Wednesday, May 16, 2012

Makan-Makan..

Lama gila tak gi makan kat Uncle Lim's.. dulu masa Acih ada kelas kat TumbleTots tu.. weekend je muka aku laki bini besidai kat Subang Parade tu.. so tetiba rindu Uncle Lim.. hahaha..

janji-janji ngan Mommy Ieky and Auntie Tinie.. 




paling suka currypuff eceh eceh.. nak gak poyo.. padahal sebut nye KARIPAP je pownnnn... 

teringin banget makan Uncle Lim's Laksa kot tajuk dia.. ala-ala laksa johor tapi ala-ala kari.. ntah aku pon tak paham...  


ni pon suke suke suke jugak.. lembut je roti bako dia.. kaya banyak.. sedap... 

pastu balik tu terus ke umah my PIL...lepak dan tido sana... esok tengahari celebrate birthday Syasya and Azhar... Happy B'day!!!! present mok cu hutang lagi nie.. nanti yeh??? *kira tabung*


macam ni la tradisi kami dari dulu... anak-anak buah ramai.. eh bukan takat anak buah.. yang mak pak sedara sekali hahah.. birthday dikumpulkan ikut bulan.. maknanya hampir tiap-tiap bulan ada je celebration.. walaupon simple tapi sweet sangat... tiap2 bulan ko akan dengar lagu bday tu berkumandang.. haha.. kalau cucu 30 orang? *pitam*

birthday girl and boy... paling lasak dua orang ni lah.. hahah.. tu dagu Azhar tu baru lepas jahit la tu.. jatuh basikal.. eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii seram aku tengok.. kena 6 jahitan... barulah jantan kan kan? ye lah, si azhar ni weekend je main bola sepak.. ada lah dia punya coach.. main bola jadi keeper tapi hari tu dia sondol pokok ke tiang gol tah.. aku pon dah lupaa... hahaha...suka usik dia.. sebab nanti dia malu-malu tapi buat-buat tukar topik.. azhar oh azhar *geleng pala* kalau ada azhar ngan syasya kat umah nenek.. memang meriah lah.. lom campur suara nenek Ani menjerit lagi.. eh.. korang tau kan? nenek shah alam pon nama Ani jugak.. kah kah kah.. ada dua Ani dah sekarang ;) 

mak mertua tak masak this time.. tapi order mee bandung ke apa yek? sedap.. ya ampun.. kalau fillanie, penah ko dengar aku cakap tak sedap? gila punye pompuan.. hahahha.. 

pastu makan mihun sup order jugak.. hahahah.. aku kan perot tong sampah.. eisshhhh kecuq ayaq lioq ceq.

bye... tunggu entry lepas ni pulak ye *ntah bila la tu*





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

sharifah rosidah said...

Best nampak makanan nya, ok nanti aunty jalan jalan cari makan kat situ dengan anak2 aunty, tunggu anak2 semua balik kalau makan berdua je tak happening la.

NorMala @ KaKakSaTu said...

memang kecur air liur tgk gmbr makanan tu. akk asyik2 la telan air liur. haih! nak jugak. bak sket.

Aya Ariel said...

ehh..bufday bila ni? rasanya penah tgk laa gamba ani masa bufday ni..kang sekarang rambut ani dah byk kan?? kee???

kakchik@ella said...

Kalau Filla yang buat food review, mmg KC tergoda lah. Hehehe.

JMR said...

pnah mkn kt aunty lim tak?:-p