Monday, February 27, 2012

DEMAM KOREA

Nie semua Wan punye pasal tau... Wan harus bertanggungjawab dengan semua nie.. Wan, serious ai tensi okeh.... dari hari tu dok bising je Yes Captain.. Yes Captain... ko kena tengok.. ko wajib tengok.. mama nangis... hero handsome... tengok 1st episode terus nak tengok episode lain..

Memula haku malas nak layan.. sebab aku tak nak terjebak... Tapi Wan kan hebat? balik Enstek weekend.. Pak Radie pulak takde coz gi tido lepak PD ngan member-member dia.. hapa lagi... time ni projek citer korea pon berjalan..

Kisah berlatar belakangkan Incheon Airport Korea...banyak kisah pasal pengalaman pilot, stewardess, percintaan yang taktau nak cakap cemana... rasa bersalah... rasa suka dalam diam... well, korea kan ala-ala hindustan.. hahaha.. memang layan jiwa betul lah..

Hero "YES CAPTAIN" ok sila *pitam bangun pitam bangun* dengan kehandsome-an hero nie.. omg! hensem gilak nie.. dah lah dia berlakon tu ala-ala belagak, garang... tapi sebenarnya caring gila.. wahhhhhhhhhhhhhhh cairrrr hati ai tau..hahahah...

dia jarang senyum... tapi sesekali dia senyum.. aku rasa nak panjat kerusi bagi penampar lapan juta kali kat muka dia... haihhhhhhhhhhhhhh angau aku tau.

Heroin dia cute.. pilot jugak... suka dengar dia ketawa... dia macam happy go lucky, lurus bendul, panas baran.. suka melenting... emotional... caring tak tentu pasal.. suka tolong orang.. tapi asyik kena marah ngan hero yang belagak... eleh.. suka cakap je lah suka.. aku lempang nak?

the captain. 

kalau ada yang cakap ni tak hensem... tak tau lah.. rabun ke hapa... hahahah...

ok ni gambar digoogle tadi... Ji Jin Hee nama pelakon nie... lahir tahun 1971?? ko biar betul umur dah 41 tahun???? OMG.. confirm dia makan ginseng korea *tetiba tuduh* hahaha


i love u Ji Jin Heeeeeee *baling flying kiss*


tapi dah kawin, ok terus rasa down, nak cari hero lain lah cenggini :(



sapa nak jadi gila macam aku marathon citer nie.. sila pegi tengok kat sini... Aku dah sampai Ep.10 dah..


pepandai lah ko tengok dari Ep. one...


*rasa nak tikam diri sendiri sebab semalam tido pukul 3.30 pagi*



Wannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!! I hetchiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS

34 comments:

Aya Ariel said...

ehh..jap jap..

pic 1st tu aku baru nak cakap..eleeehhh..mcm ni pon hensem ke? sah dah laa fillanie mmg rabon..

pastu scroll lagi..fillanie ckp " sape kata tak hensem mmg rabun laaa.." a'aahh..aku rabun..lalala..

tp bila tgk pic last tu..fuuuyooooooo..hensem nyeeehhhhh..menggeletis betul..

fillanie oh fillanie..sdirik tgk salahkan wan pulak..siaaaannn wan chomell..muaahahaha

Miss Moon said...

hahahhah citer korea nih kalau tgk mmg ketagih nko ....start episode 1 habis la nko akan tgk n tgk lagi ....

nanti kalau nko free free ley tgk 2 drama nih hiksssssss aku pun sama layan sampai tak tido nko ...parahhhhhhhhhh

kalau kes nko wan yg racon kan ...kes aku sutan yg racon .........

http://miera301.blogspot.com/search/label/korean%20drama

Shinnaz Ahmad Rasid said...

haih! Filla, kau jangan buat aku terjebak sekali ok!

Korea mmg best! Huaaa..sedih..kalau terjebak sekaliii!

aryu said...

KAK,saya jam 4pg duk layan korea kak.hehehe

MiszNoRuL said...

ye, selamat demam ahkak filla..

skrg pn sy demam tengok korea dekat ch393 & 391 citer wild romance, lie to me, when tomorrow comes, the furst wives club..aigooo, byk plak citer nya..dh baper kali dh tengok iklan yes captain ni tp blom tengok lagi

cik arora cik ateh said...

HM...akak pasni sila la tgk 'city hunter' dgn 'you are beaituful'..
lagi gelap mata tgk jalan citer..hero heroin...fuh....sure lupe daratan kejap nanti..

Marya Hana said...

yep,suka dia dlm yes captain. dgn watak yg EGO kuat tu.

sekali senyum.. arghhh melting..

s.z.a_s.z.a said...

hahahahahah~ salahkan wan pulak...yes captain isnin -jumaat dekat astro 393 tak silap tau. kalau weekend dia marathon. hihihihi

:)

ida said...

tengah duk pk, nk klik ke tak nak klik link tu, kalau terjebak camano, ngan aku sekali salahkan Wan ko nanti huhuhuh...

Anonymous said...

Tengok la Jewel In The Palace pulak... hero ni jugak... hehehe...

Sue Sakarnor said...

kak filla! tengok boys over flower jugak eh! heroin sama! citer sangat sweet! maaduu.com eh!

Anonymous said...

try tgk :
lie to me
city hunter
you are beautiful
stay with me,my love:)
best..xrugi tengok

Neeza.Areef said...

skalli tgk msti tejebak pnya

Liyanaroxx said...

mekasih buk pilla....udah "berjangkit" akibat klik link tuh...episod 1 je dah sebak nanges!syabas kak coz berjaya hasut reader layan Korea ~bahahahahaha!

kakchik@ella said...

alalalala .. dah lama tak jadi hantu korea. masalah jd hantu korea ialah tak reti2 nak balik malaysia even da pkl 3 pagi. Esok nak keja. Camna?

ZarinAziz said...

Filla...haaa baru tau ye penangan korea camne...hehehe...tu belom lg layan running man...kalo dah layan running man kompon ko x tido 1 ari 1 mlm...www.kshownow.net

Anonymous said...

Janganlah salahkan wan... wan tengok berdisiplin, wan tengok semua keja dah selesai, jam 10 mlm keatas.. tu pun satu siri je semlm... ni ko baru tengok semalam dah 10 episut tu namanya menghoyan... kang bukan kau tampa hero... takut ko kena penampar radi... jgan cari wan...

WAN..

Aziah said...

Akak citer nie memang best!!!!! klu tengok online or download citer nie tinggal 4 episod je lg...total 20 episod...mmg handsome sangat Ji Jin Hee nie...akak tengok la dia jd guest kat variety show running man episod 76 & 77..dia jd the killer..handsome kak..ada subs..tgk kat link nie http://www.kshownow.net/search/label/Runningman

Natasya Naslin said...

ok fine 3 pagi ye.. lebih kurang ahhh.. hahaha.

cha baru abes tgok citer heartstring, & secret garden *org lain da lama tgk...lalalalala~

nnti nk usha yg pilot2 ni lak la.. leh tahan hero heroin dy.. =)

qasqas said...

heroin tu pelakon boys over flower..cantik je kulit dorang2 ini kan...bersih je...hehehe

asyrafsuleiman said...

haha... ramai minat drama korea. best kan kak!. Akak try la guna site nih.. website ni memang famous tuk korean drama.. taip je mana drama nak smua ada..
Ni saya bagi link drama tuk ep.10

http://www.dramacrazy.net/korean-drama/take-care-of-us-captain-episode-10/

cuba lar kak.. laju gila.. x yah nak buffering2. kat bwah tu akak guna yg Speedy Joe punya sbab video dia je yg buat laju..keh3.. ok lar kak.. slamat m'tonton drama korea! =)

Anonymous said...

cite ni best..:)..harus tonton..dulu pun xsuke cite korea..skang dh terjebak jugak..hero ensem n cool..heroin comey..

Filla ~ Kasihs said...

hahah korang ni melampauuuuu tau!!! baru tejebak 'yes captain' aku dah tak senang duduk nak tnggu time sesuai nak tgk.. ni korang tambah2 plak suruh tgk citer macam-macam.. ada yang aku pos anak suh wan/nenek jaga.. mau? hahaha

wan: hahah radie tak tampo.. dia jelis sweet-sweet jer.. auwww..hahah

JMR said...

pak radie lagi hensem kak oi..rabun pe?hahaha

CT@mamaLuqmanTiara said...

warrrggghhhh!!ini heroin citer boys over flower ni....harus tengok!!suka sngt kt dia...lam citer BoF pon dia lurus bendul,comel,happy go lucky gakk....

ann said...

kak, tengok la "the moon that embraces the sun". tgh hangat kat korea skang ni..highest rating. best!

ikafantasi said...

kak, g tengok kat tonton..banyak citer korea..sy tgh nak khatam kan 1..wahahah

Anonymous said...

dear kak filla,

sila la tgk cite nie The moon that embraces the sun skrg tgh meletop kt korea tu... top rating gitu....

Anonymous said...

saye pon tengok yes captain!

aina said...

Filla, tolong la gi kat tonton.com.my dan pi nengok cerita korea "naughty kiss"". mmg best nak mati

adekzagai said...

huhu...sy pun dah giler tengok drama korea ni disebabkan filla...giler ah layan citer ni

Anonymous said...

I pun dh gila tgk citer ni...kalo nk tgk online g je kt aveoh.net...mcm ada cakap u...

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

alamak best ye kak...
harus aku pun start tgk lah kalau gini kak....

takpe pelan2 kayuh dari episod pertama..

well...aku kan ketinggalan ketapi sket bab2 tgk movie korea nih...

tq kak for sharing! i like!

Anonymous said...

Am your silent reader :)

Filla....go see this

http://www.youtube.com/watch?v=12VPjuE7TgQ&feature=youtube_gdata_player

Mesti Filla suka :)