Tuesday, June 12, 2012

ACIH HATI KACA.

Lepas swimming balik umah.. kemas-kemas sikit.. sebab sebelum balik shah alam nak singgah Pavilion kejap.. eh entry aku sekarang macam bersambung-sambung kisah dia T_____T

Bajet nak lah beli baju mak kasihs nie.. dapat sehelai dua pon jadi lah.. sedih gila bunyik.. hahahah.. sekali sampai ke sudah.. sehelai pon haku tak dapat... semua tak berkenan *libas rambut betulkan spek* #divasangatkonieh.

Entry kali nie kita abaikan Ani.. sudah-sudah lah ko enterprem dalam belog mak kau.. bagi akak ko pulak.. #bajet berebut-rebut muka nak masuk blog.. hahahha tak kelaka. tapi nak gelak jugak *libas lagi rambut opps terlibas orang belakang* sorry pakencik saya tak sengaja.. gila tak kelaka. 

sebenarnya rasa serba salah.. sebab haritu belikan baju 2 helai untuk Amaani.. masa Acih takde tu..duduk ngan Wan tu.. Acih kan bangsa cerewet, so mak bapak kau pon tak berani nak beli.. haku malas nak tengok muka tersentap-sentap nie. so mari lah kita belikan Acih baju sehelai... 

time ni ada Disney Giordano jual kat tengah-tengah tu.. Acih excited masa dapat pamphlet tu.. siap tunjuk "Mamaaaaa, Kasih nak baju nie" *gulp* aku tengok baju yang dia tunjuk tu bukan untuk kids, tapi Women.  biasalah anak dah bajet remaja... mana pandang baju kids-kids nie.. kang kalau aku cakap, dia sentap pulak.. so jawapan bernas "Ok, jap lagi kita tengok, ada tak yang macam Kasih nak nie"
(dah sah-sah memang tak de) -___________-"

sarat anak aku.. ngan clip rambut, gelang, jam tangan, kasut lip lap, handbag, gelang kaki #pitammakkau

So bila pegi.. memang takde lah kan.. baju untuk kids pulak semua t-shirt.. muka member dah sentap sikit.. dah lah colour putih, grey ngan dark blue je ada..pastu pujuk dia "Kasih tengok atas tu, Pretty Princess? Girls? kita tengok sana lah.. ni tak cantik lah"... terus bercahaya mengerbang-ngerbang rambut acih *hovermakkaukalauciter* heheheee.. 

Sampai je Pretty Princess terus haku rasa nak pitam.. baju ala-ala pengantin.. gown kembang gila stok seploh orang boleh menyorok dalam kain... hahahaaakkkk... Acih muka macam suka tapi malu.. gila kau? ko nak pakai gi mana???? tapi yelah, hati anak kena lah jaga jugak... dia selak-selak baju bekilat-kilat ala Dato' M. Daud Kilau tu dengan penuh minat u olls.. ok lagi 10 saat aku pitam.  pastu datang Pak Radie "Oih baju apa ni? nak pegi mana baju macam nie?"... terus lah budak tu rasa down.. tunduk bawah terus tak selak-selak dah baju... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. sungguh sakit betul hati mak kau ni tau... Apak ko ni memang tak de belapik tau... Acih terus tegak keras "Tak yah lah, mama beli jelah apa-apa"... merajuk pulakkkkkkk... hoihhhhh... 

pastu aku ajak dia gi Girls *sambil jalan jeling laki stok mata nak tekeluar* gerammm tau!!!! hati perempuan kan selembut sutera... tak reti jaga hati we olls tau.. #sentaps. pegi Girls pon Acih dah moody.. "Beli jelah, mana kasih tau nak beli apa, papa tak bagi kan?" ewahhhhhhhhhh perangai macam mak kau masa kecik-kecik kalau Wan tak bagi beli.. terus nak melangkah pon longlai.. muka terus tak de semangat. 

Last-last aku lalu kat tepi Pak Radie "jangan lah cakap direct, budak tu dah sentap, langsung tak nak beli apa dah"... pastu Pak Radie jawab "Yelah, nak pakai gown lip lap nak pegi mana?" seeeee seee????? lelaki ni tak paham kan? terus terang sangat. kita tau lah pon memang kalau beli tak kemana lah nak pakai baju tu.. tapi cuba tukar ayat "Alaa.. ni tak lawa, jom kita tengok sana, mesti lagi lawa".. haaaa begitu maksudnya. 

Last-last beli kat GAP. dapat lah tights hitam selai, t-shirt 2 helai... pandai pulak pujuk anak dara dia.. hehheeeee.. kemain layan lagi amik baju nie, amik baju tu.. sua kat anak.. hahahah... Acih tu hati kaca sikit...dari kecik lagi...Ani plak memang jenis takde hal.. janji MAKAN. *sebijikmakkau* hahahahaaaaaaaaaaaa... 

Hahahhaaaaa OMG gedik gila ohhh... ok aku tak paham napa budak-budak sekarang suka ayat macam tu..lawa ohhh.... comel gila ohhh... apa ohh ohh??? hahahah.. *tua kertu kecik hati* 
Acih kalau aku snap gambar je mesti "Mama ni tak habis-habis kan, perasan ooohhhhh" Apa Ohhh???? mak kau ada belog, ko ada? *eh terbegaduh plak ngan anak* heheheeeeeee.. 

Ok itu saja kisah anak dara saya Acih.. ini aktiviti kat umah Wan.. selain dari pagi-pagi ke kelas agama, petang-petang ke playground.. ini kerja sambilan dia.. 

MENJAHIT.

Ye MENJAHIT jelujur dan labuci... hati kaca tak Acih? muahahahahahahahaaa... aku rasa Ani kalau dah besar sure gelakkan akak dia terbahak-bahak... wuwuwuwuuuuuuuu Kakak menjahit ooooohhhhhh!!!!!!! 








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

Bitt (double IS) said...

pandai di possing sweet....perghh mcm2 ragam jugak yer anak pompuan bila dah beso :)

ibu iman said...

hahaha kak pilla nih tak baikkk ohhhh!!! ngata anak... hahahaha!!!

Nazirah Azeman said...

alololololo teror dah nih acik menjahit

miSsMawar... said...

hahaha... i pun nk gelak jugak.. sbb anak no 1 filla sama mcm no 1 i.. hati lembut bak sutera, rapuh bak kaca.. sikit2 sentap, sikit bergenang ayor mata... yg no 2 sama ngan anak i no 2 jugak... budak xde perasaan kitaorg panggil... yg bapak nye sama jugak ngan bapak diorang... kalau bercakappppp, haihhhh berdesing desing telinga mak..

Anne mahli said...

nice pose Acih!mama yg ajar ehh?;) sweet la outfit Acih,sukaa.. :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

auntie nak hantar baju kurung sepasang stok raya 10 tahun lagi buleh?

Shasha Catering said...

Hmmm..... Acih cepat merajuk la dan memilih plak tu. Kena banyak2 sabar layan kerenah dia ni.
Semoga dia membesar dan menjadi orang yang berbakti kepada kedua ibu-bapanya dan tak pemilih sangat lagi ;)

Anonymous said...

alaaa..hari ni tadak citer ani sama kaa?? bakla gambar ani seketoi 2..winduu

Anonymous said...

Saya nak tempah jahit labuci ngan acih....hehehe

Riena Haiqal said...

mak ai... hati kaca tu Acih... berterus terang sangat la tu Pak Radie yer.. heheheheh... terus sentap si anak tau...
apa2pun Acih tetap anak yang baik kan Acih..

Aya Ariel said...

biasa lah kak..budak besar2 acih memang suka melawaaaa...melawaaa je kejenyee..nanti dia besa sikit..xde lah sume tu..nanti kite tgk ani pulak cemane ehhh..

Reensyarinie said...

hahaha.acih ni memang hati kaca lah..tapi klakar ohhh kak filla ni.asyik gelak je baca.best ohhhh

iezza_ummi@aminammar said...

wah... acih si hati kaca....nmpk dh beso bdk tu ye...acih...aunty pn xpdi nk jait labuci....terer ooohhhh...:P

Mooniqueen said...

Hahaha...ani ni bila ingatkan sm je dgn mya.. Nakal n lasak kalah gengster...nak bagi diam, rasuah je makanan..diam la dia...hehehe....macam anak dara sungguh si acih ni...

Anonymous said...

acih ni dh berisi bru cute

Mazni said...

Acih ni sama perangai cam anak saya. Anak sulung gak. Saya ada tbaca artikel. Anak2 camni mmg dia ada dominan emosi sket. In terms of anak yg baik, dengar kata, menyenangkan mak bapak mmg dia...tp dia cpt kecik ati, kurang keyakinan diri, benda2 emosi la pendek kata. So klu nak tegur or cakap, kena ckp yang baik2 biar menyentuh emosi, xleh marah2 cam budak biasa...itulah budak2 yg dominan emosi ni...rsnya mostly anak sulung camtu kot...