Friday, June 22, 2012

MEE GORENG MELAYU


Asyik makan nasi je dinner.. so tukar mee goreng plak.. hihi... ini lebih semangkuk besar ok.. bawak gi opis untuk breakfast leh ajak kawan-kawan makan sekali.. 1 bungkus mee tu boleh 6 orang makan kot? gila bapak banyak..hahah.. sebab habis segala sotong, udang, ayam, fish cake 1 paket, sawi.. semua haku lambak.. tengah masak sekali *gulp* apasal sekuali penuh plak nie? nak makan berdua jek T___________T

Kalau nak bagi mee sedap (tak lah aku nak kata aku masak sedap gils) tapi ok lah.. Wan ajar, letak air rebusan daging.. Wan kalau beli daging.. Wan suka potong kecik-kecik pastu rebus sampai empuk.. pastu terus pack-pack masuk fridge.... so aku cilok lah sikit hari tu..hahahahah.. ai kan suka merompak ;) 

Ok semoga dapat bagi idea untuk sesiapa yang dah bohsan gils babs nak makan nasi.. uiii bahasa kemain muda-mudi.. ngehngehngeh.. 

*Selamat Memasak*





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

kakchik@ella said...

KC pun kalau dah termasak smpai sepeket .. hulur sepinggan dua kat tetangga. sbb kat rmh tu makan bertiga je. kembung arr tummy kalau nak habiskan semua.

kakchik@ella said...

KC pun kalau dah termasak smpai sepeket .. hulur sepinggan dua kat tetangga. sbb kat rmh tu makan bertiga je. kembung arr tummy kalau nak habiskan semua.

ceklala said...

sy pun selalu buat air rebus daging tu..mmg sedap!! :)

mummy alisha said...

kak filla ni rajin oh... tak macam sy malas... hehe...

♥ Elin ♥ said...

sis nih kalau bab mkn no 1!!! tetapi lelemak degil x der pulakk..:))

Mooniqueen said...

Memang hantu mee besar...

Riri Yoorin said...

sedap yeee :P

Riri Yoorin said...

sedap nye..

Riri Yoorin said...

sedap nye..

cekodok said...

mee kuning tu tukar spagethi kak..buat style mee goreng melayu.kurang sket minyak sbb mee kuning byk minyak :)

sharifah rosidah said...

Ok nanti aunty try mee goreng melayu cara awak pulak.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

fila, sila iklan suruh vote.. kat bawah setiap entry.. fila dah jadi no 2 niee..

antalya said...

air rebusan ayam pon sedap jgk

Aya Ariel said...

aku kalo goreng mee..sebungkus bleh makan 4 org jerrr...2 org dewasa 2 org kanak2..

matiklaaaaa kantoi makan banyak..ngahngahngahhhh

Anonymous said...

asalmkm, saya baca 28 nov 2011 sayur yg macam daun bawang tu adalah leeks. Klau dibiarkan lama ia akan berlabu bawang dibawah..

kalau bawang yg dah bertunas tu jgn dibuang. letak je dlm pasu, cucuk setengah timbul. nanti dia ber tunas boleh pakai buat daun bawang, klu biar lama jadi la leek berbatang tak berlabu.
potato tu new potato. rebus dgn kulit je tabur garam kasar sikit butter/marjerinchop daun bawang banyak banyak. makan sebagai salad. kalau nak best lagi letak olive oil daun bawang racik, tomatoes dan lain sayur kesukaan..

wasalm