Thursday, May 17, 2012

Trudy & Teddy Opening Boutique - Pavilion Kuala Lumpur

Baru-baru nie i was invited to the opening of Trudy & Teddy's Fist Boutique in Pavilion KL... Siapa tak nak lepaskan peluang kan? Of course aku setuju dari awal lagi sebab Trudy & Teddy salah satu butik pakaian kanak-kanak yang aku suka ;) inspired by the Classic European style.. sangat elegant.. 

Before this aku selalu pegi kat Parkson Alamanda.. dan kegeraman sorang-sorang tengok design dan warna dia.. Gambar banyak ok.. silalah cuci mata dan lap air liur bersama-sama ;)


Bawak Amaani je sebab Acih sekolah...hehe.. 

yummeh!

kami dihidangkan dengan kudap-kudapan dan air penyejuk tekak.. gelas Zang Toi.. ko ada? hahah.. 


Sesiapa yang teringin membeli dipersilakan kerana dari 8-20 May 2012 korang akan dapat semua yang disebutkan diatas!!! nanti aku bagi pandangan apa yang korang mesti beli... hehehe... 

melangkah ke dalam butik Trudy & Teddy ni macam bagi satu perasaan yang damai dan lembut je.. sebab collection Trudy & Teddy ni warna dia sangat lembut... takde yang striking-striking sakit mata... itu mungkin kelainannya jika dibandingkan dengan jenama lain.. aku memang penggila warna-warna lembut, kain-kain selesa.. so memang ini lah tempatnya.. bukan sekadar promote kosong.. tapi seriously.. kain dia comfortable gila dan yang penting macam kelas-kelas gitewww kalau pakai.. hahah..

Trudy & Teddy ni fokus untuk pakaian kanak-kanak berusia 0-4 tahun.. tengok romper putih kat atas tu.. gilaaa kau.. lawa gila ok... aku kalau anak nak cukur jambul or majlis akikah.. tak kuasa nak pakai gaun-gaun panas tebal-tebal dah macam sarung nangka.. siap kain-kain net.. seksa baby tu ok!!! walaupon dia romper, tapi still nampak gegirl.. setuju?


ko tengok lah.. raya 2012 ni memang haku nak gegirl kan si Amaani tu.. 


geram?? haha.. aku memang tak leh nampak romper style lah.. macam homel homel homel nyeeee diaaa... 


untuk dipakai di upacara perkahwinan pon sangat sesuai.. atau jadi flower girls??? OMG.. comel.. 

untuk baby pon banyak pilihan.. lembut je.. fabrics pon sangat selesa untuk newborn.. 

Ok now, jom tengok collections for boys!! (soon fillanie... sooooonnnn!!!) hahahah

hahah.. romper ok nie semua.. comel gila.... 


habis aku pusing beround-round cuci mata kat dalam butik nie.. sambil imagine kalaulah anak aku boy.. dan orang lain yang ada anak boy asyik mengomel.. "Kalau lah anak saya girl!!!".. hahaha.. pastu aku sambung "Eh, jom tukar senduk nak?" hahaha.. 




geram? eiii tak padan kecik.. baju macam abang-abang hensem gitew.. jalan tekedek-kedek pakai diapers.. huwaaa tomey! 

ramai sangat yang beli baju atas nie.. nasib anak aku girl.. kalau boy dah tentu aku pon angkat jugak.. takpe, still sempat.. till 20th May.. cepat pegi beli.. aku suka baju-baju macam ni kalau boys pakai ngan jeans or bermuda.. stylo ;)

Ok nowwwww... shoesss.. pitam pitam pitam!!!! kenapa kasut baby comel sangat? oh ya, kasut di Trudy and Teddy fully leather ok.. mementingkan keselesaan kepada si pemakai yang lasak dan mementingkan gaya.. eh dah macam wartawan majalah plak ahkak nie T__________T ko tanya lah Pak Radie.. lama gila aku duduk menyangkung belek kasut hahaha... 

for newborn.. ada 3 sizes.. from 1-3.. if aku tak silap harga rm49.00 sahaja ;)

Toddler, eh ribbon-ribbon tepi plak.. geram rasa nak geget.. 

geram? aku geram.. especially yang hujung sana (kiri sekali).. uihhh nampak macam jejaka idaman.. haha..

the staff yang explain pasal leather shoes for babies and toddlers. 

Ko tengok Amaani.. dia marah anak mat salleh tu boleh? sebab dia tak bagi pegang shoes tu.. 

Ani nak? ok Raya nanti kita shopping ok? 

ada Socks jugak.. kot-kot nak padankan dengan dress majlis akikah kan.. sesueiiiii.... 

Trudy and Teddy juga ada complete bedding set for babies.. 



as a gift pon cantik.... 

love the accessories jugak.. ada headband dan hat.. 

cute tak Amaani pakai nie??? Ok, Pak Radie dah belikan hahahah Boy Hat.. hahaha... pitam aku.. orang lain beli skirt beli dress.. dia belikan anak girl dia Hat.. 

and bought new born shoes for a friend.. 


sempat gossip with Thara.. hahah.. muka bersungguh-sungguh ko ni fillanie.. hover... 

and during that event.. sempat bertemu few bloggers.. 

with Iza


with sumijelly.com ada few faces yang sangat familiar.. tapi saya kan blur.. kalau ada yang baca please drop your link here ;)

Amaani with Iza's daughters. 

ribbon cutting by the ambassadors of Trudy and Teddy. 

Jangan lupa singgah di kalau koarng pegi Pavilion KL yer.. location, sebelah Parkson jer.. raya dah nak dekat, apa lagi moh ler kita shopping ;)

Trudy & Teddy
Lot 5.42.00, Level 5
Pavilion Kuala Lumpur


Amaani wearing Trudy and Teddy blouse yang comel.. hihihi... 

22 comments:

- dieyana - said...

wah, betullah cntik, lembut, brand ni, tk pernah masuk butik ni, apatah lg beli brand ni....hihkhihk, kena terjah nih...yg penting, nmpk kelasss anak mak! (tapi anak mak dh 4 tahun n 6 tahun..boleh lah beli utk ank mak akan dtg..;-)

Mama Tuah Melaty said...

Homaiiigodddd..! Manyaknyeee baju comelssss! Tik tik Tik air liur metitis ni haaa..Mana nak carik butik ni kat Penang. Haduiiii..! Kiokkk pengsan!

rina mazlan said...

Pergghh kabur mata tgk baju2, esp the shoes. Harus grab satu ni!

mimie said...

Hai Filla..sayalah yg tegur awak gbr bermulut ikan tu...haha mcm mak nam plak nmpk gbr tu..hehe

amaniammar said...

HEBAT..

chumel jer ani ms tecik dulu..

apsal muka ani ms dduk dkt ank iza tu aim cm nk gado jer..

tp siyes..Hat tu sangat cantik..

berry said...

Tiap tiap pagi masuk ofis bkk blog kak filla dulu. Always update. Seronok dah cam ketagih plk. Hehe. Kadang kadang gelak sorang sorang cam gile mase bace blog kak filla. naseb baik bos tak nmpk. Hee. Keep it up. Yeayy ^_^

Anonymous said...

kat penang ade dalam jusco quensbay mall.. geram tengok cantik2 sangat wee

NenetPenne (NP) said...

oh my god, so classy...
hai kalau i ada anak, memang harus i shopping kat sini.. err kang habis baju kat anak, kopak den..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Filla, seriusly tak rasa lah u ni macam ada dua anak. macam anak dara...jeles!

Amani comel!

genuine1224 said...

omey giler baju2 tu kan..cemana nak pegi, jauhh.. kirim bule??

Riena Haiqal said...

alolololo..semuanya comel sangat2... romper utk baby boy memang comel.. sesuai utk anak saya... tapi sayang jauh ar...

Noniey said...

dalam reramai...amani paling comei...tak termasuk mak die..opsss
hehe..

kathy jem said...

Comel2 nye baju kat T&T ni..tak sabar nk shopping barang baby..

Aya Ariel said...

lawa2..n cute..geram tgk baju boy..mcm jejaka idaman malaya jek..heheh..

comel ani pakai hat..hat pon hat lah dik..janji ada..aku ada..kau??muahahha

sharifah rosidah said...

Memang cantik cantik filla baju dan kasut kat situ, tapi aunty tak ada anak kecik lagi, yang bungsu pun dah berumur 18 tahun, nak beli kan cucu pun anak belum kawin lagi tapi insyaallah kalu nak bagi give kat cucu kawan kawan boleh lah beli kat sini nanti.

Amani ni macam anak aunty yang bungsu, kalau anak2 kawan aunty datang dia jaga kan perhiasan kat rumah kalau budak2 tu pegang atau cuit2 kat situ juga dia marah, ish sampai kita pun naik segan.

Nur Zamita said...

nak tanya, brapa harga hat yang amaani pakai tu... minat nak beli...

Filla ~ Kasihs said...

haaaa homel homel kan? terus aku bercita-cita raya ni nak gegirl kan amaani habis-habisan.. *jeling pak radie sikit hehehe

yup this is the first boutique!! tempat lain yang byk trudy and teddy ni kat jusco dan parkson ;)

hat yang amaani pakai tu RM36 ke RM39..gitulah..

aku aim satu seluar utk amaani.. harga dalam rm79 kot? mcm oldschool giteww.... dipakai dengan hat tu.. serious macam budak fixie.. (sukalah apak dia tu) susah betul aku nak bagi kesedaran kat apak dia bahawa anak aku tu girl bukan boy!!!

NorMala @ KaKakSaTu said...

gilos cantik baju2 kat situ. kite yg xde anak lg pun terase nak g sana. amani mase baby tgn ketk2. cute.

Anonymous said...

Kak, bukan opening boutique, boutique opening.

~ziey~ said...

Waaaa!! tanteknya semua...nk g usha gaks laa..suker2x

MAMA CACA said...

jenuh le mama caca belek gmbr amani yg pakai baju t&t ms baby..tengok baju tu ada sarung tgn ke mmg tgn dia ke..dh putih lepak sama warna cam baju..pastu berketak-ketak tgn dia..cam nk gigit! aumm! hehehe

mommynadia said...

meriahkan kalau dapat shopp for gigirl..but T&T choices for boys pun boleh tahan..gugur jantung tgk!!