Tuesday, June 19, 2012

Asam Pedas.

Hari last Fara ada kat umah, aku masak Asam Pedas Kepala Ikan Jenahak yang tak fresh dan isi tak sedap.. grrrrrrrrrrrrrr.. ntah apa lah nasib! memang tak maju lah business abang yang jual kat pasar tani nie tau... suka tipu fillanie.. dah lah i memang tak terror beli-beli barang basah ni.. sukatimakkau je tipu ai yang ayu ni tau.

tapi takpe.. Asam Pedas ni jadi.. cuma ikan tak best.. Aku kalau asam pedas mesti pekat-pekat.. kalau nak pekat.. korang kena blend cili kering tu lebih sikit dan bawang tu blend sekali sebijik ye ;).. jangan letak air banyak sangat.. sapa nak Resepi Asam Pedas boleh refer SINI. tapi yang tu version cair sikit.. pepandai lah ko ejas kasi pekat ;)

Sawi bunga + fish ball.. Ani and Acih suka fishball.. 

Telur Dadar version Fara.. letak air sikit baru 'pukul' telur tu.. nanti bila goreng dia macam kembang lebih.. Fara cakap dia siap pegi dapur kedai and tengok orang tu buat cemana..sebab anak dia kalau makan telur kemain selera kalau kat kedai tu.. kalau omak eh yang masak buat bodoh.. Oi fara, anak kau kena jampi lah! hahahahaha.. 


Pastu ada customer nak amik frame.. aku kan femalas... so adik ni nak collect kat umah.. dalam hati aku.. oklah kang mesti aku kena turun bawah.. tapi takpe.. sebab Fara ada boleh tengok budak-budak kejap time aku turun.. sekali adik ni call cakap takpe, dia naik pon boleh lagipun nak tengok Amaani katanya.. hahahah.. Wah kemain girang hati mak ;)

Rasanya adik ni nak pos utk bestfriend dia kot.. semoga your friend happy dapat hadiah tu ye ;) Eh tapi adik ni malu sebenarnya aku amik gambar dia sorang.. ok la ok laaaa.. anje sangat. 

Meh Cik Ponti teman nak?

Muahahahha.. Fara kongajo.. kata serious muka aku macam Ponti.. Ponti pon Ponti lah ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

Aya Ariel said...

mak kemain ayu jelita..kak fara cakap ponti..sekali pandang boley laaa...

larikkkk..mana aniiii...aniiii ohhhh mek aniiii

kakchik@ella said...

Asam pedas feveret KC. Sawi bunga pun.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kalau Ponti"Anak Remaja" suka tak, suka tak? hehe

Anonymous said...

skool bag acih ka tu?? abis rabak..maknye...sila belikan yg baru.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

baru tau telur kena letak air.. mmm

Filla ~ Kasihs said...

hahah biarkan dia koyak.. apak dia cakap budak2 sekarang biar dia rasa susah sikit.. kang apa nak senang dpt..dia jadi manja tak bertempat ;)

sharifah rosidah said...

Dapat juga tips dengan orang muda2 ni iaitumgoreng telur dadar kena letak air sikit.

filla asam pedas tu mengancam la.

ada wiah said...

Akak sy xpost lg frame tuh....tp xper...kwn sy terkejut tgk gmbr dy msk dlm blog...hahaha..btw thanks!

Anonymous said...

ok jer..santik2 jer..xda la ponti sgt

Anonymous said...

ok jer..santik2 jer..xda la ponti sgt

Shinnaz Ahmad Rasid said...

sedapnya lauk u filla!

said...

Adehh tergelak saya baca part ponti teman mehh

NeenaAnuar said...

cantik lah frame tuh! hitam putih classic sangat!