Tuesday, January 15, 2013

Biasa-biasa aje...

Salam 1Malaysia.

Pagi nie kita letak gambar makanan pulak.. Aku kalau weekdays memang tak la nak masak... hahah.. kata gi koreje.. nak masak mende? So hari weekend pon selalunya penat jugak.. tapi sebab tekak ni dah tak leh nak telan nasi lemak bungkus ngan roti canai... dah letih dah kot.. So mari kita buat roti telur sendiri jelah ;)

telur ngan bawang je.. tapi kat rumah ni Acih tak makan bawang :( 
Acih kita gorengkan nugget jelah.. Ini menu untuk mak ngan bapak ngan si kecoh Ani.. 

pastu ini pic hari sabtu kot.. keluar dah lewat petang... lapar gilssss... sib baik kedai kat area rumah yang tulis "karipap panas" tu bukak lagi.. budak kedai tu dah kenal muka aku dah.. sebab kadang bila balik keja singgah tanya "Dik kopok lekor ada lagi?".. "Alaaaa dah habis lah kak" pastu muka Acih punya sentap berkaca-kaca ayo mata.. hahah.. So masa beli ni dia yang cakap "Kaaakkkk... kopok lekor ada lagi ni.. tinggal RM2".. muahahha.. bercahaya mata Acih ;) 
Sedap sebab kopok leko dia macam bersalut rangup.. goreng pisang dia sedap sebab kecik-kecik rangup tak berminyak sangat.. dia nye karipap sadin pon ohsemmmmm.. 

Ini hari Ahad.. masak mihun utk makan petang.. sampai sebungkus.. yang makan aku ngan Ani je :( 
Lebih 2 tupperware besar bawak gi opis.. hihihi.. 

SEMALAM.

HARI INI






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

emy pokden said...

sama lah kte..
weekday dah jarang masak..
nasib ada delivery masakan panas kat apartment aku duduk ni..hehehe..

Cik Cammy Lia said...

ani tu comey sgt muke dia.grm nak gigit2

mrs kayrul said...

manyaknya ani makan...

intanjamaaiyah saari said...

gaya-gaya macam anak lelaki jer...ketiga ni nanti....berseri2 muka kak filla!

intanjamaaiyah saari said...

berseri2 muka kak filla...

Jojet said...

kak, muka si ani dah macam muka acih..

kakchik@ella said...

sedapnya makanannnnn. lawanya Filaaaa ..

~dalamdiri~ said...

Filla bertambah cantik bila pregnant.

Ana said...

ani nie comey sangat lar kak filla!geram jer tgk!comey sgt!:)

sharifah rosidah said...

Filla walaupun awak keroje tapi aunty tengok berasap lah juga dapor awak....aunty masa memuda dulu dapor pun tak berasap ko....see betapa malas nya aunty ni tapi bila masuk umur 30 tahun pulak aunty jadi rajin tahap gaban sampai rumah pun tak boleh ada habuk sikit.

BabyTalk said...

Try la order kat mangkuktingkat.com or foodpanda.my

eray said...

roti telur tu, buh cheese dale sedas..wow lagi syiok...

buat roti telur lah hari nie

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/mealshakes-shaklee-jangan-beri-pada.html

JMR said...

si tomatomato tu dh cam slim sikit kak..?

ANIES said...

kak, ani tu mcam dah kurus sikit jee..muka pon dah lain da..huhuhuh...myb jrang akk upload gmbr dye since cuti sekolah haritu koot