Tuesday, January 29, 2013

RESTORAN SARI RATU, DESA PANDAN

 Overall kita bagi 4/5 markah untuk food and service ;) hehehe... Amboi tetiba jadi juri... Ok sedap jugak lah.. rasanya ada cawangan yang kat Subang Parade kan? Saja Wan niat nak belanja lunch.. betul-betul tarikh 26 Januari 2013.. genap arwah adik Shafiq 5 bulan meninggalkan kami... 

So makan Nasi Padang ni betul-betul mengimbau kenangan bersama arwah masa kat Medan.. exactly macam nilah lebih kurang masakan kat sana semasa malam terakhir kami menjamu selera :( 

Drinks memang terbaek.. sukaa sangat!! 

Bersih pon bersih... Pak Radie pegi buat tinjauan kejap.. Tak nak cerita panjang.. cuma nak ajak cuci mata tengok gambar.. dah lah tersilap setting camera.. habis gambar semua jadi ala-ala tak sharp.. menci tau.. Tapi rasa macam nak start guna camera balik lah.. Gambar lagi best dari guna phone ;) 





Kerepek ni sedapppp.. pedas-pedas sikit and rangup.


Cabei ni wajib ye.. 

Talapia yang menakutkan namun paling sedap.. dah lah rangup.. boleh kunyah tulang temulang dia ;) Ikan ni kitorang amik dua ekor.. dan mostly lauk lain pon buat 2 hidang lah.. macam kari ayam tu.. dua mangkuk.. 

Macam kipas.. lawa kan? 

Tengok gambar terus teringin.. so orderlah.. nama dia Ais Teler ke apa tah.. Tapi memang sedap!!! macam-macam buah dalam tu.. memang tak kedekut ok.. yang hijau tu avocado.. 

Es Jeruk ni pon trademark.. sedap sebab guna limau kulit hijau tu.. manis ;)

Alpukat Juice. 

My Ani cayang ucuk.. sibuk nak camera.. 

Oklah if ada yang nak tau harga dia.. untuk makan lauk penuh meja macam nie.. lebih kurang 6 orang makan.. harganya RM215 kot? Rasa pon sedap ;) 


Wan terkenang arwah anakanda Shafiq.. Tiap kali makan-makan Wan mesti sedih.. Siapalah tak sedihkan.. aku ni hah tengok Wan lap air mata macam tu.. terus buat-buat tak nampak.. tapi telan air liur sebab sebak dada ni :( 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

24 comments:

mami said...

Al-Fatihah untuk adinda Shafiq...moga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yang beriman... sedih tengok kan wan ....

fiza zasmi said...

hum, sebak pulak tgk gambar wan..

Anonymous said...

Salam -

Filla, tak per Wan ada ko & anak2 @ penyeri hidup.

eray said...

igtkan k filla dh bersalin, belum lagi rupenya. ikan tuh sungguh menggoda. n semoga arwah shafiq tenang di sana. al-fatihah.

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/cara-banyakkan-air-susu-ibu-100.html

pinky said...

alfatihah tuk arwah syafiq...

Rusuk Kiri said...

Wah! kalu gini sedapnyer seperti yang kak fila cakap, mau juga saya ke sana nanti hehe.

Saya yg duduk kat Desa Pandan tu pun tak pernah jejak lagi restoran tu kak..nmpk mcm mahal tapi takut tak sedap plak hehe

Ibu maner tak sedih...al-fatihah untuk arwah syafiq~

Kniedaz said...

kesian kat Wan..dia teringat kat arwah tu...janji korang semua ada bagi support to each other insha Allah baik-baik saja..Ani chomelll!

:: Mrs.Eady :: said...

alaaa..seidh nyer tgk wan :(

Anonymous said...

Sari Ratu mmg best Filla....in fact kalau nak banding dgn Garuda yg femes kat Medan tu...rasanya Sari Ratu better kot :)

Cik Eka said...

sedapnya..teringin pulak rasa..pepagi dah rasa lapor.

sedihnya tengok Wan..
Yela,anak kan.Maunya tak sedih.Nenek eka sampai kurus mengenang anak dia masa mula2 haritu.Sekarang dah okey dah.

Kirim salam pada Wan ya kak.Semoga akak sekeluarga tabah..

Zurina Hj.Zainal said...

sabar ye wan....semoga roh arwah di tempatkan dikalangan org yg beriman...amin

yana2605 said...

sapa tak sedih..sy nie ambik masa bertahun2 utk makan masakkan ketam sbb tue masakkan arwah ibu yg sy paling suka..family akk kira kuat and cekal gie mkn kt situ klu sy lalu pn sy akn sedih...

sharifah rosidah said...

Filla kalau dah nama nya ibu....buat apa pun masih ingatkan anak2 walaupun dia tahu anak tu dah tak ada.....alfatihah buat arwah Shafiq.

Aunty pun suka makan masakan minang...pertama kali kenal sari ratu semasa makan di Jakarta dan sekarang kalau makan minang kami selalu ke garuda maju di kg. Baru....harganya tak mahal. Aunty pernah makan sari ratu di bukit bintang dan di subang jaya...kedua dua tempat pun sedap.

Ina Khairina said...

penah mkn kat sari ratu@subang prade,mmg sedap2 makanan dia...

sian wan...sabar ye wan

al-fatihah utk arwah shafiq

cikeyrah said...

gambar last kali buat qira sebak . . Alfatihah buat adik akak.

momnsofea said...

Alfatihah..sebak jgk...sabar byk2

Sara Jamal said...

Kak filla cantik...
makanan kat sari ratu memang superb duperb delicious... huhu
kak filla kena try asam pedas claypot dengan rendang daging...sedapp sangat :p

eh eh.. ani mato mato dah selimm laa..auww auwww

monamie said...

:( cian tgk wan..

pink said...

Sebaknya tgk pic wan... :(
Al-fatihah utk arwah syafiq..

Sufi Al-Arshadiy said...

Bykkn bersabar kak filla and fmly. Sedih, tp syukur dia dijemput dgn keadaan baik. Dia pergi sewaktu ibu dan ayah dia masih ada, dan redha pada dia. Maka terampun dosa dia terhadap dua ibubapa. Sedangkan ramai org yg meninggal selepas mak ayah mereka. Syukur juga arwah dijemput sebelum berkahwin,belum ada isteri dan ank2 yg semuanya di bwh tanggungjwb dia..
Untung kak org kalau dijemput sebelum mak ayah dia. Untung di akhirat. Moga akk terus tabah.

supermommapots said...

Nanti filla p try ayam pop dia.. Ratah cicah kicap pedas sangat nikmat..saya kalau bertandang di kl mesti lunch kat sini..nk mkn ayam pop je..kalau ikan tu kat restoran bumbu apa ntah kat curve tu..sgt sedap..compare dgn ikan di sari ratu ni..

Al fatihah utk arwah..

supermommapots said...
This comment has been removed by the author.
seinzue said...

nak try la nanti...ehm sedaappp

seinzue said...

ehm sedapnya.. nak try la nanti...