Wednesday, June 13, 2012

Dinner di Shangri-La.

Jumaat lepas BFF Anny call ajak teman gi dinner PAM kat Shangri-La KL.. kalau boleh mestilah fillanie teman... sebab Anny selalu teman saya gi event atau pegi mana-mana lah.. al-maklum lah.. fillanie kan manjer jer jer jerrrr... so minta izin dengan Pak Radie dulu.. sekali dia cakap dia ada cycling malam tu.. ok fine, so tak boleh.

Sekali dah petang baru Pak Radie call cakap dia tak jadi gi cycling sebab teman-teman sebasikal cancel.  Hoih.. aku dah lah tak prepare apa sebab ingatkan tak jadi.  pastu terus call Anny cakap bawak baju extra sebab aku takde baju... hahahaaaa.. kang aku comot2 ko jugak yang malu kan kan kannnn...so plan dah tonggang tebalik... memula ingat nak amik aku terus kat office then siap sesama.. tapi tak leh lah.. sapa nak hantar keta aku balik umah... so siap sendiri-sendiri pastu nanti Anny amik.. dinner start lepas maghrib.. sekian thank you.

Kul 8 mlm Anny text cakap 10 minit lagi sampei.. sila turun bawah.. aku pon turun.. sekali bejangguit tunggu tak sampei.. rupanya dia telepas simpang ke apa.. kul 8.30 kot baru sampei.. *nanges* tapi anny kan jenis tak panik-panik ni.. dia kewl je, aku yang panik lebih.. biasa laaa.. ai kan drama queen ;)

sekali gila babeng minah ni pecut... oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... aku seram la... dah lah minah ni bukan jenis speed punya orang.. selalu dia kalau drive slow jer.. sekali dia pecut.. perut aku terus kempis.. auww nak gak kempis.. heheh.. feeling adalah seperti naik roller coaster.. aku membebel.. slow laaaa... pelan sikit... laju sangat ko nie.. biar lambat asal selamat... Anny!! Anny!!! Anny!!! ko ni kenapa.. slow sikit boleh.. nasib aku tak makan pelempang sebab memekak... OMG.. tak suke laju... takutttt... tapi dia bawak muka tenang walaupon laju.. gila sejuk punggung ai tau.. 

dari putrajaya ke shangri-la kl tak sampai kot 30minit.. hahahhaaaa.. pastu bijak.. pegi parking kat building lain rupanya.. dengan Anny pakai high heels aku pakai wedges 5 inci bejalan kaki pastu blur.. mana Shang?? rupanya pegi tawaf.. jalan dah macam hunta sbb kasut kemain tinggi.. giler. 

sampai kat registration dah kul 9.15mlm kot.. hahah gila hebat.. VVIP pon tak lewat cenggitu.. aku dah malas nak masuk, siap ajak anny gi mamak.. tapi dia kan slambe.. lek jer masuk.. sekali carik table, eh??? kawan-kawan dia plak... omg.  memang suka buat aku panik u olls betul lah.. tetiba teringat dia ajak aku teman dia dulu.. ada appointment ngan client.. pastu dia kan jenis lek jer.. dia cakap 'ko tak yah buat apa.. duduk je sebelah aku diam-diam, kang aku cakap ko kawan aku'.. sekali bila sampai dia leh cakap'she's my new colleague and she involved in this project'.. WTHHHHHHHHHHHHHH OMGGGGG! kuang hajo.. hahah ko bayangkan kepanikan makincik di saat itu.. terus shake hand, aku rasa nak penampa je belakang pompuan nie.. suka tau menterjebakkan diri ai yang homel homel nie.. dah pastu orang tu dok explain kat aku.. mampos! aku buat-buat concentrate jelah.. bila dia explain aku peluh-peluh angguk.. pastu anny tukang jawab.. cibs ok.. hahahha... 

Ok itu kenangan. nanti aku meraban citer lain plak.. jom tengok gambo.. aku tak kosa lah nak bawak keluar camera time makan.. nak mampos ke? tetiba snap makanan.. mau satu meja tengok aku kata gila. i blogger ok.. bloggerrrrr okkkkkk *libasrambut*

olooo loo looooo... besar ni je? gila, ini 3 kali suap habis T________T hahah.. sib baik aku dah melantak nasi ngan ayam belado omak den kat umah.. hahaha.. 

ni air apa tah.. tiap kali minum aku bisik anny "Anny, dalam mulut aku ada daun, help mana nak buang" 
anny terus macam "Fedla, ko jgn mengada" hahahaaaakkk tau takut.. 

ok ini adalah super sedap.. ice cream nyam nyam nyammm.. 


kat meja dia lambak apple banyak-banyak dan siap ada tulis suruh bawak balik.. ok mari kita angkut bawak balik..  

Anny and Fillanie.  Fillanie baju pinjam.. hahahahahahaa... *taklehnaklibasrambutaladiva* kuikuikuiiiii

pastu kan kan kan... telefon bimbit ku berbunyi.. ya, ada satu pesanan ringkas dari suamiku.  dan dengan perasaan berdebar aku pun membukanya perlahan-lahan.. mari kita scroll bersama-sama.. ada sekeping gambar telah dihantar oleh suamiku kepadaku.. ku ku ku.. aku luku nak?


-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-




Text : kesian betol bapak ngn anak2...hanya makan nasi ngn telor berkuahkan kicap jer... x mcm mak diorang tu.. mkn sedapppppp jer kat hotel.. x pe.. enjoy laaa... 

(now i know, kenapa Acih very the jiwang karat) 

Choiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... hahahahha... padahal dah tinggalkan nasi ngan lauk semua.. saja jer nak bagi hati ai gundah gulana kan.. apak ko makan salmon kat shangri-la minggu lepas lek jer mak kau makan maggi kari cair kat umah.... eh, tapi sungguh teruja bila tengok telur tu.. ohhh pandai apak korang goreng telur.. ingat tak reti hahahahahahahaha..... 


perang gambar pon bermula.. aku plak send gambar nie dengan text berbunyi:

Takpe mama bawak balik coklat untuk anak-anak mama ye!! muahhhhhh!!!!


heheheeeeeeeeeee.. kewl tak mak kau? aku dah bajet kewl la kan.. sekali sampai rumah aku tanya "Pa, dapat tak gambar coklat?" lepas aku tanya tetiba dengar bunyi sms kat phone dia.. 

Gambar berserta text tu baru sampai.. pffffffffffffftttttttttttttttttttttttttttt...... 








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

Norasiah Nasir said...

hahaha......lawak gilerr...

happy tgk suami isteri ni...

iekah said...

sweet la k.filla n pak radie ni..klakar.hahaha.

nalsweet said...

haha..lawak gilerr..tapi mata saya tetap tertumupu pada budak kecik comey lotey yg mggeramkan tu..

errrghhhhhhhh AMANIIIIIIIIIIIII!!!
anda sgt COMEL!

Mooniqueen said...

Hahahaha....saje pak radie nak saiko sis....dengki lettewww...Nk buat kite serba salah..

youramirah said...

klakao klakao kalakao. gelak sorang-sorang sampai bos tegur taknak balik ke dah pukul 6 ni? wakakakaka

ceklala said...

hahahaha..saje je memasing kann..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

Hahaha....mcm sy pun prna jgk asben send mms gbr yg dia n anak just mkn telur dadar@home....sy tym tu mmg ada dinner d hotel.....mknn sedap jd tak sedap....hati terus sobs3x.....pdhl dia urg ok ja pn....emo ja lbi send sms mcm tu.....hihi

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sempat lak amik gambar makanan.. cer u ajar caman u amik gambar makanan tanpa org sedar? haha

hatim a.r said...

Ani macam takde efek pun takde lauk hahahaha muka tetap bahagia asal ada nasik .syabas,perangai begini senang dibawak belajar obersi

Anonymous said...

tak menahan aku tgk ani yg berketak2 itu...nak jek gigit2, cicah sambal...huhu

Anonymous said...

hahaaha..aku rase ko laki bini patot masuk super duper spontan la..bawak amaani skali..hahhahaha

-bella-

Noraini Abd. Shukor said...

Comeyyy je amani...rasa macam nak gomol2 je...sedap lak nampak telur goreng+kicap+nasi panas. Emmm...

Aya Ariel said...

ahahahahaahahaha..alalalaalal comel nye mek ani nih..hehehe..

papa pon jiwang karat rupanyee..lalalaala...tak brutal laaa bang..hakhakhak

C!kpuanmuda® said...

ani dapat makan manjang happy eh? sama cam ryyan.. tak paham aku... (padahal mak dia pun sama) :p

garlic & butter said...

anny is an architect? firm mana?

sharifah rosidah said...

Hahaha gila kelakar lah Anny ni ada orang memang jenis cool yang tahap gaban kalau aunty lagi lah cepat panik, untung juga ada kawan macam anny ni.

Pak radie ko sajee je hantar gambar tu ye, saje je nak buat bini ko rasa kesian kan kemain ko ya.

NUNU EERA said...

mkn nsi dgn telur pn kadg2 lgi sedap dri hotel.. *ke tak? hehe..

Anonymous said...

Kelako la ko kak
Rase nk lempang laju2 jer
Adeh saket perot den


~mamaoshin~