Thursday, June 28, 2012

HARI SUKAN ACIH

Sabtu lepas ialah hari sukan sekolah Acih... 7.30 pagi dah kena ada kat sekolah T_____________T mak kau baru bajet nak bangun kol 10.. haih lah... berkorban apa sahaja lah kan..

Kejut Ani jugak suruh mandi pagi.. kebil-kebil lah mata budak tu.. dah siap semua mari kita terus pegi sekolah kakak..

Makan tetap makan ye.. Ani lapaaa nie.. Acih boleh pegi padang dulu.. mama ngan adik nak makan ;) 
Uih.. kantin sekolah gila mahal.. nasi goreng sikit cenggitu.. ayam cinonet dua ketul.. soya bean 1 botol.. RM8.  Leh kaya kalau aku yang meniaga..

Ala la la laa laaaa anakanda darjah satu ada sukanika.. 




haku sarung jeans ngan t-shirt apak dia je.. hahahahaaaa.. tu pon sebab sebelum tu apak dia sarung t-shirt ni pastu dia ngadu baju tu senteng.. ok dah...bukak, bak sini, biar haku yang pakai.. 


Wah anak sapa tuuuuu.. kemain mengerbang rambut kau nak..hahahahaa..

ramai yang sangkut bontot kat tiang tu..hahah.. lawak.. 

Go Acih Go!!! Go Acih Go!!!


kagum tengok diorang hias pasukan rumah masing-masing.


A'ah kagum konon.. padahal Pak Radie yang snap.. aku panas peluh-peluh terus lari masuk kantin.. tak jenguk pon..hahahah

Ani pon dah meragam nak milk

Acih ni aku perasan dia memang suka perati orang.. pastu khayal jeeee... 

kejap kang temenung.. pastu gigit kuku... 

Aniiiiii.. ko senggayut je kan.. patah pinggang mak kau nie.



tengok tu.. ntah hapa hapa yang dia buat sengsorang.. 

Oh masa lepak kat kantin ada reader tegur.. orang JPA katanya.. hehehe... *hai* malu ai sebab comots...hehe

Balik singgah mamak jap.. 

Heheheee.. Roti Tisu untuk Acih.. Kagum gila Ani tengok roti tu lagi tinggi dari dia ;)





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

21 comments:

nalsweet said...

isk ani ni..comel sungguh walo pakai simple camtu jek..eh, mama dia pun sama..makin hari saya tengok makin cun..
acih rumah sukan warna apa?

Aya Ariel said...

comot pon..comot laa..tetap jelita uolsss..

cian ani..nasib baik xmintak nak dokong..harus patah dua mak kau nak..hehe

Mooniqueen said...

Dah besar anak buk filla n pak radie kan... Tapi yang penting mak pak sempoi je...

Intan said...

kak filla...nak tanya cikit..nie OOT..saya blogger biasa2 je...sya nak tanya, macam mana nak buat eh bila kuota utk upload gambar dah abis? kak filla pernah kena cenggini tak? tengok blog akak lgi byk gambar..mcm ok jer..boleh tolong saya tak..saya tanya org, ada yg suruh sya bukak blog baru cuma kekalkan nama author je..saya kalau boleh nak stay dengan 1 blog je..harap akak boleh tolong tanyakan kat readers akak kalau akak pon tak pasti...terima kasih daun keladi kak filla :)

Riena Haiqal said...

hahahahahahahaha.. lucu jer perangai anak beranak ni.. hahahaha
Acih, atlet negara tu.. ;)

qasqas said...

fuyoo tinggi roti ani makan...hehehe

Rasidah Ahmad said...

Wah berselera nampak ani dengan roti tisu tuh..yum yum. Seronok kalau tengok pic ani makan2 tau...berselera sokmo...



bajukurung budak (english cotton)
www.bajukurungmurahsangat.blogspot.com

Anonymous said...

comel gila ani! acih macam dah tembam sikit eh?

Halimaton Hanafee said...

comel lah ani ni...gebus saja...

Anne mahli said...

Acih nampak makin chubby..mama dia masak sedap sangat lettew... ;)

Lizan said...

eh termengumpat lak pasal blog awak..

http://luckylizan.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

sharifah rosidah said...

Filla aunty nak cerita off topic sikit, jiran aunty pengusaha kantin sekolah, ko tau tak dia beli toyota camry 2.2 dan toyota swift brand new lagi, ate dulu anak anty cakap roti kat 7eleven jual 70 sen dia jual seringgit ok, gila mana tak kaya nasib anak aku dah masuk U.

jualan megatefal said...

acih da besar dah..

btw..if sapa2 minat tefal..meh jenguh blog saya..berbaloi!!

ada katalog pada yg berminat

jualan megatefal said...

meh usha blog tefal

Nana Hussin said...

nampak pipi acih tembam la kak .. tapi kuat menung dia ni .. si ani happy go lucky je ..

Fatin Izuwan said...

kak filla,acih nampak berisi sket skrg kn..tp tetap omel cam mama & ani..teehehe :D

Fatin Izuwan said...

kak filla,acih nampak berisi eh skrg..tp tetap omey2 cam mama dia & ani..teehehe :D

Fatin Izuwan said...

kak filla,acih nampak berisi sket skrg kn..tp tetap omel cam mama & ani..teehehe :D

JMR said...

wah..dah 16ari xbkk blog ni, bkk2 je,tgk amaani ngn roti tisu.mana nk cr roti tisu di tengah lautan niiiiii.grrr

faiz oh faiz said...

sk putrjaya presint 8 kan

Anonymous said...

rasa bosaaaaannn sgt hidup bila kak filla x up date blog. =( down sungguh rasa. kak filla menceriakan hidup saya dgn celotehnya. kadang2 bila baca tu mcm terbyg dgn gaya2 sekali akak bercerita, walau xpnh pon jumpa hehe