Tuesday, February 28, 2012

Borak-borak

Eh baru perasan aku tak update blog..mihahahahaha... busy? yelah aku memang busy... dah dua malam tido pukul 3.00 pagi.. nak khatam Yes Captain, Korean Drama... gila dowh.  takpe... tinggal sikit je lagi tu.. so boleh lah aku gi vacation dengan hati yang tenang.. selagi tak habis memang aku tak leh tido dengan aman.. 

Tapi sejak dulu tu lah pon perangai aku... kalau aku suka, aku akan all out.. tak tido langsung pon takpe.. macam kalau aku dah start baca novel.. aku sanggup berikrar sebelum bukak buku tu.. aku MESTI habiskan baca novel ni sebelum subuh jugak.. so sebelum subuh aku mesti habiskan baca.. memang kronik masalah aku nie.. bab citer korea ni pon cenggitu.. ingat aku tak tension? tension okeh... tapi sebab bila dah ending satu part tu.. ko mesti nak tau part seterusnya.. dah tau seterusnya kau mesti nak tau ending..hahaha.. lagi satu aku kalau baca novel atau tengok drama bersiri ke apa... aku tak boleh tertinggal satu scene pon... kalau novel pon.. sebaris pon tak leh tinggal sebab aku menghayati jalan cerita.. menghayati watak.. hahaha... aku bayangkan kesian orang tulis novel.. kalau ko tak baca setiap patah tulisan dia.. dan kesian pelakon jugak.. lagipon kalau cerita korea tu setiap patah ayat dia tu sangat bermakna... alaaaa, macam hindustan lah.. mendalam maksud dia... hehehe... 

Nanti lah aku try tengok korean drama yang korang suggest kan tu yeh? sebab kang aku kronik leceh arrr.. so far Pak Radie tak de bunyik lagi.. hahaha... sebab aku balik keja, siap-siap semua.. masak semua dah siap.. dah bagi anak makan... dah hidang untuk putera raja adie makan... dah clear pinggan mangkuk.. baru aku start citer korea tu.. tapi tak tahan okeh si Amaani tu.. heeeeeeeee.. tensi aku tau.. semalam Acih nak minum milo.. so aku bancuh lah.. pastu pesan kat dia, nak minum jangan tunjuk adik, kang dia tumpah-tumpahkan milo tu kang.. dia cakap ok.. pastu aku leka kejap je...aku pegi depan tengok Amaani dah mandi air milo.. holoh holohhhh holooohhhhh... dia godak masuk penumbuk dalam mug ke apa tah.. tensi okeh... bukak baju rendam, pastu aku jerit "Amaani, cepat amik towel mandiiiii".. kemain happy budak tu.. dia kan gila mandi.. belari gi amik towel.. 

pastu susah nye laaa anak aku ni nak tido.. tak paham aku... baby sitter amaani pon cakap macam tu.. paling lama setengah jam je dia tido.. pastu balik umah... kul 12 mlm baru reti nak ngantuk.. mak kau ni dah tak sabar nak khatam drama... aduiyaii... panjat sana.. panjat sini.. sepah sana sepah sini.. aku gi dapur, mengekor pastu bukak fridge, keluarkan segala air, kicap.. bila gosok baju sibuk jugak.. aku gosok baju Acih letak jap atas kusi.. tau-tau dah hilang baju.. grrrrrrrrrrrrrr.... pastu bila marah.. pandai menjeling... pastu bila cakap Noooooooooooooo!!! kang dia saja-saja acah nak sentuh-sentuh jugak baju tu.. grrrrrrrrrrrrr.... bukan reti takut.. kalau ugut dia "Amaani, tido cepat, kang dog datang gigit bontot nak?"... kang dia jawab "Nakkkkkkkkkkkkkk".. gila apa.. hahahaa... begaduh nak suruh tido.. kalau aku buat milk dia, dia mesti follow gi dapur.. kang aku buat susu laju-laju, dia lagi laju bukak laci punggah sudip..dia dapat satu nak letak kat lantai pon jadiklah... memang penyumbang terbesar penurunan berat badan untuk mak kau ni hah.. 

hari tu dia tonggang bedak kat atas coffee table.. penuh putih.. kemain happy dia dapat pakaikan meja tu bedak... lagi satu perangai dia yang serious tak leh blah kan... bila dia geram sebab Acih usik ke atau nak melawan aku ke... dia akan gigit tangan dia sendiri.. sampai menggigil-gigil sebab geram... pastu nangis.. hahahah... bukan gigit main-main, siap berbekas tu tangan... alahai kasim...  

Hi, saya Amaani... saya boleh buat hidup anda kucar kacir.. bergembiralah mama :)







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

26 comments:

Hannah Haykhall said...

Tang nak kena gigit bontot dengan dog tu kelaka..hahaha..amani ooh amani..comel sangat aih...

Kesian mama amani.

Aya Ariel said...

ahahahah..
amaani nih noti kemain..
mama dah tak yah diet dah laa..kejar amaani pon dah cukup..heehehehe

NenetPenne (NP) said...

gambar gaya penyambut tetamu ni sangatlah comel...

comel tapi tak sanggup lah nak babysit kalau mcm ni...biarlah mama dia jaga...

Anonymous said...

eiii....
geramnyeee kat kamu ni...
tingat anak auntie kat umah....
winduuuuuu.....

reen said...

pernah dengar kalau budak liat nak tido dia bijak sikit..sebab ada anak buah macam tu..selagi orang tak tido dia TAKKAN tdo..mmg gila la..nak tgk tv senyap2 tgh malam pun tak boleh..dia pantang nampak tempat ada cahaya ni..wajib la tutup lampu semua dan semua org wajib masuk tdo..

tapi bila dah besar sikit lagi la geram..dah padam lampu semua pun dia tak pedulik..yg penting kena bukak tv untuk dia..tak kisah la dia kena tgk sorang2 tgh mlm gelap sekalipun..mmg pesen taknak tdo..

kakchik@ella said...

Alaaa .. umur camni buat apa pun cumil. Enjoy la mama. Hihihi.

l.e.e.a.a.n.w.o.n said...

Alahai amani....(senyum lebo bile bce cite psl bdk kecik yg sgt comel ni)

Kemn Azmaili said...

lawak la amani..comel pulak tu..

FaRaH JoE said...

hehe,,,itulah dia namanya anak.. penyeri hidup lah kata kn...
anak sy mcm tue jgak..nakal..
comel amani...

Anonymous said...

Bila I dengar cite u pasal Amaani ni.. sebijik perangai mcm anak I lak...Khalish. I like u Amaani...comel.. :)

Cik Bambam said...

mesti dia ikot perangai kak filla nie.. hahahahaha..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

samalah mcm arief.. arief tak takut ila..kena papa dia yg menjerit.. kalau ila jerit..dia jerit lagi kuat camana? selamat bhoneymoon ek

ceklala said...

alahai geramnye la kt amani ni!comel sgt2!! hehe

Anonymous said...

KAK FILA

TRY LA TENGOK DRAMA KOREA 'GREATEST LOVE'..

FOR ME LA, THE BEST SERIES SO FAR AFTER FULL HOUSE. RASE MACAM REAL, SEBAB KISAH DIE PASAL ARTIS.MEMANG SYOK.LAGU2 DIE PUN BEST

JMR said...

pesanan dr amaani yg last skali tu takleh blah..haha..

CikFi said...

comel gilee perngai amaniii....huhu

Miss Anne said...

haih..amani kalau geram gigit tangan sendiri?tak pernah ku dengar sblum ni..funny amani!hehehe

shark said...

comel sungguh amani..mcm mak dia ;p

_mama zikri_ said...

aduyaiii.. cmnih nye tiut tinonet cm x smpi ati nk mrh..

_mama zikri_ said...

aduyaiii.. cmnih nye tiut tinonet x smpi ati nk mrh..

Aya Ariel said...

kak..dah baca pasal berita pengasuh kejam? yg bedung budak2 kat taska mcm balut mayat..ada yg sorang tu siap tape mulut lagi..kejam gilaa..bodoh punye org

eda said...

hahahahahhahahah sengihhhh manjang baca pasal amani !!!

Nana Hussin said...

hahaha..kelakar la amani ni..selama ni jadi silent reader je..tapi dah khatam la semua entry lama2 tu..siap ulang tayang lagi..xde keje kat ofis..haha..kalau jumpa amani mesti nak cubit2 pipi die yg tembam tu..bole kak?haha

Cik NuNu said...

amani mmg the cutest la.. muahx..

Nur Dalila's said...

Anak itik keniit comel sangat ^^

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

hahahhaahhah :D lasak camni mmg menguji kesabaran mak dia...
tapi syok eh... lagi lasak lagi geram kita dibuatnye....