs acih tu. nak buat fb cover photo. boleh?? hehe..bole la ek... :P

strawberi said...

alah amani..muka ganas..tp takut naik kuda gerak2 eh..hehe...tak macho la..hikss

syah9997 said...

kira terror gak ko naik solero tu 2 kali .. i naik sekali je beb .. serik ..rase badan terputus duaaaa ..

sharifah rosidah said...

Aunty pun suka jalan2 dengan anak anak pergi bercuti buat masa ni anak aunty yang sulung tu walaupun dah 28 tahun tapi belum kahwin so dia follow je mana aunty pergi harap nya kalau dia dah kahwin pun akan sentiasa bersama kalau bercuti seronok kan.

Amani ni cute sangat sebab tu aci tu geram terus tangkap dia.

Pak Radie ni nama sama dengan arwah pak mertua aunty, nama nya Md. radzi tapi orang panggil Cikgu Radie.

NorMala @ KaKakSaTu said...

seronoknya. hepi2 jer semua. hubby kite pun gayat cam filla. masa g sana semua benda dia x nak naik. sbb takut. satu jer die naik. yg ulat tu. agaknya sape2 yg gayat mesti naik ulat tu kan. kih3. eh! tp naik ulat tu pun best gak kan?

munirahtaufek said...

Kak fillaaaaaaa :) Saya la yang lambai amaani haritu jerit2 tu hehe comel amaani! Tapi ingat lps turun dari spinner nak say hi, but u left already and sy follow akak kat twitter and mention akak tp akak x reply :/ haha

asyrafsuleiman said...

wahhh amani,kenapa comel sangat..hahaha... selamat auntie bangalore tu x bawak cucu laki dia,kalau x dah lama dia laga2kan..haha..

Anonymous said...

Woi cik ani.. Huh makan dia bru tau

Iela Fazielah said...

best giler..lengang xde org..mmg best dppt main sume benda

Aya Ariel said...

sonoknye pegi jalan2..
ani comel..hehe

ibuhebat said...

genting ni kena pakat gi ramai2 satu rombongan mcm ni baru happening kan.. kalo gi dgn anak beranak kita je boring... hihi

Lenny said...

bestnyer.. untung time ko pegi tak ujan... aku arituh.. abis beratus dok bayar ticket indoor and outdoor, skali... kuar outdoor.. baru naik 3 permainan(permainan? apakahhh??? ahhahah)... ujan lebat gilerrsssssssssssss..... memula kabus je dulu.. okla.. perasan ala2 kat london kan.. dok amik gambo tepi bas.... ahhahaa.. skali ujan daaa... kecewaaaaaa... kesian anak2 aku..... kitorang pon pegi ramai2 ngan cousin2 dier.. mmg syiok!