Wednesday, June 06, 2012

Sepetang...

Takde apa nak cerita... balik-balik tayang muka anak.. hihi.. jadiklah dari takde update kan..

Ani kalau nak snap terus buat muka pelik-pelik

yang pasti tak moh pandang camera

Paha ayam goreng

Sian cuti sekolah takde bawak anak-anak gi mana-mana... so weekend bawak gi playground jer.. Acih tido satu malam ngan ktorang.. pastu balik umah Wan balik... 

My darling Acih yang tetiba je aku rasa dah besar gila.. 

mak kau dah ghoper bibik

eh orang tua pon suka main jongkang jongket hehehe.. 

ko tengok ko tengok.. mana la tak rasa nak lempang.. jin naughty betul muka.

jalan jengket-jengket hihi

budak ni kan, kalau gi jalan-jalan dia nampak budak kecik lain.. terus dia kejar budak tu.. dia jerit "kawan, kawan, sini jap".... sukati ko je kan.

Ani and Acih

pastu pak radie tangkap bird..gila hebat boleh tangkap..hahaha.. bird tu ntah lah.. sakit kaki ke apa tah.. 

Ani excited gila.. Acih mana berani nak pegang.. dia kan ayu jelita lemah lembut..hahah

sekali dia picit, menjerit aku..bird tu pon menjerit...hahahah.. sian bird tu dik.. 



pastu masa pegang macam nie.. dia terbang... sian dia :(

malam tu makan kat Perantau Hill Bangi... lama dah nampak tempat nie.. tapi ktorang tak penah try.. tapi biasa jelah.. takde lah hebat sangat..


kueyteow kungfu ok lah sedap.. tapi udang tak fresh langsung.. tak leh makan.. 

Acih sebelum masuk sini dia dah excited cakap "Mama, Kasih nak makan Fish and Chips"... bukan senang Acih nak request2 nak makan... sekali bila order dia cakap takde.. terus muka Acih berubah.. sentap.. so ganti dengan chicken chop... eiiiiii korang cemana ah? aku selalu frust gila kalau apa anak aku nak makan pastu takde.. hangin ok..... biar aku punya tak de tak pe.. tapi bila anak nak makan, sekali takde.. memang rasa nak tebalikkan meja #hover. 

Chicken chop pon boleh lah ye Kasih? dia macam ok lah tapi muka ada sikit masam lah..hehehe...

Amaani makan kueyteow mama je.. oh dia suka kueyteow, sama macam mak dia ;)

ABC nie ok jelah.. tapi tak suke kacang hancur.. aku suka kacang sebijik2.. matiklah cerewet sangat ni...

dah tu je nak citer.. nanti sambung.. bye.





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

ceklala said...

eiiii amani ni! apesal comel gilerrrr ha?? gerammmm!hahahaha *takpepasalgeramanakorghihih

Reena Kamarudin said...

eiiiiii dah lama reena geram dengan ani ni kak. akak duk presin berape? reena nak pi stalk ani. huhuhuhu

mama aryan said...

cumil jek si ani ni..mcm nak lempang jek..ngeh3

mama aryan said...
This comment has been removed by the author.
mamaaryan said...

cumil je si ani ni..rasa nak lempang2 jek..ngeh3

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Filla, dah tak nampak macam ibu dgn anak. macam kakak dgn adik. hehe. Ani tu peha geram sgt!

amaniammar said...

pix terakhir yg buat terliur tu...

ani cute sangat...muka npk berisi..
acih dah selesa dok umah wan le tu..

love to see ur happy n hetic family..

Aya Ariel said...

bila anak nk makan..takde pulak..sian acih..tp xpe lah acih..dr org lain kebuloq tak makan..kann..

ani kemain hover..kirik kanan sudu garfu..cam terer..heheheh..

honey bedazzled said...

suka baca blog akak, rs akak ni sempoi. bila saya malas masak balik kerja terus teringat akak punya entry cakap asal masak simple simple pun xpe, tapi masak untuk keluarga, and suka tgk akak n anak akak, best. saya punya baby baru 6 bulan, and baru 3 bulan duduk rumah sendiri, hihi.

Anonymous said...

AAAAAAAAAAAAArgh, geramnyer ngan Ani ! Nampaknya skang jaman kegemilangan Ani lak. Dl Acih.

wizuraijava said...

kalo betol ade ghoper bibik, ni kire bibik paling cun

Mama Likha said...

tkpe tkde citer pun asalkan ada amaani :)

Mooniqueen said...

Barulah ani nampak gegel sikit bila ikat rambut....alahai nak geget2 je peha ayam tu...

Cik Bambam said...

rasa nak makan peha ayam ani tuh! ahahhahaha

~Mami Little Hero~ said...

akak,

dulu saya dan geng opis suka lepak makan lunch kat perantau hill sehinggalah satu hari tauke dia yang pompuan gemok tu kuang ajar cakap dengan kiteorang. Terus kami ban sampai sudah. tak pergi-pergi lagi dah. Sebelum tu pernah terkena dengan mulut laser dia tapi kiteorang sabar aje sebab ayam kampung goreng situ sedap. selamba je kiteorang sound depan2 dia "akak ni kurang ajar" terus dia diam.