Thursday, May 24, 2012

Jalan Makan-Makan..

Ini semua gambar malam tadi... aku macam tak kuasa nak bawak camera.. sebab apa guna camera phone kalau tak nak guna? hahaha.. (dasar femalas)

Malam tadi macam alahai malasnya nak masak.. lagi pon ada ayam jek.. muak haku asyik makan hayam.. terus cakap kat Pak Radie.. "Pa, Alamanda jom?"... "Alaaaa malas la, nak buat apa?" "Alaaaaaa nak beli berus penyapu toilet dah patah tu ngan nak beli puting avent amaani" (halasan) 

Dan kami pon pegi jugak akhirnya.. sekali masuk je dalam alamanda.. panas kemain... aku yang panas ke memang dalam alamanda ni yang panas? rupanya asal aku selisih ngan orang je semua mengomel kepanasan.. ntah aircond yang rosak ke.. atau diorang tengah servis.. tapi ramai yang cakap dah 3 hari macam tu.. lantak kau lah kan.. terus singgah mothercare jap cari puting.. tapi takde.. ni sah kalau kat MC takde.. tempat lain memang sold out jugak nie.. sebab anak dah dua kan.. aku dah tau dah.. Avent ni kalau x de.. memang tempat lain pon takkan ada stock puting tu.. sebab diorang sampai sekali harung kot dari UK... tensi mak tau.. pastu "Pa, makan dulu lah".. bila tanya Acih dia nak pizza hut.. ok mari lah anak..

Sampai pizza hut.. ya ampun bekuap panas kat dalam tu ko tau... perghhh.. orang siap bawak kipas kelepek kelepek memasing bekipas.. tetiba pak radie macam susah benapas... dia lari keluar amik oksigen.. *gedik* ok terus confuse nak makan apa.. nampak yang menu baru tu.. western food tu.. ermm macam sedap je sebab chicken ni siap ada lime.. terus rasa macam tertelan-telan air liur terasa lime and black pepper tu bersatu.. ok terus order.. kalau jadi kan set untuk sorang cuma tambah rm2 jer.. boleh dapat soup and 1 gelas coke.. ok saya nak itu.. pak radie macam biasa lah.. island supreme *tak suke* eh tapi aku telan jugak dia punya 1 slice..heheh.. pastu ko dengar ayat annoying dia "kesian mama, datang pizza makan ayam, tah hapa-hapa ntah".. hoiiiiiiiiii sokati tokak mak lah nak makan hayam ke kambiang ke.. 

Oh ada reader twit nampak aku kat pizza.. tapi muka garang hahah.. mesti lah garang, bekuap okeh! haha

not bad gak camera bb ni kan? hahah.. rasa dia? ok lah.. 

kids eat free.. i love pizza hut. hahaha... dah itu je 2 keping gambar food.. tak koserrrrr... 

meleleh-leleh peluh kenit ni hahahha.. banyak dia makan.. semua nak sendiri.. bertarik-tarik lah haku ni ngan dia.. takut tumpah.. air pon x leh sentuh.. nak minum sendiri.. grrrrrrrrrrrrrr... 

Mr. President. 

Anakanda mulut laser baju pink.. masa kat umah nampak aku sarung baju ni dia sound "Hai Lembuuuu".. 

lepas makan sambung gi Parkson jap.. cari puting avent.. sah takde.. aku dah agak dah.. pastu gi nichii jap.. buruk je aku tengok.. tak de berkenan. dah lah, jom lah balik panas bekuap dah nie.. tapi tekak teringin nak Mocha Ice Blended.. Acih's fav jugak.. beli lah satu.. share ramai-ramai.. tapi akhirnya jadi hak milik kenit T________________T


begaduh ok.. dia je nak pegang.. tensi mak kau tau.. elok lah kecik-kecik minum mocha.. balik tu.. hambik kau.. dua-dua anakanda tido kul 12.30mlm... penangan kopi lah nie.. 




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

Kancilbiru said...

hahaah hi lembu...

mummycda said...

Hi filla..salam kenal...suka baca blog filla ...hari2 mesti mau baca..hihihi...cumelnyer kasih n amani...:)

mummycda said...
This comment has been removed by the author.
ibu iman said...

kak filla...dari minggu lepas Alamanda xde ekon... tensi kannn??? nih kire nak masuk minggu kedua klu still gak xde ekon ari jumaat sok... huhuhu

Nana Hussin said...

pegi sabtu lepas pun dah xde aircond kak .. akak salon ckp dah bnyk hari diorng kepanasan .. acih bukan main laser ag .. haha

Syarida said...

Amaani yang comel. Nak pinjam bawak balik boleh fila ?

kakchik@ella said...

Alalalala Filla .. dah la posa .. tgk lak gmbr makanan.

Mooniqueen said...

Ani boleh geng dgn mya la sebab perangai sama je..brutal...cari gadoh dengan org...huhu...apa org punya, semua dia nak...untuk dia tak boleh usik...hehehe...ani ani...

Anonymous said...

hehehe..lembu..kuangsam..hihi

lily lotus said...

hahaha 'haiii lembu' terus jadinya :D

sharifah rosidah said...

Apasal muka Mr President tu serious je.

Wah budak kecik dua orang ni untung tau kecik2 dah minum air mahal2.

Anonymous said...

salam kak filla..eh bkn ke kata nak mkn luar sbb mls msk kt rmh ada yam je dh kmbang tekak nak mkn ayam :) tetiba g pizza hut order ayam pulak?konpius skejap baca hehe

Anonymous said...

salam kak filla..eh bkn ke kata nak mkn luar sbb mls msk kt rmh ada yam je dh kmbang tekak nak mkn ayam :) tetiba g pizza hut order ayam pulak?konpius skejap baca hehe