Friday, May 11, 2012

Submit these to Yuna..heheh

Mula-mula korang kena tahu dulu pasal lagu "Sparkle".. baru kita boleh cerita pasal The Sparkle Project.

Nah baca nie dulu..soal jawab bersama Yuna.


Ok now u olls dah faham why Sparkle? why The Sparkle Project? Jom kita hayati lirik Sparkle pulak ;)


"Sparkle"

You make me sick in a lot of ways
Make me smile always
I'm just really into
Having this chase
Kept my eyes open everytime
Falling for you is a crime
We let sparks go off
This time

Chorus:
Oh oh
I've been here before
Not long ago
With someone just as beautiful
Just as doubtful
I sure don't mind
Having you
This time

I see it in the steps you take
I hear it in the sounds you make
I'm just really into
Having a taste
Remind me how we got this far
Remind me how we fell apart
Oh I can't give you
That space in my heart

Chorus

And then we fall asleep.

I'm the one
Whos always in the way
But you got me
Hoping for more more more
I'm here to stay
As though I am always there
As though I had never left

Oh oh
I've been here before
Not long ago
With someone just as beautiful
Just as doubtful
I sure don't mind
Spendin time
I've been here before
Not long ago
With someone just as beautiful
Just as doubtful
I sure don't mind
I sure don't mind
I sure don't mind
Getting hurt again

OMG sweet sangat lagu nie.. huhu.. lagi-lagi sebab Yuna yang nyanyi dengan style dia yang tersendiri.. nak dengar tak cemana lagu nie? ok ok click Lagu Sparkle Yuna nie.. pastu click The Song.. omg.. comel kan????? 



Ok meh aku bagitau lagi untuk sesiapa yang blur lagi.. Yuna and Samsung Galaxy Note kini berkolaborasi untuk The Sparkle Project.. Lagu yang dipilih ialah lagu "Sparkle".. kita juga boleh menjadi sebahagian daripada The Sparkle Project tersebut dengan membantu memberikan idea untuk dimasukkan ke Music Video "Sparkle" tersebut... sila click link/website yang aku bagi tu dah marilah kita menyerlahkan bakat serta kreativiti yang ada!!! and for sure it's fun!!!! aku pon duduk berjam-jam godek benda tu..hahah.. Pak Radie? perghhh lagi lahhhh... dah berapa banyak dah dia submit ;)

Jom cuci mata tengok gambar Yuna dan Galaxy Note nak?





aku rasa la kan.. Galaxy Note nie orang macam Pak Radie paling sesuai pakai.. sebab dia kan suka lukis-lukis... eh tapi kalau aku yang pakai mesti lagi sesuai.. sebab aku suka snap picture untuk masuk blog ;) gambar snap using Samsung Galaxy Note memang mengancam!!! my SIL guna.. huwaaaa..cantik... i know, one fine day, i'm gonna get one for me... *doadalamhati*





aku baca kat mana tah.. Yuna kata.. walaupon Galaxy Note nie agak besar, tapi dia suka coz ringan, lagi pon kata dia.. perempuan kan pakai handbag? so what is the problem???? hahah.. lagipon lasak.. kawan aku pakai, anak dia campak-campak je atas lantai.. ok jer.. aku pulak yang telan air liur.. hahah.. 

comel sungguh Yuna.. 

Ok dah puas cuci mata tengok Yuna.. jom kita teruskan pasal The Sparkle Project.


Hari tu aku janji nak tunjuk apa ideas yang aku submit kan kan kan?? ok sebelum tu mari kita ajar dulu cara-cara nak submit ideas korang untuk jadi part of the music video Sparkle tu..  

masuk website ni dulu.. www.sparkleproject.my then kita submit idea kita ;)

Click "The Idea Cloud" nanti keluar macam kat atas tu.. korang boleh submit idea korang kat beauty atau dreams.. atau kedua-duanya.. macam aku kan tamak...hahha aku submit dua-dua sekali..hehehe... helloooo sapa taknak masuk dalam video music yuna weh??? aku mahu, mahu dan mahu ;)

click "Share an Idea" di mana-mana category (dreams or beauty)

ada 4 options yang disediakan kat Samsung Galaxy Note comey lote nak cubit-cubit tu.. 
-scribble
-upload a picture
-link a video
-write something

so ikut lah korang nak share creativity korang guna yang mana ;)

contoh aku buat.. tapi erk?? buruk.. so tak nak submit.. kita main lagi conteng-conteng.. 

ok yang ni dah rasa cun habis lah nie.. sekali aku terclick kat tong sampah (delete) tu.. damnnnn!!! sakit hati hahahahah.. ok takpe.. aku buat yang baru yang lagi cun kebabommm!!! 

ok atas ni aku submit untuk 'dreams' haha poyo.. dreams je laut lah? hahah.. ok selepas dah upload a picture boleh terus click "Next".

pastu keluar benda nie.. korang isi lah sendiri yer.. jangan tiru ai punye.. sapa tiru ai jentik hidung u olls!!!!! 

heheh.. untuk category 'beauty' aku submit yang nie.. hahah..bajet siot!! 

JANGAN TIRU ai punye!! hahaha..  ok dah settle isi semua tu.. click je "SUBMIT"

tadaaaaaaaaaa... SUCCESS!! dan Yuna pon pilih aku untuk be part of her Sparkle Video bersama Samsung Galaxy Note.. muahahaha... confident mesti ada... berangan takpe.. kalau selected lah idea aku tu.. aku gebang satu Malaya.. kahkahkahhhhh... 

Tapi sebelum tu... meh aku nak tunjuk Pak Radie suami terchenta tu submit apa??? hahaha..


hahaha... terus rasa nak tutup ngan telapak tangan je idea yang aku submit tu.. damn u!! kalau rajin korang boleh cari yang Pak Radie submit tu kat The Sparkle Project Yuna.. dan korang try submit korang punye.. kalau rajin meh bagitau aku korang punya yang mana.. teringin gak aku nak tengok..hehehe... 


So mari ramai-ramai kita submit idea kita untuk The Sparkle Project.. eh maknanya The Sparkle Project with Yuna, Samsung Galaxy Note and Fans lah baru sesuai kan kan kan?? 

Oh ye lupa nak bagitau.. kita boleh share jugak tentang The Sparkle Project nie kat Facebook and Twitter.. aku follow twitter Yuna.. korang follow tak? nah ni account Twitter Yuna :-

@yunamusic

boleh bagitau Yuna korang dah submit idea tu.. pastu hasut Yuna suruh select kita..muahahahaha.. *peace*


4 comments:

cik wan said...

hye k. filla..! rugi x suggest kt akak psl nk jual glxy note lst month..ari tu sy tlg jual kan g. note Sam ( bf) just rm1600...siap kotak n cmplete ngn earphone bgai..ori punya tw RM2290 beli ms awl2 kuar..haha..tp sume student skng nie mmmg tgh sengkek so dh jual kt kdai je pun..law x dh akak leh b,gmbr sakan. owh quality gmbar g. note superb!<3

Atiqah said...

Bila tarikh tutup contest ni

sharifah rosidah said...

filla harus lah Pak Radie awak punya tu lagi best, sorry jangan sentap ok, hehehe. Dia kan designer mestilah lagi banyak idea.

AlyzaFisol said...

menarik lah contest ni, bile closing date erk..macam nak join...