Monday, February 13, 2012

Musim Orang Kawin

Hari Ahad ada wedding my cousin kat Seromban.. apa lagi kan.. kena lah turun... tapi ktorang lambat sikit.. ada hal.. so bila sampai semua sedara mara dah lama ada..hehe.. Wan ngan Atok pon dah lama dah kat sana.. 

gambar amik sendiri dalam kereta wajib. hehe.. sian Amaani mengamuk-ngamuk.. akhirnya tido jugak dia.. 

Pasangan mempelai.. cousin aku yang lelaki.

kemain poyo lagi ko yeh.. siap nyanyi.. siap spek.. tak tahan mak tau.. 

lantak ler yer.. yang penting haku nak makan.. lauk pengantin ada lagi.. so mari lah mariiiii... 

aku kan tengah DIET sekarang.. hahah.. kali ni DIET betul-betul.. takde main-main lagi.. nanti kita sembang pasal diet tu yer.. so aku tak amik nasik.. amik lauk je.. tapi tak ler sikit mcm atas tu.. itu celah gigi je.. kang aku pitam sapa nak angkat? so ratah-ratah lauk lah gitewwww... ada gak suap nasi amaani tu dalam 2 sudu ;)

budak ni macam dah tak nak pulak makan.. haihh geram aku.. ko tengok tu.. Dik, pakai baju kurung duduk sopan sikit plisssssssssssss! 

kemain busy mak kau... hahah.. membebel-bebel anak tanak makan.. pastu suap mulut sendiri.. hahah

tanak makan sudah.. duduk diam-diam.. mak kau busy nie -______________-"


huwaa.. ada bubur kacang + jagung.. sedapnye... sedap pulak bila ada jagung kan? sebelah tu kuih apa? kuih tradisional kan? but toooooo sweet for me.. kenot go! 

With Nadia my kazen

alamak, si kenit takde.. hahaha... 

Pastu perot kenyang.. sambung lepak dalam rumah... jumpa Pak Sedara aku.. Mak Sedara.. 

tengah lepak budak Nadia ni nak gerak balik dah.. hoihh cepatnya balik??? (padahal haku yang sampai lambat) gambar candid gitew.. si Nadia ni tanak begambar sebab baju dia sama baju raya haritu..kahkah.. tempah baju baru lah... kang ramai lagi cousin lain nak kawin amacam??? 


Auwwww nampak muda tak Kakyang ko buat peace sign? remaja tak?? hahaha

best pegi orang kawin.. sebab boleh kebas telor bunga pahar.. yang lagi best sebab bukan telor ayam.. tapi telur itik.. lagi best sebab ia adalah telor masin!!! yihhh, kebas dua bijik campak dalam henbag.. MakTeh, sila halalkan okeh.. malam ni boleh lah bawak keluar sebijik belah dua.. satu aku, satu laki.. pastu buat kari ayam.. pastu goreng sayur. siap! 

telur rebus ada 4 biji aku dapat.. dah masuk dalam fridge.. tu nanti buat sambal telor.. weh sedapnye.. tu peveret laki tu ;)

semoga berkekalan ke anak cucu.

Acih memang ayu jelita.. kalau posing tu maintain gitew.. ngan bunga hidup mana kau dapat tah.. betenggek atas kepala.. 

pak radie tu bajet macho.. pose mcm tu.. gelisssssssssssssssssssssssssss bluek.

Wan with Amaani and Acih.. 





























nak tengok gambar mesra?





















jom


































Pak Radie: Fulamakkkkkkkkkkkkk gile lah.. papa kau dah macam mat salleh
Acih: eiii perasan papa nie.
Pak Radie: Nasib ngkorang ikut kulit papa, kalau ikut kulit mama.. KELABU.
Fillanie: *bodo* grrrrrrrrrrr... 









PENGANTIN LAMA

*bunyi kompang bergema disetiap pelusuk kemah*







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

Aya Ariel said...

wah wah wah waaaahhhhhhhh...
kemain ag mesra alam..
suwit jer..
sapa snap ni??? acih kerr?
knape tak kepit amaani skali..mesti lg suwitt..hehe

s.z.a_s.z.a said...

Nasib baik kak Filla ingat janji dan pesanan inspektor kesihatan ni.

tak menahan pasangan pengantin bahagia dulu kini dan selamanya tu...

p/s: kem salam abg BRONT PALARE tu ye
:)

my everything said...

suke lawo cumel!! hehehe

l.e.e.a.a.n.w.o.n said...

Bestla baca sume entri kat blog ni... kalu stress keje bukak blog ni KONPOM senyum punye...

^*NaNa*^ said...

ahahahha..lawaklah part yg last tu..

Sue said...

akak..muka akak makin berseri2 la.. makin lawa (terbangla pasni kan?) sebab tabita peej tu ke? gempak seh...mcm ada niat nk pakai gak..ngee:P

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mm telur masin buat kari??? betul ke filla??

JMR said...

kikhkihkih..gmbr macho pak radie omputih tu sweet le..gelak kite kat sini sorg2..hhehe

JMR said...

kikhkihkih..gmbr macho pak radie omputih tu sweet le..gelak kite kat sini sorg2..hhehe

nalsweet said...

akak filla makin lawooo ;)
emm, nak tanye..fesyen baju akak tu fesyen ape eh?mcm selesa sgt sbb tak ikut badan kannn..baju ape eh?nti bley tiru..hiksss

amaani...oh amaani........comey sgt!!

Anonymous said...

salam kak filla,nak tnya..mana nak dpt produk tabita tu???nak try guna gak lah...

Filla ~ Kasihs said...

nalsweet: fesyen apa nya..haha.. tu baju kurung hitam.. jait manik kat leher.. pastu saja buat tangan tu kembang..

anon: boleh email peejburhan.. kat side bar ni ada blog link dia.. kat blog dia boleh cari email dia.. lupe plak email add dia..hehe

Mama Surynn said...

Suka baca entry2 filla...buat rasa relax jee..:)

Mama Surynn said...

suka baca semua entry2 filla...rasa relax je..

Mama Surynn said...

best je baca smua2 entry2 filla...rasa relax je..