Tuesday, January 22, 2013

MYRACLES BEAUTY

*24 hours sticky post*
*please scroll down for new entry*

Kali ni entry special sikit.. Sebab aku dah merelakan diri untuk jadi bahan ujikaji.. amboih.. statement... kenapa aku setuju? Sebab agen ni kata 100% bahan semulajadi.. langsung takde chemical.... aku kan preggy so risau jugak lah bahan-bahan yang ada bahan chemical nie... Lagipon preggy ni aku memang tak suka yang leceh-leceh.. janji aku boleh basuh muka.. muka bebas dari kekotoran.. bersinar, bercahaya, glowing, awet muda, tegang, tak de jerawat, bebas minyak, eh eh ehhhh... amboiiii.. tadi kata janji boleh basuh muka cukup... tapi expectation gila melampau. 

Aku percaya setiap wanita tak kira lah kau mengandung ke kau tak mengandung ke.. TETAP nak kulit yang halus dan bersih.. itu je cukup.. tak payah lah nak jelita tahap retis sangat.. janji x naik jerawat.. muka bersih dan sekata... harga produk pon tak menggila sangat harganya, dah cukup kan?

Jom kali ni kita sama-sama pulak try Myracles Beauty.. First time aku dengar, aku macam, produk apa pulak nieeeeeeeeeeeee... banyak sangat lah orang jual macam-macam kat FB sana... aku scroll je.. minat? lom lagi masa tu.. muahahah.. aku kan tak suka try new product.. Tapi bila dah tengok sendiri betapa mudahnya nak guna, terdetik nak cuba.. hahah.. ada DUA je step nya...

1. SABUN
2. MYRACLES SPRAY

dah itu je pon.. miahahaha... kalau malas jugak, ko basuh je muka ngan sabun buku.. 

Kalau beli Set Myracles Beauty.. Korang akan dapat 2 benda nie.. Sabun dan Spray.. 

Nampak sabun dia? Korang boleh kerat 4.. pakai 1 bahagian je dulu.. letak dalam bekas.. Jangan risau.. Cik Zainab kita akan bagi korang bekas sabun percuma nanti... pastu yang lagi 3 ketul tu biar je dalam tu.. korang seal je balik sebab dia macam ada pelekat ;) Aku bagi Wan seketul.... Atok tak yah, sebab Atok selalu basuh muka ngan shampoo je.. muahahha.. kewl ar Atok Braim.. hihi.. 

Sebelum baca pengalaman aku.. Wajib untuk kita tahu lebih detail tentang produk Myracles Beauty nie.. Sila baca dulu ye ;)

MYRACLES BEAUTY 
Produk Tempatan/ Buatan Malaysia dan mendapat kerjasama dari FAMA di mana semua sumber collagen di dalam setiap produk Myracles Beauty dibekalkan oleh FAMA. Produk Myracles Beauty dikilangkan di Kedah-Bio, Kedah.

a) Myracles Collagen Spray (MB Spray) 

Kandungan:
Oxygen water, aloe vera, extract buah delima dan rumpai laut.

(cara aku pulak, lepas spray satu muka, guna jari telunjuk kiri dan kanan secara serentak, tarik macam arrow tu.. dan berhenti kat point jari aku yang last tu.. sampai kat last tu stop kejap.. ulang tarik tu 2-3 kali) pastu silakan tidur.. hahaha)

Cara penggunaan MB Spray:- 
1)Semburkan MB Spray ke seluruh bhgn muka (6-7 kali spray). (Boleh juga dispray ke bahagian leher). 
2)Tepuk perlahan2 di seluruh bahagian muka dgn menggunakan 2-3 jari. 
3)Urut dgn lembut di bahagian bawah mata (3-4 kali). 
4)Biarkan sehingga kering.

Kelebihan utama MB Spray:-
Kulit wajah akan rasa dan nampak lebih tegang,lebih cerah, lembap, muka nampak lebih runcing, lebih segar dan eye-bag akan berkurang @ hilang dalam masa 3-5 MINIT SAHAJA,Ia boleh bertindak sebagai Toner, moisturizer,UV Protector dan krim malam.

Apabila kita spraykan pada muka... Oxygen water yang bergetar akan terus menyerap dan membawa sekali Collagen ke dalam kulit dan terus berikan kesan dari sudut menegangkan kulit kita. sebab itu eye-bag boleh terus hilang. apabila kulit dibahagian bawah mata kita tegang, eye-bag pun akan hilang! 

Konsep produk Myracles ialah membaikpulih sel kulit yg rosak, menghidupkan sel2 mati dan menegangkan kulit... Ianya TIDAK akan mengelupaskan kulit JADI bila org yg ada masalah jerawat.. .sel yg lemah dibahagian yg ada jerawat akan dibaikpulihkan dan dlm masa yg sama apabila kulit menjadi semakin tegang dan sel kulit semakin kuat… jerawat akan lebih cepat kecut dan mempermudahkan utk menghilangkan kesan jerawat tersebut.

Untuk mereka yang mempunyai masalah "Open Pores"...tetap menggunakan konsep yg sama...dan apabila "Pores" menjadi lebih kecil maka akan kurang masalah kulit berjerawat...

Kelebihan Jangkamasa Panjang: Anti-Aging (Anti-Penuaan), Lightening (Pencerahan kulit dari dalam), Whitening, Facial UpLift (Pembentukan semula rupa wajah secara semulajadi) dan membetulkan tona warna serta struktur kulit muka.



b) Myracles Collagen Soap (MB Soap)

Kandungan: Aloe vera, extract buah delima, rumpai laut dan sarang burung walit.

Cara penggunaan MB Soap: 
1)Cucikan muka seperti biasa. 
2)Sebelum bilas dengan air, biarkan untuk 30-60 saat. 
3)Bilas dengan air dan lap sehingga kering sebelum menggunakan MB Spray.

Kelebihan MB Soap:
Apabila menggunakan MB Soap, kulit akan rasa tegang, segar dan lembap serta menambahkan keberkesanan apabila menggunakan MB Spray.

Kesan Jangkamasa Panjang: 
Penggunaan MB Soap yang berterusan akan membantu untuk mencerahkan kulit, menegangkan serta memberi kesan anti-penuaan.

Mengapa MYRACLES BEAUTY begitu cepat bertindak? 
Myracles mengandungi bahan utamanya 'PURE MARINE COLLAGEN'. Hanya dengan PURE MARINE COLLAGEN 100% asli tanpa bahan kimia. Ia adalah sumber nutrisi yang sangat hebat untuk kesihatan dalaman dan juga kulit kita.

Antaranya ialah: 
KOLAGEN -10 kali ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu dan 24% kolagen ini bersamaan dengan 2 keping sarang burung layang2. 
KALSIUM-37 kali ganda lebih tinggi daripada hati ikan. 
ANTIOKSIDA-550 kali lebih kuat daripada vitamin C. 
VITAMIN A-40 kali lebih hebat daripada beta karotin 638 kali lebih hebat daripada daging lembu. 
PROTEIN-21 kali lebih banyak daripada susu. 
OMEGA 3 DAN 6-2326 kali lebih banyak ikan.

Sebab itu lah kami amat yakin bahawa Myracles Beauty sangat sesuai di gunakan oleh pelbagai peringkat usia, lelaki mahupun wanita. 


TESTIMONIAL








SESI SOAL JAWAB PRODUK

Customer: akak, kalau sy pakai Myracles Beauty ni ada kesan buruk x?

Le Chantique Shope: kesan buruk xde yunk ;) sbb sbb MB di buat dr 100% bhn semulajadi.. cuma kalau kita campur aduk dgn produk lain memang akan timbul masalah..

Customer: maksud sis, xbole campur dgn skin care lain ke?

Le Chantique Shope: ye yunk :) betul tu.. MB ni ada sabun dn spray sahaja. xperlu lg guna toner, serum, pelembab dn nite cream.. sebab dlm MB spray anda dapat semua manfaat dan khasiat :) jimat masa jimat tenaga jimat belanja! ♥

Customer: kenapa xbole campur dgn skin care lain sis?

Le Chantique Shope: sebab xboleh campur tu yunk ada few sebab.. reason utama utk keselamatan kulit u ols.. utk pengetahuan u kandungan kolagen dalam MB spray tu dia menolak keluar segala kotoran yg tersumbat dlm pori2 u olss. mungkin dah lama tersumbat x keluar2 sebab tu makan apa pon pakai product ribu riban pon xhenti2 ada masalah..

kebanyakan produk dia menolak masuk kotoran dan masalah kulit u jauh kedalam liang roma. sebab tu bila berhenti pakai, kulit akan bermasalah semula.. sebab? skin care yg digunakan tidak menyembuh dan merawat ia hanya menghalang keluar. which means kalau u stop, nahh muka u akan bermasalah semula.. n kita pon geramkan.. amboii selama ni aku guna dia ok je.. ni bila aku dah stop awat mai balik? **nangis kuat2 bawah bantal**

so bila u campur produk.. satu tolak keluar satu tolak masuk x ke jammed nnti muka u? amboi terkejut sampai nak pitam kulit u olss tu nanti kan... kesiannn dia ;) lg plak jadi makin teruk.. terus rasa nak belasah sis kan :P haaa tu pasal la kita dah state awal2, JGN CAMPUR Myracles Beauty dengan produk lain :)

Customer: Pastu boleh ke kalau sy nak wat rutin lain mcm pakai scrub, pakai mask, pakai uv protector, pakai foudation pakai make up? acane tu sis?? boeleh ke idakkk?

Le Chantique Shope: Yg itu will be no problem at all sygs! :) sis pon pakai juga.. ahakss ;P ok meh nak share cara2 guna ya cyg2 semua :)

♥ steps pakai scrub:
1. scrubkan muka terlebih dahulu seperti cara biasa u guna..
2. apply MB Soap pada wajah, sambil cuci urut kt bahagian bawah mata, sekitar wajah dan leher :) biar hingga 2 ke 3 mins baru cuci.
3. spraykan wajah dengan MB spray, urutkan dr hjg mata (kawasan eye bag) ke luar sebanyak 3x. hold bahagian luar jgn lepas sambil tu u tepuk2 perlahan sekitar wajah dan biarkan sehingga kering ya :)

♥ step pakai mask:
1. Cuci muka dengan MB soap spt cara diatas ♥
2. pakai mask u all mcm biasa.. sis suka pakai mask from Bioglo-Mineral Clay Mask (cosway punya product) nnti sis share psl mask ni on next posting ya :)
3. Spraykan pula wajah seperti cara diatas ♥

♥ step pakai uv protector, pakai foudation pakai make up:
1. Cuci muka dengan MB soap spt cara diatas ♥
2. Spraykan pula wajah seperti cara diatas ♥
3. Lepas dah selesai spray muka, make sure u pakai bedak/uv/make up lps spray kt muka tu betul2 kering tau syg2 semua :) sbb kalau xkering lg u dah pakai uv/foundation, nnti muka u akan jd gelap tau yunk, sbb kolagen tu bawak masuk skali warna foundation yg u pakai. haaa kan dah x best! :)

uolsss:
♥ nak pakai utk diri sendiri? boleh :)
♥ nak jadi super dealer dapat masuk majalah utk promo? boleh :)
♥ nak jadi agent dropship? boleh :)

_________________________________________________________________________________

Saja je nak tunjuk muka sendiri.. selepas 5 hari guna Myracles Beauty..Terus jadi kulit Fazura tu tak lah.. muahahha.. tapi aku suka sebab sabun tu bau macam bunga-bunga giteww.. rasa sangat sumber asli dan semulajadi.. pastu lepas bilas ngan air.. rasa segar dan bersih je.. spray tu pon bau bunga gitu.. lepas spray rasa segar.. 

Harga:
Full set : RM170 (sm) 
                       RM185 (sbh/srwk)

utk loose:
MC Spray RM120
MC soap RM50 


untuk maklumat lanjut boleh klik:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.404815659592703.95644.100761426664796&type=1

https://www.facebook.com/notes/le-chantique-shope/jom-berkenalan-dengan-myracles-beauty-/404628399611429

Contact Person: 

Zainab
012-2292739

FB Page:  https://www.facebook.com/BBTB.TEAM

Sesiapa yang berminat untuk menjadi Super Dealer, sila contact Zainab : 012-2292739


Announcement: 

sayangss!! apa kebaikan anda beli dengan kami?
kami bekalkan anda bekas khas utk penyimpanan sabun anda bg mengelakkan ia dicemari bakteria DAN!! UNTUK PEMBACA BLOG SIS FILLA, 10 YG PERTAMA AKAN MEMILIKI HADIAH PERCUMA atas setiap pembelian! :) hadiah apa?? pastinya berbaloi2 dan sesuai utk semua ;) 


5 comments:

Rusuk Kiri said...

Sounds tempting! Memang tengah cari produk yang boleh kecilkan cik pori sy ni..kalu dapat mencerahkan & menggebukan kulit itu dah kira plus plus bonus kan?

Lebih tempting bila kak fila kata dia ada 100% natural content! Yeap, absoultely gonna try this dapat gaji nanti wahahaha~ InsyaAllah

mamawana said...

Assalam,

Mamawana dah pernah cuba sebotol. Alhamdulillah, bagus cuma budget budget kecik... budget lari uuuuuu... heeeee

Jehan Najib said...

mmg menggiurkan bab yg eyebag. coz i have a serious one. sampai dh habis ikhtiar dh ni :(

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantiknya bentuk muka sis. momoy pun baru je beberapa minggu guna MB ni. memang best. meh la baca rview momoy pula

http://momoy-blogirl.blogspot.com/2013/01/cabaran-miracle-beauty-collagen-spray.html

Anonymous said...

kak fila kalau mengandung baru 10 weeks boli ke guna.. sbb ada sesetengah produk hanya boli guna lepas 4 bulan keatas.. takut kan kalau ada efek.. nak
jg muka cantik tp kalau mudarat pada baby x sanggup pulak..