Friday, January 11, 2013

FOR SMARTPHONE USERS...

Amboi tak agak-agak macam pakar gadget.. ptuiii... hahahah

Baru-baru nie, aku ada cakap kat Pak Radie yang aku nak 'satu benda' ni yang macam charger iphone.. aku taktau apa namanya benda tu... yang aku tau... ko charge je benda tu.. pastu benda tu kumpul battery dalam tu.. so kalau iphone ko battery dah nak habis.. ko boleh guna 'benda' tu untuk charge.. tak yah bawak charger... macam best jeee... sebab pempahamlah kan... guna iphone ni battery cepat nawww mampos... sibuk sangat nak tgk blog, nak chatting, nak google, nak fb, nak instagram, nak twit.. amboi perangai mengalahkan anak muda... 

Pak Radie cakap itu namanya Power Bank. Ohhhh mana lah aku tau... hhahah... dia cakap boleh cucuk kat BlackBerry jugek.. Eh ini sudah bagus boleh guna sama-sama laki bini.. baru lah sherashi shomell bershamerrr... 

Gitewwww Brand Yoobao.. kau ada? muahahahha... dia ada macam-macam jenis.. yang ni rasanya RM150 kot.. bli kat kedai telefon kat Giant Sri Kembangan.. tapi mahal sikit la kot.. kat Low Yatt lagi melambak kot?  aku tak paham bahasa-bahasa gadget macam power supply dia berapa la apa lah.. soalan aku kat dia is "sekali charge ni sampai penuh, berapa kali aku boleh charge iphone aku?" Pak Radie cakap boleh lah dalam 5-6 kali kot... waaaaaaaaaahhh gempak gempak gempak *besarkan mata angguk2 kepala* 

Selama ni aku guna travel charger yang cucuk kat dalam kereta tu.. dah lah beli cap ayam.. RM15 je aku beli.. sikit nye bangga masa beli tunjuk kat Pak Radie.. aku cakap beli RM15 je.. pastu Pak Radie cakap "Baguslah tu.. beli murah cap ayam.. esok jahanamlah iphone tu"... Hoi suka hati je kan... tapi sebab murah kan... sekarang bila guna je dah siap cucuk senyap je tak charge pon.. tapi nyala merah macam tengah charging... aku bukak hempas dulu kat stereng.. pasang balik.. if nasib baik dia charge.. nasib tak baik dia tak charge.. hahahahahaaa.... 

Powerbank ni boleh charge Ipad, BB pon boleh tu yang kecik cinonet tu.. so ko just tukar-tukar jelah.. pastu dia macam duo charger.. eh kemain ayat nak gempak 'duo charger' tah wujud ke tak istilah tu.. hihi.. kira sekali charge boleh serentak charge iphone ngan BB.. gitew... gempak tak??  gempak tak??? 
*sambil angkat2 kening sebelah* 

ntah-ntah orang tak heran pon.. aku je jakun -________________-" 

Aku siap ada bag khas untuk simpan power bank nie.. shomelll sangat... sebab dia kecik-kecik takut tercicir... so gi mana-mana sumbat je dalam bag comel tu... 

Comel kan? ada yang lagi kecik murah sikit.. leh letak dalam poket je.. tapi power supply dia tak sepower nie.. ni boleh 5-6 kali.. yang tu boleh 3 kali je.. ah gitew.. aku taktau nak guna bahasa apa sebab aku kan tak reti gadget2 nie..

Ok lah tu je nak diberlagakkan hari nie....

ahkak ada checkup today.. rindu kat baby dalam perot.. nak gi skodeng petang nie apa lah dia buat dalam perot tu ;) 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

25 comments:

mama maman aka yana said...

bagus nih.. utk yg selalu outstation dan lama dlm perjalanan.. :)

ida said...

haaa ini laaa benda yang hb ku suruh beli tu, power bank namanye eh, huhuhu, buta gadget la...kena cari ni, pakai smartphone memang cam hampeh kan, kejap jer dah nak kena charge balik...hangen..!

nadia nabila azmi said...

akak, bebaik... sy punya terhentak sikit je, terus terbakar..rosak terus xtahan tu.. bile bwk g kedai, knon warranty xbole tanggung.. ermm, jgn smpi terhentak tau kak :)

linda said...

Salam Kak Fila ni bape Mh ni yg bule caj smpi 5-6 ksli. Bukan apa lepas ni tau la powerbank yg kapasiti mcm mana yg elok...

linda said...

Salam Kak Fila,

Ni bape ribu Mh ye powerbank ni. So lepas ni ada la panduan power berkapasiti berapa yg bole caj smpi 5-6 kali tu...

Nieyxzha Hassan said...

Wah..akak dah beli dah..nieza baru nak usha benda ni

Azlina bt. Azis said...

eh ada erk natang ni. nak carik gaklah. tq for info

MiszNoRuL said...

sama macam sy punya kak, brand yoobao jugak.. sy mintak kawan belikan dekat capsquare tp harga mase rm189, 11200mAh.. skrg dh banyak dh jual powerbank dekat mydeal, streetdeal, groupon tk pun search yaloa.com ..boleh dapat murah lagik..sekarang dh ade sampai 20,000 mAH ..

Syue Mustafa said...

Kita punya beli jenis ProMini harga RM139 jer kat Low Yatt.

strawberi said...

mmg senang ade powerbank
cuma kalo nak bli..tlg check brape MaH..kalo boleh bli yg 20,000mAh ke atas..baru bleh caj 2-3 kali
kalo amik yg 3,000 mAh je..tu skali caj je..yg jenis mini..kecik comey2 tu..biasanya lam 2-3,000 je..

strawberi said...

lg satu..tk semesti utk smartphone je..sbb ade jugak port utk nokia /sony ericson...hehe
lg satu..kalo utk samsung tab..cam sy bli..tkde..kalo ipad ade...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Saya pun nak beli jugak power bank ni, hari tu baru survey2 je..

elly nadyra said...

benda ini a must dlm handbag aku...kalau xde leh meroyan mengagau cari punca letrik nak charge akakkakakakakka

aSmiDar said...

Best2..ede bnda ni..xpyh nk ngangau brebut plug sokmo..huhu

Chekgu Azrine said...

Benda ni best sis..saya beli ngn kawan saya kt fb..100 je..hehehe

kelipkelipchumel said...

waaaahhhh..canggih.. :)skrng dah takyah risau kalut bila ipon xdek bateri ek...bagus.

Mama Adam said...

gunanya time emergency..... kira mcm penyelamat la kan

Anonymous said...

Mmg bagus sgt power bank ni...aritu beli masa bercuti kt beijing...ada kedai brg2 gadget ni sume...dah penah tgk kt lowyat..rm 180...kat sane sy beli 110 yuen je...sobglm rm55 je..isau gak nk beli kt sane..tp memember ckp kt lowyat pn brand from china gak...mmg berbaloi2 la pakai...mudah sbb selalu travel...

Shasha Mohamed said...

Hmm... power bank yoobao! Best! Ni penting ni kalau pegi mana2 melancong ke apa ke kan? Thanks for sharing ;)

Aya Ariel said...

bagus2..dah celik gadget skarang nihh..hehehe

ShaFiza said...

Kak Filla, saya pn baru beli.. sejibik cam ni.. tapi saya beli murah sesangat! RM88 je klu xsilap.. murah tak?? saje nak kasi berapi.. hehe.. tp mmg sgt bagus. skang saya eksen je, batt low pun xheran coz leh charge phone anytime, anywhere! For yg bertanya, yg ni kapasitinya 11200mAh. Ada lagi yg tgi, 20000, 22000, tp rasanya yg ni pun dah cukup..

anna hashim said...

mmg senang..sama brand mcm saya nyer..tp cepat habis gak bttry power bank ni..huhuuhuhuuu...saya siap tambah power bttry kat S3..still sama cepat habis..haissshhhh...

Annshalina said...

Hoihhh ... mahal ni< kat tpt aku leh dpt RM120 utk brand yg sama...

Irfa said...

wah sgt hebat
aku x tahu pun wujudnya benda hebat mcm ni ;)

sharifah rosidah said...

Filla aunty siap dah tunjuk kat umcle nak power bank macam ni jugak....nasib lah kita ada kawan2 maya yang muda2 boleh lah ajar kita tentang gadget2 ni,