Tuesday, June 05, 2012

Orang kawin di Kampung Brisu, Melaka..

Musim cuti sekolah bermaksud cuti orang kawin... My MIL balik batu pahat ada wedding.. tapi tak dapat nak join sebab jauh sangat.. dan Pak Radie ada event hari ahad.. so wedding kat Melaka ni hari sabtu dan dekat.. sempat lah pegi makan kenduri... lama sangat dah tak balik Melaka :(

Kampung Wan kat Brisu.. berjiran dengan Kampung Atok... tapi atok ngan wan ni kawin pon macam sedara.. Wan kan anak cina yang orang melayu bela.. yang bela Wan dulu ialah mak kepada arwah ayah Atok (kira atok aku la yang jadi pak mentua Wan) gitewww.. 

Amaani melonjak-lonjak dalam kereta tengok lombu.. sian anak bandar ni.. 


Jalan jammed gila nak ke Alor Gajah... amboi Amaani kemain sengih lagi ko yeh.. 


rindu kat Acih.. dah seminggu dok ngan Wan.. bila Acih jumpa Amaani weekend baru nie.. nampak sangat melepas rindu.. bergurau senda sesama..hihihi... 

hahah cheeky.. sekarang kalau dia nampak phone aku.. pastu dia capai..dia buat-buat nak snap gamba.. pastu dia cakap 'smileeeee'.... pastu dia tanya 'gigi mama....gigi mama...'.. hahaha.. sebab aku kalau nak snap gambar dia mesti tanya gigi mana??? gigi mana??? stress budak tu..hahaha... 

wedding kat Kg. Brisu..  Atok pulak Kampung Sg. Siput.. 

Ceria Wan dapat bertemu kawan lama.. eh ke sedara? hahah.. matikla tak kenal sedara T____T

ohemgeee... sedap gila... orang kampung lah katakan.. masak sendiri nie... lauk masak lemak rebung tu sedap gila.. pedas bedesing... lembut je rebung dia.. rasa nak mintak tapau hahahah.. ikan sembilan pon sedap sangat!!!!!!!! eh macam best lah guna pinggan ala-ala daun pisang.. 

Acih dah tembam kan? dia tengah kuat makan sekang nie... Amaani? hahah.. tengok pinggan dia.. tak leh suap.. tak leh pegang.. semua dia handle sendiri.. tangan kiri kanan masuk mulut..lantak. 


heheheeeeee DJ kampung nie.. nyanyi macam-macam.. menyangkung aku nengok dia nyanyi..hehehe... 

pastu masuk dalam umah jap... nak tukar pampers budak kenit.. 

lawa pelamin.. tapi aku tak sempat nak snap pengantin.. hahahaha.. snap gambo anak je lah yang mampu.. 

depan pelamin ni ramai ler anak-anak dara... kemain syok nengok aksi Amaani.. budak tatau malu tu.. hahaha... 

nak balik siap "Umpe Agiiiii".. hahahahha.... lawak la budak ni.. 

Now dah tensi... Acih takde kat umah.. tepaksa lah aku yang layan si Ani nie.. asyik panjat badan dia kuda-kudakan je mak dia tau T___________T





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

26 comments:

NorMala @ KakakSatu said...

sunnies gojes.. acih.. sejak dua menjak duk kg ni.. muka dah sun burn.. beza sungguh dgn ani.. oh!! skrg dah tau ler mana filla dpt mata tecik/sepet ni..huhuhu.. tgk gmbr ani.. mmg nak geget2 la dia..

s.z.a_s.z.a said...

kak, yg pkai baju purple tu sebelah kanan sekali bgambar dgn wan mcm kenal la....

nalsweet said...

amaani cute!!! GERAM!!

dniescake said...

pasti lalu depan umah mak saya.saya orang pengkalan pauh,kalo dr pekan lubok cina, nak ke brisu tu tempuh la umah mak kiter dulu...hehehee...pas sg siput baru brisu..ooo..asal orang sana yer..hehehe

aimi said...

comel nye amani.geram2

mamasuri said...

comel nyer ko ani...geram...yelah acih tembam skit...takpe..kasi acih tembam skit...hehehe

ak yuyunz said...

filla! baju kita kain sama ok.. =)

Mama Tuah Melaty said...

Eh Acih dah makin tembam. Tengok jari pun dah ketul-ketul And makin gelap sikit. main panas banyak ekkk..

Izzan Yong Rosdin said...

nak pinjam amaani boleh x?

Anonymous said...

acih tembam la comel. teringat dedulu waktu kecik tembam tapi da besar skit kurus jadi ayu plak. hewhewheww

JMR said...

berselera tol si amaani..siap mkn berdiri g tu..:-p

Anne mahli said...

cute nya amani pose kat gambar yg last skali tu..eiii..nape la budak ni cute sangat..rasa cam nak bawak pulang rumah okehhh..heheh :D

Riena Haiqal said...

amaani dan Aceh apsal korang kiut miut sngat... :)

Zurina Hj.Zainal said...

BERISU kampung saya kak....entah2 kita sedara..hahahaha!! saya ckp kpg berisu ni kpg koboi...

sharifah rosidah said...

Budak budak ni kalau ada kat rumah nak gadoh je kerja nya tapi bila dah lama tak jumpa pandai rindu segala bagai, oh aunty rindu zaman anak2 aunty kecik2 sekarang sunyi sepi rumah. So sementara anak filla masih kecik2 ni enjoy lah sepuas puas nya dengan diaorang.

Aya Ariel said...

comel ani toncang rambut..kemain ag korang dah mcm mem dan tokey besa plak posing kat blakang..sape drebar tu..ehehhe

Anonymous said...

Ni wedding sy nih kak... Hehehe
Tq datang...

-budakmusyuk- said...

hye akak filla.. tetiba saya sgt suka baca blog akak. tak boring ok. akak mmg best.

kg sy pun kt melaka.. mak kt lubok cina n belah mertua kt kg brisu.

Anonymous said...

ler... keciknya dunia..... pusing2 kat situ jugak..... ni kampung aku ni.... umah pengantin ni pun dekat2 ngan umah aku.... kenal sangat ngan pengantin & family dia ni... ni anak kak hajar kawen ni....:)

Ismadi Ismail said...

Kg arwah nenek n atok aku...arwah nek edah ngan atok harun kg semelenggang...emmm...

Ismadi Ismail said...

Kg arwah atok n nenek aku nie...arwah tok harun n nek edah..kg semelenggang...masih ingat mandi sungai kat sebelah masjid brisu masa.kecik2 dulu..

Ismadi Ismail said...

Kg arwah nenek n atok aku...arwah nek edah ngan atok harun kg semelenggang...emmm...

Ema Suriati said...

Ismadi Ismail..nenek edah tu kakak kepada nenek saya..Rohani Hj Md Dom..tok harun tu pangkat tok sedara saya..

Ema Suriati said...

Ismadi ismail..nenek edah dan nenek saya adik beradik..nama nenek saya Rohani Hj Md Dom..

Ema Suriati said...

Salam..Ismadi Ismail..nenek edah ngan nenek saya adik beradik..nenek saya anak bongsu..Nama nenek saya Rohani Hj Md Dom?

Ema Suriati said...

Ismadi Ismail..nenek edah tu kakak nenek saya..nenek saya anak bongsu..nama nenek saya Rohani bt Hj Md Dom