Tuesday, January 08, 2013

MENGAH TAK BERDAYA..


Lama shangat tak upload muka sendiri.. bukan apa.. tak sanggup u olls.. hahaha... Aku dah berapa bulan pregnant ah? hahaha.. aku pon blur.. yang aku tau.. aku due Februari je.. standby mula dari 14hb.. sampai end of Feb.. 

Now dah kira sarat lah yeh? Tapi serious aku rasa dah macam badak air dah nie.. hahahah.. jalan pon nak laju senak lah pulak.. rasa berat kemain perot aku ni.. bukan setakat perot.. segala-gala aku rasa berat dah... kalau tidur tu..mengiringkan.. pastu tangan tu aku suka letak bawah bantal.. pastu tetiba Arhhh Arghhh... rupanya kebas!! hahah.. gila berat sangat aku ni sampai muka sendiri hempap tangan pon boleh kebas.. hahaha.. lom lagi aku tumpang jap letak kaki aku atas kaki laki.. dia siap "Hoiiiiiiiiiiiii kaki ke kayu balak nie?".. Wak Lusssssssssssssssssssssssssss..... sukati je kayu balak... 

Sebulan ni memang sorry lah.. aku tak nak masak... sebab aku tak leh berdiri lama.. penat dan mengah.. Haritu kalau tak boleh masak pon aku rajin jugak makan kat luar ngan Pak Radie ngan anak-anak.. sekarang ni.. nak keluar pon dah tak terdaya lagi dah.. gila sadis sungguh ok.. Aku balik kerja je.. mandi, solat, gedebukkkkkk atas katil.. Anak-anak pandai-pandai lah korang ye... gila tak larat sangat dah.. tak makan pon aku tak kisah.. sebab aku tak larat... Tapi kepala otak dok pikir apa anak aku nak makan nie.. Mintak-mintak apak korang ni balik awal bawak la korang gi makan ke apa ke.. 

Petang semalam Acih tanya.. "Mama masak apa nanti?" Alahai... "Kasih, mama tak larat lah nak masak.. kasih lapar ke?"... "Lapar lah jugak.. mama masak sedap... masak apa pon sedap".. Gila kau.. kecik-kecik dah pandai bodek.. padahal apa aku masak semua ko tak makan... sampai naik sentap mak kau ni tau.. begaduh nak suruh makan nasik.. bila aku tak larat, time tu ko puji-puji... "Kasih, kat umah bawang pon dah habis... mana leh masak, mama penat.. Koko krunch boleh?" "Boleh".. alhamdulilah.. selamat mak kau.. "Tak pon nanti suruh papa masak heheheh".. "Alaaaaaaaaaaaaaa.. papa tak pandai masak!!! Papa pandai masak hotdog dengan burger je" hahahah.... Nasib kau lah nak... 

Perut haku ni dah besar gila dah kot.. kadang dah bersegi-segi dah aku rasa bila baby mengeras-ngeras tu.. belakang aku ni dah sakit dah... duduk kena letak bantal kat belakang.. dah macam ada bola.. hahaha.. aku memang jenis pregnant perot besar gila kot.. sebab anak-anak semua bangsa lahir je dah godang-godang tubuh badan.. kahkahkahhh... Wan kalau call pon suara panik je.. Ala Wan ni tu pon nak panik.. Dah call time aku tidur kan... "Eh, ok tak nie? kenapa suara nie? tak sihat ke?????" 

Apa pon tak bleh lah sekarang nie.. Lotih manjang.... Kalau boss panggil pon menggelabah nak menjawab... masuk je mengadap boss aku dah termengah-mengah.. tak tauler kalau dia konpius ingat aku ni belari ke apa.. padahal bangun dari kerusi je pon.. hahahah.. memang hover gila... 

Nanti sembang lagi boleh tak? Mengah lah type banyak sangat ;) 










EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

23 comments:

C!kpuanmuda® said...

ko apesal muka mengah tak berdaya tapi tetap cantik? tak puas hati btol aku.. muahahahah

Chekgu Azrine said...

Cantik je rupa..sure boy ni.,hehehe

-budakmusyuk- said...

samala kak filla.. perut x besar mana pun, tapi rasa berat je. Nak bangun pun dh x larat. Kalo boleh nk toilet depan mata je. Malas nk bangun g toilet. Duduk pn kena alas bantal. rasa macam usung 'benda' je belakang ni. sy due 13.3 ni.. harap semua ok.. doa utk akak n baby juga..

kakchik@ella said...

KC doakan Filla sehat walafiat dan sokmo bersemangat.

Nurulhuda Abdul Latip said...

wah sampai mengah tak boleh taip tu, hehe

Nurhayati Mohd said...

alahai sarat sangat dh tu..semoga selamat ye mama acih.. :)

dalilarahmad said...

salam..kak fila ni PTD eh??
gmbr tu mcm area blok D..

fara kamaruddin said...

hari tuh kan nampak kak filla kat bank rakyat P8.saya dok betol2 belakang akak..nak panggil nama akak jd menggigil plak..so balik je dgn hati yg sedih

Miss arfisa said...

mengah jugak bila baca.hehhee

Anonymous said...

dah scan ke baby kak filla? laki ke perempuan? apa apa pun semoga baby dan kak filla sihat sihat sahaja :D

Zurina Hj.Zainal said...

filla....menaip pun mengah?? ko dah kenapa? hahahaha!!

mrs kayrul said...

sabar kak filla..dah tak lama dah..tinggal sebulan lebih jer lagi..chayok2

Cik Cammy Lia said...

hehehe..kak,sm r kite..tapi sy baru 7bulan dh mengah kak..nak jln jauh dh xboleh da..jln dlm opis pon slow2 je..dh kengkang2 ahaks.. xtahu la klo dh 9bulan t cmne gaya jlnnya hihi

sharifah rosidah said...

Filla kalau tengok ,muka kat dalam ni memang lah tak nampak macam awak tak berdaya....nampak ok je...tapi aunty paham kalau dah hujung pregnancy ni memang badan dah sangup nak bawak perut...bertahan jer lah filla.









onniesham said...

pandai acih saiko ko suh masak. dan2 puji ko msk sdp. tp mmg sdp kot, tgok pic pon dah tau. moga dipermudahkan k..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Tp blh lg makeup.ila buruk gile

eray said...

hahaha type pun mengah, mmg dh x lm dh nie. x sabo tggu bb keluar.

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/saya-dah-pam-tapi-kenapa-susu-ibu-masih.html

Aya Ariel said...

sabar ye kak..aku ngandung aritu lagi hazab..time tgh asarat ni lah pindah ofis bagai..gila saiko betul..pindah brg dah lah aku jaga fail..jenuh tolak troli pnuh ngan fail..sadisssss...

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Sian akak, takpe...sikit masa je lagi baby dah nak kuar....
lepas tu dah ringan balik body...
tak sabar nak tgk akak dgn baby baru...
Sure comey2 mcm kedua2 Kasih itu hihi :D

aynadys said...

sy nmpk wan ari sbtu aritu kt klcc segan nk tego wan. nmpk wan pon dh excited belum nmpk kak filla lg. kirim salam wan ye :).

Juliana Abdul Rahman said...

mengah nak taip??? hahahaha...betol2 mengah ni...apo nak dikato..hehe

mush said...

due feb..?? samalah kita, skang ni pon tgh menghitung hari je, cepat lah habis bulan januari oiii, tak sabo nak menjengah ke bln februari plk, klu boleh nk baby kuar je skang kan, x larat nk membadak lama² ni, hehehhe

hafizah hanapi said...

Samalah kite kak filla. Due feb tp early feb. Mmg sama mcm kak filla...sgt2 letih skang ni. Mcm dah xlarat dah nak bawak perut. Rasa nak baring je kan...serba tak kena. Sy pon dah x sabar nak tggu baby kuar ni.smoga kita smua selamat melagirkan nnt.amin.