Wednesday, June 20, 2012

BORAK-BORAK.

Hari ni berlalu seperti biasa... tapi aku bersemangat sikit lah.. hahaha... sempat lah balik umah vacum ngan mop lantai... angkat kain jemuran... bakul baju dah penuh.. tapi buat-buat tutup mata... semalam nak masak tapi tak jadi... ayam yang dah duduk dalam sinki, disumbat semula dalam fridge.. tatau kenapa badan letih gila semalam.. 

tebaring je balik dari office semalam.. eh masa tu belum baring lagi... Pak Radie ingat aku nak masak kot.. sekali tetiba dia lambak kain atas lantai.. dan bersila lipat kain.. hahahah... terus gumbira rasa hati... Acih jadi assistant tolong lipat jugak.. pas aku dah sumbat ayam dalam fridge.. aku pon datang dan baring.. wahhhh Pak Radie mesti menyesal kan lambak kain atas lantai pastu lipat... kalau dia tau aku nak baring baik dia baring dulu awal-awal.. hahaha... strategi ok strategi tu penting! 

"Eh lipat la kain nie".. hoihhh pantang tengok aku baring, nak sound ajeeeerrr... last-last aku tolong jugak gotong royong lipat..sebab sakit hati tengok dia lipat dengan spender apak, mak, anak semua dia kumpul sekali..baju Acih lipat sekali ngan baju Ani.. apa nie? ai don't like ok.. aku kalau lipat baju Ani, seluar gang seluar.. baju gang baju.. baju jalan kat sini.. baju nak hang letak sana sikit.. t-shirt sini, seluar sana.. anak besar sana, anak kecik sini...paham? tu yang kene tunggu aura datang nak melipat tu lambattttttttttttt sikit... tunggu jadi gunung baru hegeh-hegeh. 

Malam tadi gi dinner kat mamak je.. tatau nak makan apa.. so nak mihun goreng.. mamak tanya nak mihun melayu ke nak mihun mamak... eh ada ye cenggitu? so aku nak melayu.. sekali sampai tak sedap.. menyesal tak order mihun mamak!!!! tatau la, tekak aku ni ok jer kalau selalu makan kat mamak.. hahaha... roti canai sedap, roti telo bawang pon sedap... maggi goreng pon sedap.. teh tarik sedap.. milo ais sedap... cemana lah kedai melayu nak maju kalau asyiklah support mamak.. muahahahaha.... nak wat caner.. mamak buat keje laju.. agak2 dia lambat je aku dah angkat tangan.. "Mana?????" wah kelas kau boleh marah-marah mamak.. cer kalau kedai melayu.. lambat sikit ko sentap la sensorang.. kang ko nak marah dia plak buat muka sentap.. acaner tu? 

sebenarnya aku lapaaa gilaaaa nie... sapa perasan aku kalau petang je terus pakinson.. gigil-gigil lapa.. hahah.. sebab aku breakfast kul 9.30pg.. pastu makan mihun sup.. pastu dah.. tak makan lagi dah.. petang mula lah cari biskut.. tak pon aku google pic makanan.. ye aku memang saiko.. selalu macam tu.. sebab bila tengok food pon boleh buat aku ok sikit... kalau bulan puasa semua orang marah aku.. sebab puasa tapi sibuk tengok gambar makanan.. kuakakakkaaa.. bagi je alasan google resepi nak masak bukak puasa la... hahahah... 

Ok la.. balik ni nak masak sup ayam ngan ikan bilis gesek.. auwwwww poyo.. padahal baru je google.. tapi version gesek yang google macam kembang tekak.. so aku nak tukar resepi sikit.. kalau cun aku share.. kalau tak cun telan je sorang-sorang..

babai.

jangan lupa VOTE FILLA yer.. hari ni dah kan? esok pagi yee.. set reminder kat telepon cepat.. tulis cenggini 

"Vote Kak Filla, ada rezki saya boleh menang voucher Levi's RM300" 

babai lagi sekali.






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

5 comments:

atoyis said...

udah vote kak filla...(sambil bayang duit RM300 hahahha)

Mooniqueen said...

Samelah...kalau lapar ptg2 ni suke tgk makanan jer..

kakchik@ella said...

tadi dah try vote tapi lum brjaya. esok nak cuba lagi. line tenet kelembapan melanda. nyampah.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pepagi lagi dah gigih vote akak yew ...huhuhu

Aya Ariel said...

hahahha...tgk makanan jadi kuat ke? aku lagi lemah ade lah..nak2 pulak time preknen camni..mmg pakinson laa kalo tak jumpa makanan..histeria mak tauu..

semalamnye dah vote..pagi ni pon dah vote jugak..harap2 akak menang yehh..insyaallah...