Tuesday, May 22, 2012

Perkembangan si Kembang Amaani.

Dah lama tak cerita perkembangan Amaani melainkan asyik cerita perkembangan perot beliau sahaja.. ngeh ngeh.. Amaani seorang budak yang sentiasa bertenaga... agak garang.... agak gangster... bersuara lantang..sungguh tak berciri wanita lemah lembut seperti mak kau *hachummmmmm, bersin jap*

Dah banyak kali try nak amik video.. tapi selalunya bila anak kedua ni ko jadi mcm malas sikit..hahaha... video Acih dulu belambak! 

Amaani suka makan.. dan kadang-kadang aku sampai risau sebab dia makan non-stop.. kadang tu aku baru letak bag balik keje.. baru 6.30 ptg dia jerit.. Mama nak Acik... banyak ko punya acik? haku ni tenggek periuk pon belum tetiba nak nasik.. kalau dah makan... tak sampai 5 minit.. nampak apak dia plak makan.. dia laju je panjat meja balik nak makan... bahaya gak kalau asik nak makan je.. risau aku.. ada lah jugak penah makan banyak sangat.. pastu kul 2 pagi batuk-batuk-batuk.. pastu muntah!!!! habis semua makanan keluar balik... ni mesti kes telebih makan... 

masa aku gi course tu Amaani tinggal umah Nenek shahalam.. gangster ok.. dah lah mulut kuat membebel... nanti lah aku nak amik video dia tengah marah... kemain lagi marah-marah orang..geleng pala Nenek tau... 

ice cream magnum kecik tu.. habis dia makan sorang.. muka pon dah patsegi dah haku tengok.. baju ni baju Acih... ok je kan Amaani pakai gown-gown ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

21 comments:

salwana nordin @ che'wa said...

comel amani pakai gown..nampak gegurl :)

Bitt (double IS) said...

comot2 pon comel!:)

amaniammar said...

ahakhak...
suweeet jer amani pakai gown..
tp tu r amaani ni cm ammar sy
KUAT MAKAN..pantang npk mkanan nak mkn je kerjanya..
x bg marah..siap jeling x tahan tu..

tula insan bergelar anak..pe yg dia fikir...

Arena said...

Ok jek amani pakai gown. Kiut snagat. Kalau dia pakai pants tu memang menyerlah kegarangan dan ganster tu hehehe.

Anonymous said...

amaani comelnya!!!

sharifah rosidah said...

Filla, kita jadi emak emak ni selalu risau pasal anak2 kan, kira ok lah dia nak makan kang jadi macam anak anak aunty susah juga ko masak sedap macam mana pun makan nya alahai sikit je, dua dua anak lelaki aunty tu kurus kedengkek, nasib baik satu satu nya anak perempuan aunty tu pandai menilai mak dia masak sedap so kira dia berisi lah sikit.

cik wan said...

ketak2 tgn dak amani ni....comey je dia....geram betul..

genuine1224 said...

hahah..klakar muka amaani gigit batang eskrem. xpalah kak, biarlah dia mkn. cuma pantau apa yg dia mkn. kasik yg berkhasiat, jgn kasik benda merepek2. budak tgh membesar gitulah. klau ditegur2,dilarang, kang dia xnak mkn, kita plak yg susah hati

genuine1224 said...

hahah..klakar muka amaani gigit batang eskrem. xpalah kak, biarlah dia mkn. cuma pantau apa yg dia mkn. kasik yg berkhasiat, jgn kasik benda merepek2. budak tgh membesar gitulah. klau ditegur2,dilarang, kang dia xnak mkn, kita plak yg susah hati

NorMala @ KaKakSaTu said...

filla.. ape ke comei nyer aniii ni.. ko slalu jampi eh. acih pun sweet gak.. tp ani ni mmg comel .. lum tgk live ni..

NorMala @ KaKakSaTu said...

filla.. ape ke comei nyer ani ni.. ko slalu jampi eh.. acih pun sweet gak.. tp ani ni kalau jumpe live mmg kite gigit2 je pipi dia.. ops!! terganas lak..

Riena Haiqal said...

gangster nye Ani ye... pipi dah tembam semangkuk sangat dah...

NenetPenne (NP) said...

walaupun dia garang gangster tapi dia cute..

baik jaga pemakanan dia, kang terobes, susah ooo...

Nazirah Azeman said...

nampak gegurl amaani nih bile pki gown

♥ Elin ♥ said...

leps nih update lah......si bam bam nih mkn apa sampai mcm nih blh sihat!

mak n apaknyer slimmm jer ha.. :))

kelipkelipchumel said...

amani yang comel.ayuuuuuu je.

Aya Ariel said...

budak2 mcm tu lah..kesya pon kuat makan..non stop..pastu batuk2 tgh malam..pastu bluekk semua..kan..over dose lagi..

tapi takpe..asal sehat..alhamdulillah..sronok bil atgk anak2 berselera makan..xpe ani..tambahkan tenaga itu penting ..hehhehe..comel jer ani pakai gown..ke apak kau geli eh dik??

nalsweet said...

saya sangat admire ngan amaani ni..since pregnant aritu..masa confinement xsempat baca tenet langsung..ni baru dpt baca blog kesayangan ni..lagi teruja sebab cite pasal amaani da vass ni..

btw, akak filla, saya mintak izin save gambar2 amaani ni..nak try DIY baju dia ni..macam senang..hehe..amek gambar buat contoh..xpe kan?kan?kan?

Filla ~ Kasihs said...

salwana: haha..ok pasni gown je lah ;)

bitt: eiii tak suke comot2.. tapi tulah yg kita tak suka.. lagi lah dia sengaja mencomotkan diri dia..grrr...

amaniammar: haha.. itulah.. kalau tak bagi makan..dia jerit2 nak jugak..

arena: hahah... kena bli gown jelah pasni ;)

anon: hehe..kembang bontot dia..

sharifah rosidah: aunty, anak saya Acih bangsa susah makan jugak..kecik2 gemok dah beso ni haluihhhh jek..

cik wan: hahahaaa ketak2..seram dengar..

genuine1224: haha jangan obes sudey..

normala: auww tak kosa jampi srapah..

riena: mangkuk pon nangis tgk dia..

NP: tu yg mak risau kalau dia nonstop makan tu..

nazirah: tulah.. kena lebih2 skt gown pasnie..

elin: masalahnya semua benda dia tibai..

kelipchumel: ayuuuuu tak tahan..

aya ariel: haha.. apak dia tak brani bantah.. tapi dia selit jugak.."eiii burukkkk"..

nalsweet: hehe terharu akak baca komen... amik jelah gambo amaani tu.. gi jahitkan anak awak baju mcm tu ok ;)

Cik Afzan said...

k.filla...geram tengok amani bam2 yg cute sangat!!mesti marah nih kalo org peluk2 dia.hehe..tapi semangat btoi dia yeh.puas hati tgk dia mkn. ^__^

Mooniqueen said...

Geram tgk si ani ni....comel betul....