Monday, June 25, 2012

ACIH AND MAMA...

Korang tau tak aku dah gemok... ye mesti lah korang taktau.. buat hapa aku nak gi tunjuk perot plak kan.. hehehe... gambar-gambar nak masuk blog semua stok tarik napas... hahahahah.... 

Bila dah naik gerun tengok kehomelan perot sendiri baru rasa nak sedar sikit.. sikit jelah ;) petang semalam ajak Acih teman gi jogging.. 

Mama: Acih, nak jogging tak?
Acih: Yeahhhh nak nak nakkkk.. kat mana?
Mama: Alah.. kat tempat biasa lah.. kita kena buat 6 round.. nak?
Acih: Nak.. 
Mama: Mama nak start diet.. tanak makan nasik.. mama gemok tak?
Acih: OMG, gemok gila.. mama pregnant kot?
Mama: Acihhhhhhhhhhhhh *nada termenjerit* tak okehhhhh!!! gemok yeh?
Acih: Gemok jugaklah, tengok perot sikit?
Mama: Ah takde takde, jom siap gi jogging.. 

Pastu jalan lah kami tekedek-kedek berdua.. Pak Radie ngan Ani tinggal kat umah.. Papa dah kurus, takyah ngade-ngade nak join.. Ani gemok, tapi tak perlu la nak jogging ko kecik lagi.. duduk umah tolong jaga papa jap, Eh?

pastu jalan kaki.. sebab nak jogging macam tak cukup napas.. hahah.. pastu tengok kat padang kecik tu macam tak best.. jalan bertanah-tanah.. habis kasut aku kang.. kita kena jogging kat kawasan cantik jer okeh.. aper kelas nak lari atas tanah merah... 

Mama: Kasih, jom jogging tempat lain lah.. sini kotor lah kasut nanti..
Acih: Kat mana?
Mama: Kita turun bawah sana, kita pusing ikut sekolah sana, keluar kat Petronas tu.. pastu pusing jauhhhh gila.. ok tak?
Acih: Ok ok okkk... nak nak.. jom..

Maka kami pon start jalan kaki.. hahaha.. jalan kaki ok sebab nak lari semput.. acih lagi hover.. belum lari.. baru jalan dah mengaduh ngaduh.. sakit perut lah.. sakit pinggang lah.. Masa tengah jalan kaki laju-laju layan borak-borak..

Acih: Mama, kita jalan kat jalan nie tak boleh pijak garisan..
Mama: Ok, sapa pijak garisan dia mati.
Acih: Ok hehehe...
Mama: Eh, Kasih tengok orang tu.. mesti dia pon hari-hari jalan macam kita nie.. sebab tu dia kurus.
Acih: Ye ke? Mana mama tau?
Mama: Yelah tu.. tengok dia dah kurus.. tengok mama, dah kurus sikit tak?
Acih: Belum kurus lagi pon.
Mama: Ok fine, tengok lah sampai umah kang mesti mama kurus ;)
Acih: apa-apa jelah..

Mama: Kasih penat tak?
Acih: Penat, mama jom duduk jap rehat minum air..
Mama: Mana boleh, takde duduk-duduk jalan je..
Acih: Alaaaaaaa... yelah..

Mama: Kasih, kalau Kasih jalan jauh-jauh macam ni sorang ingat lagi jalan tak? berani tak sorang?
Acih: Berani... 
Mama: Eh, tak boleh.. kang orang culik kang.. Orang jual kat Thailand.
Acih: Kenapa Thailand? bukan London?
Mama: Mana ada jual kat London, kat Thailand je cukup.. Pastu dia potong tangan kasih suruh mintak sedekah.. nak?
Acih: Mama, kalau potong tangan, tangan boleh BERTUMBUH tak?
Mama: Muahahahahaaaaa.. mana bolehhhhhhhhhhhhhhh!!!!
Acih: Oh, Kasih ingat tangan kita macam pokok.. boleh BERTUMBUH balik.. 


Memang seronok lah ada anak dara.... dia lah peneman waktu nak ajak kurus.. dia lah partner nak ajak bergaduh... dia lah jugak yang mengada-ngada.. dialah jugak yang boleh diajak berborak.. 

I love u Acih.. Mama rindu! makan McD ngan papa tak ajak mama yeh? now dia ada date ngan Papa bersihkan rumah baru.. petang kang kita JALAN KAKI lagi ok.. 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

zulaikha zolkeply said...

comel laa haii si kasih nii :)

Mooniqueen said...

Pandai betul acih bersembang kan... Tapi kan, kata2 budak ni jujur tau. Hehehehe... Jgn marah...

zulaikha zolkeply said...

comel laa haii si kasih nii :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

oooh tangan bertumbuh !hahahahaa, kelakarlah Acih ni ..

nalsweet said...

haha..kelakar acih..tp nape x snap gambar??

Dayah N said...

hehe... suka baca perbualan mama fila n acih... selalu tergelak-gelak sorang baca blog nih...

Aya Ariel said...

ahahahah..suwit laaa acih ni...

pandai2 dia jer tangan bertumbuh macam pokok..hahah..klaka..

sonok yee acih date ngan papa..hehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

TETIBA RASA MCM ACIH NI DAH BESAR GILA. ;)

Taty Hasbi said...

alolooooo...comel jek kasih ni..hehe...

~farah~ said...

terharu baca, motherly love :)

Anonymous said...

Sib baik Acih nak temankan even dia dh selim..saja n amik hati omak dia ler tu..ehhehe

p/s:Kak Filla,saya ada email for order frame..nnt tgok eh..

Filla ~ Kasihs said...

hehe jangan taktau.. tetiba dia dah besar.. aku pon tak perasan ntah bila dia besar *sedih* eh tapi best jugak.. kalau dulu nak jogging sensorang malu.. now dah ada yang teman.. auwwwwwwwwww...

NUNU EERA said...

gud luck kak fila.. klu leh ajk amani.. jgn ajk ani sbb ske tgk pyut ani skrg.. ;)

cikji said...

haha kelakar la plak part tangan boleh tumbuh balik.

Anonymous said...

Malam jumaat lepas nampak kak filla sefamily makan kt johny kat alamanda.hehe.nk tegur tapi malu plak

kelipkelipchumel said...

so sweeettt..best jep dialog..tangan tak bertumbuh macam pokok ye acih daling. :)

NorMala Bahar said...

suwit jer..