Monday, June 18, 2012

Happy Father's Day!

Happy Father's Day untuk orang yang diraikan... Semalam 17 Jun 2012 birthday Amaani.. so jatuh pulak ngam-ngam Hari Apak sedunia.. mari kita raikan ;)

Ye ini Apak kepada anak-anak saya yang comel.. apak dia please jangan perasan.. saya cakap anak-anak saya yang comel yerrrrr... hahahah... cilok gambo ni kat fb dia.. 

Alhamdulilah.. Pak Radie adalah apak terbaik dimata anak-anak.. dan dimata serta dihati saya ;) auwww maluuuuu... hahahah.... Pak Radie sangat ambik berat hal anak-anak dia.. kadang dia lagi hover dari haku tau.. sebab dia kan super cerewet sikit... aku ni tau, anto anak gi umah babysitter, acih apak dia yang hantar, balik amik anak, aku nak masak lagi, nak cuci kain, nak sidai baju, nak gosok baju sekolah anak, nak kemas bag sekolah anak, nak lipat kain.. eh merungut kewww??? hahaha... tak lah.. itu kan responsibilities.. 

Alhamdulilah Pak Radie memang rajin ajar Acih buat homework.. dengan rotan atas meja.. garang boleh tahan... semalam eraser Acih takde.. ayat apak dia tak leh blah "Mana eraser???? hari tu Kasih takut-takut nak keluarkan eraser kan? baru beli kan??? man??? dah hilang mana??? bagi Hanah? Bagi Sumayyah?"

hahaha.. dasyat laki aku.. dia hapal nama kawan-kawan anak kat sekolah.. Acih senyap sikit suara aku tak dengar... "Papa kasi duit sekolah hari-hari suruh beli makanan.. bukan suruh beli pemadam.. beli pastu hilang.. lepas nie, lagi sekali hilang tau la apa papa nak buat".. bla bla blaaa.. take over keja isteri membebel nampak? 

tak lama lepas tu aku dengar Acih menangis.. tak lama lepas tu dah ok balik... Acih memang rapat ngan Pak Radie... nombor handphone Apak dia je yang dia hafal.. kalau tanya "No telefon mama tak hapal?" "Takkkkk" #sentaphatimaknak.

Tadi Acih telefon dari sekolah (first tme) "Helloooo mama" "Eh, hello... telefon guna public phone ke?" "Eh, Kasih hafal ke nombor mama?" (terus haku terharu).. "Tak lah, papa ada tulis kat kertas"... 
T__________________T mari menangisssss tambah terharu.. 

Semoga begini selalu dan selamanya ;)

bab bagi anak menangis pon bagi kat apak dia jugak.. memang hebat! 

Amboi dengan anak kemain lagi peluk-peluk.. kalau jalan ngan ai... kemain jauh sebatu T________T

Ani pau cina bersama Apak tersayang... 

Selamat Hari Apak! we love you Papa.. 

dan tak lupa buat ayah saya Atok Braim dan bapa mertua saya Atok Hamid dan seluruh bapa yang mencurahkan kasih sayang tanpa batasan buat anak-anak.. we adore u!!!! 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Aya Ariel said...

sweetnye apak ngan anak2 ni..

tapi memang lah..anak pompuan lebih rapat ngan bapak kut..sama ngan anak aku..tp yg sulung jer lah..muka dah mcm kopipes..prangai pun sebijik bapak dia..aduih..tp bagus laa..sejuk rumahtangga kita..anak pompuan ikut muka apak..org cakap laa..

moga2 kita semua dpt kebahagiaan yg kita impikan buat selama-lamanya..Insyallah..

Mooniqueen said...

Geram betul la dgn pau cina kuih bulan ni... Cumel2... Hehhee...

iekah said...

alahai comelnya Amaani pau cina tu. geram tgk! hehe.

_mama zikri_ said...

pix last tuh bley bt iklan ko.. super duper comel dak ani nih~~!!!!!

NUNU EERA said...

ank pmpuan mmg rpt dgn bapa kan kak.. so jgn sentap lma2.. cpt2 la bgi boboy 1, msti nnti mnje dgn akk.. huhu..

Siti Fatimah said...

Firstly...
Happy Birthday Amani Semoga Comels Selalu Amin...

& Happy Fathers Day to Pak Radie...

kakchik@ella said...

hari Apak sedunia, kitorg celebrate ramai2 di rumah mama. meraikan the best Apaksss in our famili.

Zurina Hj.Zainal said...

semoga selalu canggitu...:)

PutriesNoora said...

pau cina sorang tu kemain comeynyaaa lahaiiii...=D

akuiwana said...

gambar yang second tu muka pak radie mcm muka kak filla!nmpk sgt jodoh.hehe.btw pic last tu comel!

cik loliy said...

pic last mmg terbaikkk k.filla.. aniiii..chumel!

Anonymous said...

Filla gambar last n gambar pak radie jalan berduaan ngan acih very the touching i like..

tapi paling best gambar last tu ibarat " I HAVE GOT THE GREATEST DAD IN THE WORLD " giteww

Yati Ali said...

gambar ani ngan apak dia yang last tu mmg comel lah...geram tgk ani tu...

lovely said...

gambar yg last tu mmg cute sangat!!

manja209 said...

Salam kenal
comel sgt tgok ani...sweet :)

sharifah rosidah said...

Hahaha terkenang anak aunty masa baya acih, hari2 balik sekolah beli pemadam 3 beli pembaris 2 dan macam2 lagi, balik rumah apa lagi memang kena lah dengan aunty, aunty pun garang tau apak budak2 ni haram harapkan muka je macam nak makan orang.

acih sama bintang dengan anak perempuan aunty gemini kan? Anak perempuan aunty lahir pada 15/6/1991 genap 21 tu.

NeenaAnuar said...

alololo.. comey apak ngan anak2nya! hehehe...