Tuesday, February 14, 2012

Bandung.

Sekali lagi nak mintak tolong ;)

Sesiapa yang ada info pasal hotel kat Bandung? My SIL's friends nak pegi satu family (4 orang) cuti sekolah ni.. diorang pegi 4 malam.. so kalau boleh nak minta info sikit

1. Hotel biasa yang satu bilik ada 2 queen size bed
2. Hotel yang ada 2 queen size bed jugak tapi ada swimming pool

Kalau boleh nak yang area-area boleh shopping ;) 

Kalau dapat harga sekali pon lagi bagus.. kalau ada nama hotel je pon tak pe.. i boleh google je terus nanti.. 

thank you so much

*love u ollsssss*









EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

Yasotha said...

Arion Swiss Belhotel.4star. Good service+swimming pool kat roof top dgn spa..best..food nt bad aso.

kakchik@ella said...

Aston Braga? Yg terbaru Andelir Hotel. Kwn KC Andelir Hotel bulan Januari haritu. Bagus, baru. siap ada swimmimg pool lagi.

Grand Setiabudi Apartment kat area Rmh Mode pun bagus. Ada swimmimg pool jugak.

Kalau dia nak lagi murah, suh dia register jadi member dgn Agoda. KC slalu gi obersea mesti book direct dgn Agoda. mudah dan murah!!

Azrine Aziz said...

Filla, Aston Braga more to hotel&apartment but mmg best lah 4/5 star...rate wise masa i pergi (few yrs back hehe) 3 room apt. dlm Rp1juta++++...2 rooms dlm Rp800k+++ ...now dah naik rasanya.
But nice place lah worth paying

Aida Faris said...

Perdana wisata, xmahal sgt. Ade pool, makanan sdp, pegi pasar baru leh jalan kaki. Tgh mlm lapa, dpn hotel de mini market. Hehehe

Nur Dalila's said...

Salam Kak Filla, I'm Didi. I'm working at travel agency (Al Nameera Tours). Boleh x hantar request yg akak nk for Bandung? So that Dd boleh suggest pakej n promotion yg Dd ade. Semalam Dd ade send u emel psl Wan nk g HCM tp xde response lg. So kalau akak nk taw more details do contact me at dalila.alnameera@yahoo.com or 013-3753564. Nice to reading ur blog. =)

Nur Dalila's said...

Salam Kak Filla. I'm Didi n kebetulan i keje dkt travel agency, Al Nameera Tour. Semalam n hari nie i da baca entry psl Bandung n HCM yg u nk. So i da response at ur emel, framekasih@yahoo.com but no response. So kalau akak nk taw more details abut our pakej n promotion terutama utk Bandung n HCM, do contact me at dalila.alnameera@yahoo.com or 013-3753564. For those yg bce my comments kalau u all nk taw more details about pakej n promotion boleh contact i. Love to read ur blog. =)

yana2605 said...

hi.. i silent reader blog you lama dh baca tp tak pernah komen pun..anyway i keja di travel agency..nie antara a few hotel yg ader dlm my list but the room is twin bed not queen
1) Mutiara Hotel - RM 185 per room/night
2)Amaris Hotel - RM 175 per room/night
3)sukajdi hotel RM 185 per room/night

**just for info sometimes mmg online lagi murah like agoda,booking.com but my customer dh kena but hotel area europe la dia buat melalui internet dh paid by credit card but sampai sana dia di bagi tau bilik yg dia booking dh cancelled and bilik full..tak silap pihak hotel mmg da pulangkan duit dia but di tengah2 tmpt yg dia tak familar cmna dia nak cari bilik yg still available..so call la we all mintak tolong..luckly we have our agent kat sana so mintak agent turun settle kan..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ingatkan filla nak pg sana lagi.. kan filla dah penah pg

cheritamira said...

hai fila,saya haritu tido kat GrandSetiabudi hotel.betol2 dekat dgn rumah mode,jalan kaki sampai, n ramai org malaysia n airasia crew pun check in situ

mishylipcious said...

hye kak filla, last december hr tu sy de g bandung for my 1st time. time kat bandung tu i stay kat amaris hotel...but no so sure about price..tp condition hotel sgt memuaskan, hotel baru, rate 4 star..mase tu sy tidur kat bilik yg ade 2 single bed...bleh la try survey kat google kan..dekat dgn town kat dpn hotel ada kedai serbaneka, mane tahu in case nk beli ape2 kan, senang dh dekat.

and one more thing bila pergi indon nie kan...kne beli socket plug...sebab kat sne plug dye sgt2 lain and mmg takde kat malaysia nie..big trouble bila xde socket tu, means u tak bleh nak charge phone...!! this socket boleh beli kat kedai serbaneka tu..diorg ade jual..tp biase la mhl ckit kan..

Lizan said...

fila, ni off topic sikit..nk tanya fila kan guna camera dlsr gambar2 kt blog ni kan, caner buat dia boleh bukak cepat eh..sy nya terkulat2 nak bukak gambr satu-satu..apa rahsia anda..hehe..tq

Filla ~ Kasihs said...

tq for the infos ye kengkawan ;)

lizan: banyak gambar kat sini guna lumix.. tapi sebelum masuk gambar kene resize the pic's size dulu.. 700kb should be ok.

Wawa Tasliman said...

that day wawapergi tidur hotel wirton dago bandung tapi takde swimming pool ok.. IDR 175,000.. best!

Zira Abu Bakar said...

Hi Filla, sorry nak tanya sikit (soalan lari topic) just nak tanya ada tak sapa2 yg pernah pegi Ho Chi Minh yg tau hotel yg dekat dgn pasar ben thant. Kalo bole kedudukan hotel dgn pasar hanya sepelaung jer so xpayah amik taxi nk pergi pasar. Sapa2 boleh bantu pleaseeee coz saya nak pegi hujung thn ni so nak bt booking siap2 la. TQ

Zira Abu Bakar said...

Hi Filla, sorry nak tanya sikit (soalan lari topic) just nak tanya ada tak sapa2 yg pernah pegi Ho Chi Minh yg tau hotel yg dekat dgn pasar ben thant. Kalo bole kedudukan hotel dgn pasar hanya sepelaung jer so xpayah amik taxi nk pergi pasar. Sapa2 boleh bantu pleaseeee coz saya nak pegi hujung thn ni so nak bt booking siap2 la. TQ