Wednesday, February 29, 2012

MAKAN MINUM

Aku balik umah parents aku kat Enstek weekend baru ni.. lagipon Pak Radie takde.. dia bersuka ria bajet muda remaja bujang trang tang tang lepak PD dua malam.. haih.. ko tengok haku balas dendam nanti cemana! BFF sila plan our next vacation.. proposal dah siap leh email ai ;)

Balik Enstek mesti teringin nak pegi kedai yang jual Laicikang tebaekkk wok nie.. pastu nak rasa ABC dia pon mcm sedap gils jer..kitorang panggil kedai tu KEDAI PINK... sebab kedai tu tepi jalan warna pink.. pastu famous sangat.. Wan cakap selalu penuh.. steward/stewardess pon ada yang ramai makan situ.. kan kat Sepang.. so dah dekat kot... dia ada jual set lunch Asam Pedas... sodap, aku dah penah makan.. mihun sup dia pon sodap ;)

Moon teringin kan? nanti lah kita set date, aku belanja ko kat sini yer ;)

hari ke 45 lepas pantang aku hasut Wan suruh bawak aku pegi sini.. tapi jangan bagitau sesapa aku nak makan Laicikang ais nie.. hahahha... Wan membebel sampai ke titisan terakhir.. slurpppppppppp... mak aku dokong amaani masa tu.. aku mencekik mende ni laju-laju.. hahaha... gila kau.. 45 hari tak sentuh ais.. ngam-ngam habis pantang haku fedulik haper... telan jer.. sila jangan contohi saya ;)

rupa bentu dak rasa ABC semakin power sebab ada background yang indah T______________T
Atok tak leh bukak spek.. sebab mata still merah... 
i tell you, ABC ngan Laicikang nie hanya RM5 sahaja.. yes.. total price.  murah nak mam, pastu tak kedek... besepah segala bahan dalam tu.. meh nak click button Like Kedai Pink ada? 

itik sedut laicikang.. hihi...anak itik kenit leka tepek-tepek ABC yang melimpah guna tangan.. great anak itik kenit.. u're great.. i lap u alwiz... 

siap ada biskut coklat (wrapper dia pink tu) lagi letak sebelah ABC.. kewl kan? 

Laicikang Itik kena kacau ngan anak itik... haiyak... 

mihun goreng Mak Itik paling sedap dalam dunia.. 

Kopi O terbaek dgn cawan style dolu-dolu... disediakan oleh Mak Itik... eh Anak Itik yang paling kecik minum Kopi O nenek itik buat nie habis setengah cawan okeh!!! 



Pemberitahuan: 

Nenek Itik: Wan
Mak Itik: pon Wan jugak
Itik: The Blogger
Anak Itik: Acih
Anak Itik Kenit: Amaani


Sekian Itik melaporkan..


Kalau rasa nak lempang Itik.. dipersilakan.. 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

_mama zikri_ said...

ank2 itik tlh slmt kn ko dr kn lempang.. hek3.. dap nye ABC tuh..

Anonymous said...

bg la addss kak filla.....blh gak pg....
sian kt org ngndung ni...

Filla ~ Kasihs said...

mama zikri: haha.. sedap ;)

anon: alaa tak reti huhu..nanti akak try tanye wan cemana nak ke situ..

zana-norzana said...

salam... ini mesti kat Kg, Jijan kan? berdekatan dengan Maidin Kota Seriemas.... tak cuba air apple asam boinya ..... sedapppp

Aya Ariel said...

sedapnyerrr...

cemana pakat2 jadik itik sumorang ni???

Anonymous said...

kak filla,bg la direction.landmark ke.rmh mak mertua kat sepang gak.bila blk sana boleh pegi kedai ni.sedapnya laicikang!huhu

Mrs.R @ Emi said...

ini weols pnggil kedai 'jijans"smpna nama kg tu.nasi ayam dia n apple assam boi adalah malatoppss..n donut besar gabak dia tu pon setappp

Miss Moon said...

sila la bawak akuuuuuuuuuuu aku nak nak nak ...nko kalau balik enstek buzz la aku .

Miss Moon said...

sila la bawak akuuuuuuuuuuu aku nak nak nak ...nko kalau balik enstek buzz la aku .

s.z.a_s.z.a said...

KAK FILLA... MEE HOON GRG KE TU? MCM MEE HOON TOMYAM DH KEMBANG JE... HUUHHUHU SEBAB DIE DLM MANGKUK KAN?
ke silap?
hiihhihihiih

kakchik@ella said...

ABC tu nmpk sodapppp sgt.

Anonymous said...

sy pown slalu g kdai nie...asam pedas dia mmg nanges laaa....takde sape berjya tiru..klu agak2 nk msk kat umah sdiri mesti keciwa!

Anonymous said...

mudah je...klu korang dr lcct/klia...korang amik simpang nk ke enstek...pastu jumpa trafic light korang belok kiri...pastu ada 1lg simpang tiga ada trafic light..korang belok kanan...ada la deret kdai moto n taman perumahan...korang trus lg ke dlm..kg tue namanyer kg.jijan...ada la sblah kiri korang kdai kaler pink...klu korang dh smpai mydin datmeans korang dh terlajak...harus patah blk semula...ada paham??? hehehehe...mmg tiptop la kdai nie sbb aku la planggan setia dia...tak pyh g jaoh2 utk mkn asam pedas..mengah nk abehkan mknan dia...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

itik ; bukan ke itik pg vacation?

qasqas said...

hahaha...pe kena mengena dgn itik lak pulak ini...hahahaha...sedapnye ABC ituuuuuuuu.....nyum..nyum...

mer said...

kat mane nie kak?ada address?
meleleh ayaqq liuqq neh...

tlg la bg address.
dah tak senang hidup dah neh... ;(

Anonymous said...

alamak kalau dr kota seri emas mcm mana ekk, sampai kat traffic lite mydin belah kanan.. kalau straight nak enstek pastu nak belok mana ekk?? weekend arituh jalan2 cr kat bandar enstek patut ah tak jumpa, penatttt last2 beli goreng pisang tepi jalan tuh jer

♥ dak pink said...

Kat Kg. Jijan ni. Makanan kat situ mmg semua best2 lah. Kedai dia pun sentiasa penuh je.