Monday, January 14, 2013

Ani Oh Ani...

Gambar ni dah masuk dalam instagram haritu.. 

Gambar ni disnap masa jenuh nak suruh dia tidur.. tutup lampu bilik semua dia tak kira.. dia layan ipad.. tu cahaya ipad sebenarnya.. pastu bila panggil nak snap pic dia.. dia jeling sikit je macam malas nak layan.. tensi mak kau nak.. Ani gedebak ni memang kuat makan.. hahah.. hari tu balik dari nursery kat tangan dia pegang kek pandan ke apa tah yang jual kat kedai tu.. kecik je.. cikgu bagi katanya..

Dah lah makan sama-sama ngan Kakak... yang akak dia mengecek.."Amaani.. Kakak nak rasa sikit boleh? Amaani baik kan".. Alahai sian anak aku.. kalau makanan free kemain lagi berebut.. kalau beli ko tak heran pon kan.. Aku diam je.. pasang telinga.. Kasih sound adik dia "Amaani nanti Amaani cakap kat cikgu, bagilah 2, Amaani satu.. kakak satu".. hahahah.. 

Esok nya aku gi amik kat nursery.. Kasih dalam kereta bukak tingkap.. pastu masa nak panjat masuk dalam kereta tetiba Amaani jerit kat Cikgu "Cikguuuuuuuuuuuuuuuu, Kakak nak kuih"... Muahahahhaha... Kasih cepat-cepat menyorok dalam kereta.. padahal Kasih takde pon cakap apa-apa.. kenit ni boleh ingat pulak pasal semalam.. hahahhaha... sabar jelah ponnn... sib baik cikgu tak dengar.. kalau tak.. malu lah akak ko dik... 

Ni pic sabtu lepas.. Pak Radie training panjat bukit Broga ngan budak opis dia.. yang kemain tough lagi tu namanya Uncle Bob.. semua kenal kan? muahahhaha... Nilah uncle favourite Ani.. walaupon baru 2-3 kali je kot jumpa.. tapi Ani memang ingat kat Uncle Bob.. sebab dulu Ani cakap "Perot Uncle Bob ada baby, macam mama".. hahaha.. mulut memang takde insurans... Masa Pak Radie panjat Broga ni dia send pic ni.. so aku pon tunjuklah kat Ani... 

"Ani, ni siapa???"

"Uncle Bobbbbbbbb!!!!"

"Eleleleleeehhhh.. meh sini mehhhh.. Muahhhh" *cium phone*

Muahaha aku tebahak-bahak gelak.. sebab cara dia cakap "meh sini mehh" macam manja tengah geletek leher kucing.. kahkahkhahahahaahhahaaa... 

*peace Uncle Bob*




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama X panjat broga hills tuu.. uHHUuu

Nurulhuda Abdul Latip said...

Hahahah..Ani ani memang kelakar laa..

kelipkelipchumel said...

hik.macam-macam la ani ni tau.nyomel sangat nape nih.

nadia irwani Hamidi said...

Uncle bob mcm afdlin shauki la =)

Irfa said...

alolo..comel sgt kamu ni ani
meh sini meh..nak cium sikit

Im happy being alone said...

hahaha..lawak la ani nie..kecik2 tapi cakap pandai..hehe

Kniedaz said...

Ani comel...suka berganda bila Filla cerita pasal Ani ^_^

Shasha Mohamed said...

Ani ni kelakarla, boleh jadi penghibur mak masa kesunyian.

pelangi petang said...

oh ani....comelnyer!!!!
filla pinjam ani leh...muahahahaha...

Chekgu Azrine said...

ani cerdik..comel je kkk mntk kek tuh..haha

sharifah rosidah said...

Hahaha Amani...kesian kakak ko malu dia tau.

Uncle bob tu perut dia banyak makanan macam amani juga.

Aya Ariel said...

ololo..comel ani..suka uncle bob ehh..pipi ani pon dah jadi bob bob gak dah..

mrs kayrul said...

ingat afdlin shauki tadi...

JMR said...

eh eh igtkn afdlin shauki td..hehehe