Wednesday, February 08, 2012

Baju Kurung Sopan Manis Dipandang ;)

Selingan jap... Giler busy today.. tapi sebab server tengah down.. eloklah kita mencelah kejap kat blog ;)

Nie semua gambar on Saturday nak gi wedding.. tapi macam biasa lah.. sempat ler snap sesikit.. 

Well, aku memang dibesarkan kat bandar.. bukan riak, sedih ada! sebab seronok tengok orang balik umah mak apak semua kat kampung halaman sejukkk jer.. tapi aku bawak budak-budak ni balik kat Kampung Batu.. huahahah.. moden gilak.. Tapi walaupon zaman dah modern, aku tetap lah pemikiran cara lama sikit..

Dah jadi kebiasaan kot.. aku kalau pegi wedding, memang pakai baju kurung.. Aku rasa baju kurung tu sopan untuk event yang macam tu.. budak-budak kecik tu takpelah kan.. tapi bila lagi budak kecik ni nak pakai? so bila ada orang kawin, lelaju pakaikan diorang ni baju kurung ;)

Aku ni takde hal lah kan.. gi keja pon memang aku senang nak pakai baju kurung.. tapi sedih tengok masyarakat melayu sekarang nie.. fashion tu fashion lah dik... tapi budaya tu jangan lah ketepikan.. sorry kalau ada yang terasa.. takde niat nak sindir atau apa pon.. cuma ni pendapat peribadi aku lah kan.. kalau pegi Majlis orang kawin tu.. pakai baju kurung tu nampak lah manis ;) 

Sedih bila tengok majlis orang kawin tapi yang perempuan muda-mudi remaja gitew.. semua berseluar T_________________T

kenapa yek? malu yeh pakai baju kurung? pakai kebaya??? dengan leggings nye.. hmmmpphhh... skinny nye.. aku siap pusing sana, pusing sini.. tengok majoriti budak-budak zaman sekarang memang stylo lah.. tapi yang sedih, stylo tak bertempat :( datang pulak ngan boyfriend memasing.. boyfriend dah macam Hujan Band dah.. well, lelaki tu dimaafkanlah kan.. diorang pakai pants ngan kemeja je dah kira okay.. 

bukan tak boleh.. boleh sesangat... tapi macam ermmm ermmm.. agak-agaklah.. ko dah macam ghoper nak gi shopping.. hahaha.. aku pon kadang rimas gak.. tapi selalunya aku akan pakai jugak baju kurung or kebaya ke.. pastu dah blah tu.. aku carik lah toilet ke tukar baju.. susah ke? sayang.. kalau 'pelapis' dah tak pertahankan budaya kita.. ko nak harap sapa? sok zaman anak-anak kita.. pegi orang kawin pakai apa? shorts?? omg. 

Ok tanak membebel lagi.. layan gambar plak ;) Acih ngan baju kurung.. siap rantai butterfly ;)

Amaani embam.

memang muka dia jek.. sebab Acih dah bagi chance.. zaman Acih menggedik dah berlalu.. hahaha

muka boring gila mak dia nak snap..hehehe... 

Amaani.. smile.. smileeee.. (dia buat dow jek).. Amaaaaniiii, smile senget.. 

ok tu dia smile senget..hahahah... kenit ni memang kelaka okeh.. memang stok buat aku, pak radie and acih pecah perot kalau dia start buat lawak ;)





*entry pegi wedding postpone sebab busy.. hahaha... 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

ann said...

aiyo amaani...bambam nye. mintak gomol skit pipi..hihi

betul la kak, kwn saya pun selamba pegi wedding org pakai seluar. kalau sekali dua, saya tak kata la kn. ni every wedding pun dia pakai pants dengan baju kemeja/blouse lengan pendek pulak tu. klau remaja lagi lain hal, ni dah jadi mak org dah. pelik2....

Aya Ariel said...

oloohhhhh..
comelnye amaaani pakai baju kurung..
kak..pakai laa cekak rambut ke..sepit rambut ke..nampak lagiii gugurl..heheh..tp..budak2 mana tahan letak benda2 kat kepala..lain laa bila besa mcm acih..umo baya acih laa nak berhias2 bagai..anak aku kecik2 dah pandai muncung mulut mintak tempek lipstik..kadang2 cam mintak lempang pulak..

amaani g wedding bawak 'anak' ekkk

CikFi said...

oh amaaaanii... somel bangat kamu..macam nk gigit pipinyerr

Mooniqueen said...

aah la saya pun tak berkenan tgk gi wddg pakai baju kebaya tp seluar jean la..yg cantik molek pki kain ke, pario ke..lg manis..dalam sexy ada sopan nye..hahaha..saya ni memang asal dari kg, tp ade gak yg dari kg tu tak sedar diri pakai kalahkan org dok obersi je..pelik dah ghope nye bile baju traditional pakai dgn seluar..tp tu semua terpulang selera masing2..

umilia said...

btul2..skang ni bdk2 suke sgt gi kenduri pakai suar jeans n tshirt ketat..yg plg sdih kat kg2 pun ade yg dtg pakai suar n bj yg tak sesuai..mak pak dorg tak ksah kot..klu mak pak aku mau kene bambu..

Anonymous said...

Kak filla..sy silent readers akk dr dulu dan penah oder frame akk.klu akak ingtla sy ni yg frame s
Da siap tup tup dah break off ngan bf 2thn sudah kot. Sy syazzy. Saya tak tau nak share dengan sape dan perlu nasihat akak.sori klu ambek ms akk bc story sy yg mungkin xbrape nk menarik ni, tp ia sangat mengganggu emosi saya sekian lama. Macam ni, saya dan bf lame mr.boyo dah lama break off tp kitorg end up dgn cara baik je. Kami break pn sbb die ade gf baru.tp sy redha je even sgt sedih sbb sgt sygkan die.xlama selepas tu parents saya jodohkan saya dengan anak kawan die dan Alhaamdulillah semuanya baik2 saja dan 15hari lg kami akan berkahwin. Hidup saya mmg sgt bahgia sekarang.
masalahnya kak, gf mr boyo bernama intan mcm masih xpuas hati dengan saya. Die kerap sindir saya dalam blog die. Dia sakit hati mcm saya yg rampas bf die. Semuanya bermula bile satu hari dia pm sy mengadu bf die buat hal.tny sy mcm mane nk pujuk die. Sy pn masa tu yg masih ade smpn rasa sakit hati pada dia terusla pulang paku serpih. Tp at da same time sy advice die yg mr boyo tu mmg bkn lelaki yg baik. Player! Dan kaki kikis perempuan. Tp die xdpt teima kot advice saya dan xlama lepas tu saya dpt tau mereka kembali bersama. Ok sy xkisah bg saya mungkin jodoh mereka kuat. Tapi sampai sekarang intan tu masih xpuas hati dengan saya.setiap entry die always sindir yg saya ni xindependent la sbb semua harapkan encik tunang. Alhamdulillah bakal suami org senang dan bg segalanya pada saya. Tapi dia tidak, sbb bf die menganggur. Dan die gune tu untuk mengutuk saya. Mcm2 lagi dia sindir saya.saya tau sy xsepatutnya terus baca blog die tp entahlaa..saya ada mintak maaf dari dia andai saya ni sakitkan hati dia dan minta die berhenti menyindir saya.tapi dia tak respon dan masih cuba menyindir saya walau xsepedas dulu.persoalannya kak, perlu ke saya balas balik setiap sindiran die atau cuma berdiam diri. Sepatutnya dia xeffect pn kehidupan saya, tp sy tak blh stop fikirkan semua ni.sebenarnye saya teringin nak berdamai dgn dia sbb saya pernah rapat dengan mama mr boyo.tp bila keadaan ni terjadi, mama dia ikut sama membenci saya, sedangkan saya anggap dia mcm ibu sy sendiri.sy rs sy jd mcm ni sbb sy masih syg fmly mr.boyo..cuma fmly sbb perasaan utk mr boyo mmg totally dah hilang..ape ptt sy buat kak...

FiZa said...

geram tgk amaani!!!

setuju pendapat akak...Org zaman skg dah tak suka pakai bj kurung...Kalau pakai pun time raya...P kenduri skg cam nak p shopping jek...

cik yan said...

setuju sangat ngan kak filla..family saya pun tekankan pasal ni..dari kecik memang dah diajar pakai baju kurung kalau nak gi kenduri..kalau tak nnti kena marah ngan mak, tak boleh ikut..

~farah~ said...

shomel dn manis dua2 pakai kurung :)

sheila said...

ya allah...tolong lempang2kan anak ko ni untuk aku. geram seyyy aku tgk pipi gebus dia tu.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

yela yela yela ila pakaikan amana baju kurung lain kali ye..

jana said...

Acih senyum macam Pak Radie laa..

Filla ~ Kasihs said...

cik anon: huwaaaaaaaaaaaaaaaa... panjangnye..hehe.. tapi kesimpulannya kan... lantaklah pompuan tu.. apa masalah dia pon? takyah lah nak mintak maaf ke apa..sbb u tak de buat salah pon..dah tentu dia yang hamek boipren ko dik... sekarang lupakan yang lain2 yang dah tak penting utk hidup u tu.. focus kat bakal suami, keluarga bakal suami.. yang dah lepas tu.. biar je lah diorang dgn kehidupan diorang tu.. ok???? tak payah nak jaga terlampau banyak hati.. sedangkan ada banyak lagi hati yang sepatutnya u focus utk jaga ;)
*selamat pengantin baru yer*

Cik Cyida said...

comelnye amani..bam2 jek..